Простий і смачний салат з копченою куркою. Як красиво подати салат
З будь-якого приводу в будь-яку пору року ми завжди готуємо салати. Вони бувають різної класифікації: святкові та повсякденні, листкові і змішані, м'ясні, овочеві, рибні і т. д. Твоя Ізюминка сьогодні пропонує приготувати простий і смачний салат з копченою куркою.
Кожен етап створення салату – це вибір інгредієнтів, який дає повний простір фантазії для експериментів і привід для імпровізації. Заправка в салатах також має важливе значення. В основному для цієї мети використовують майонез, це приїлися і знайома класика. Однак багато салати можна заправляти і іншими продуктами, як йогурт, масло, соєвий соус, лимонний сік і т. д. Цей рецепт салату з копченою куркою дуже простий у виконанні. Тут використано мінімум інгредієнтів. А як кажуть кухарі зі стажем, що чим менше продуктів, тим більше ймовірності, що смаки компонентів акуратно доповнювати, а не перебивати один одного. Також немало важливо, особливо для зайнятих господинь, які поєднують роботу, будинок і сім'ю, що салат дуже швидко готується. А за рахунок використання копченої курки, він підійде для будь-якого столу, як святкового, так і повсякденного.
Як красиво подати будь-який салат
Для красивої подачі страви, можна використовувати порційні стакани, в них салати дуже стильно виглядають. А щоб подати страву, як показано на фото, знадобиться кулінарне кільце, яке можна купити в супермаркеті або зробити самостійно.
Щоб його зробити своїми руками є кілька економічних і нескладних варіантів:
- Перший – застосувати консервну банку.
- Другий – щільно накрутити на качалку або банку відповідної форми кілька шарів фольги.
- Третій – ножицями вирізати центральну частину звичайної пластикової пляшки.
Рецепт простого і смачного салату з копченою куркою з покроковим фото
Інгредієнти:
Копчений окіст – 1 штука Морква – 1 штука Яйця – 3 штуки Майонез – 50 мл для заправки Солоний огірок – 2 штуки Консервований горошок – 200 г Зелена цибуля – пучок Сіль – щіпка або за смаком
Процес приготування дуже смачного салатику з копченої курочкою
1. Копчений окіст промиємо під проточною водою і насухо оботрем рушником. Цей процес роблять не багато, але він дуже важливий. Оскільки нікому невідомо, в яких умовах він зберігався, як транспортувався і якими руками його чіпали. Після знімемо з нього шкірку, вона в салаті не знадобиться. Її можна використовувати для варіння бульйону чи іншої страви. М'ясо знімемо з кістки і наріжемо кубиками, близько 7 мм.
2. Яйця відваримо в круту. Для цього заллємо їх холодною водою, доведемо до кипіння і будемо варити на мінімальному вогні приблизно 10 хвилин. Потім опустити в холодну воду, знімемо шкаралупу, очистимо й наріжемо кубиками.
3. Морква помиємо і відваримо в шкірці до м'якості. Її готовність можна перевірити проколом зубочистки. Потім для швидкості охладим її в холодній воді, очистимо й наріжемо кубиками. Рекомендую моркву і яйця відварити завчасно, наприклад, з вечора. Таким чином, у вас скоротиться час приготування страви.
4. Солоні огірки покладемо в сито, щоб стекла рідина і наріжемо кубиками.
5. Консервований горошок також подолаємо на сито, щоб стік маринад, потім перекладіть його в ємність до всіх продуктів.
6. Зелена цибуля помиємо, обсушим, нашинкуем і додайте в салат. У мене замість свіжого лука - заморожений, його також можна використовувати для салатів, це ніяк не вплине на смак готової страви.
7. Додамо до компонентів майонез і приправимо все сіллю. З сіллю не переборщіть, оскільки в огірках і горошку вона вже присутня. Краще потім досолити, якщо її не буде вистачати.
8. Добре змішаємо всі інгредієнти.
9. Відправимо салат з копченої кури в холодильник на півгодини, щоб він остудилося, і за цей час можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео приготування ще одного салату з курки і ананасів з гарним оформленням його у вигляді троянди.