Скільки часу зберігаються креветки в домашніх умовах. Особливості зберігання в холодильнику і морозильній камері
Зберігання креветок в холодильнику
Креветки, куплені на вагу, потрібно:
- Упакувати у фольгу або в пергаментний папір. Поліетиленовий пакет краще не використовувати.
- Помістити в холодильник. Допустима температура — від 2 до 6 градусів з плюсом.
Термін зберігання охолоджених креветок — не більше трьох днів.
так само можна вчинити з вареним делікатесом: загорнути у фольгу або папір, відправити в холодильник. Ні в якому разі не залишати у відкритому вигляді на тарілці.
Як зберігати креветки з льодом
Зберігання свіжих креветок з льодом — різновид їх змісту в охолодженому вигляді.
Щоб делікатес не зіпсувався, слід запастися не тільки льодом, але і морською травою. Робимо так:
- Розміщуємо креветки в друшляку.
- Перекладаємо морепродукти мелкодробленым льодом, морською травою.
- Ставимо друшляк в каструлю. Це допоможе не тільки дотримати чистоту, але і не допустити накопичення на креветках стікаючої рідини.
- Відправляємо посуд з морепродуктом в саму холодну частину холодильника.
- Накриваємо рушником, що сповільнить випаровування вологи.
Креветки, охолоджені таким способом, до трьох діб цілком придатні для вживання в їжу. Якщо ж їм забезпечити температуру близько нуля, морепродукт залишиться корисним ще довше — до п'яти діб.
Станули шматочки льоду необхідно постійно поповнювати новими.
Розміщувати креветки потрібно подалі від інших продуктів. В іншому випадку ті просочаться характерним запахом морського делікатесу.
Як зберігати заморожені креветки
В морозилці заморожені креветки зберігаються в нормальному стані 4 місяці. При дотриманні низької температури (-20 градусів) можна залишити морепродукти і на шість місяців.
Але в домашніх умовах такий великий мінус забезпечити важко. Обов'язково потрібно прочитати на упаковці рекомендації по зберіганню. Якщо домашня морозильна камера не гарантує дотримання зазначених умов, то термін придатності слід зменшити вдвічі.
не Можна забувати, що після півроку смакові та поживні якості креветок помітно погіршуються.
Корисно знати:
- Перед вживанням у їжу морепродукти потрібно розморозити не в кімнаті, а на тих полицях холодильника, де найбільш висока температура. Перемістити креветки з морозильника потрібно заздалегідь, не менше ніж за добу до приготування.
- Коли час обмежений, для прискорення розморожування морепродукт слід залити водою. Тоді процес займе набагато менше часу.
- Повторно заморожувати креветки не можна: вони перетворяться в несмачний і абсолютно некорисний продукт.
- Якщо делікатес заморожений у вареному вигляді, його можна розморозити описаними вище способами для приготування різотто, пасти, коктейлю або салату.
- Коли морепродукти будуть подаватися у гарячому вигляді, то замість розморожування їх потрібно підігріти в мікрохвильовій печі або ненадовго опустити в киплячу підсолену воду.
Фабричну упаковку слід відкривати тільки перед безпосередньою підготовкою.
Вживання креветок благотворно впливає на самопочуття і здоров'я. Але морепродукти здатні нашкодити, якщо зберігати їх неправильно. Тому коли термін придатності креветок пройшов або вони повторно заморожувалися, ризикувати здоров'ям недозволено. Нехтування умовами зберігання неминуче призведе до отруєння. На кухні не повинно бути місця зіпсованого продукту.