Скільки часу зберігаються кальмари в холодильнику. Особливості зберігання морепродукта
15.09.2017 0

Скільки часу зберігаються кальмари в холодильнику. Особливості зберігання морепродукта

Для жінок
В закладки


Голубий колір крові кальмара говорить про те, що в ній є мідь. Цей мікроелемент потрібний людському організму, оскільки бере участь у процесі клітинного дихання. Його нестача призводить до ранньої сивини. За вмістом міді кальмари займають лідируюче місце серед інших морепродуктів.

Як правильно зберігати сирі кальмари

Найчастіше кальмари продаються в замороженому вигляді. Сира тушка може бути очищена або неочищена.

Якщо готування відкладається, то кальмари слід відправити на зберігання в морозильну камеру. За умови, що температура в ній не піднімається вище -12 градусів, молюски прекрасно зберігатися не менше чотирьох місяців і навіть півроку. Можна і довше, але тоді м'ясо стане занадто жорстким. Не завадить на упаковку наклеїти стікер з датою, щоб не пропустити строк готування.

Кожну тушку бажано загорнути у фольгу або пергаментний папір. Таким чином, кальмари будуть зберігатися у вигляді окремих порцій і не злипатися між собою.

Оскільки перед покупкою кальмари вже деякий час провели на складі і в магазині, термін зберігання в домашніх умовах бажано скоротити мінімум на третину. Тоді приготоване блюдо буде не тільки смачним, але і безпечним для травної системи.

Охолоджені кальмари зберігаються набагато менше – 2-3 дні після покупки. Бажано швидше відправити їх в холодильник, щоб звести до мінімуму перепади температур. Якщо тримати кальмари на кухонному столі, м'ясо зіпсується, стане не просто смачним, але і небезпечним для ШКТ.

Як зберегти розморожені кальмари

Буває, що всі розморожені кальмари не пішли в хід. Заново заморожувати сирі морепродукти не можна. Кальмари слід відварити. Досить опустити морепродукти в окріп всього на хвилину.

Після остигання кальмари загортають в харчову фольгу і кладуть в морозилку. У такому вигляді молюски зможуть зберігатися мінімум тиждень.

Перед приготуванням страв їх знадобиться тільки доварити до готовності.

Можна скористатися й іншим способом – замаринувати кальмари. Під рукою повинен бути перець, соєвий соус і лимонний сік. З цих компонентів потрібно приготувати маринад і опустити в нього кальмари. Кілька годин морепродукти можуть перебувати в цьому простому розчині (при кімнатній температурі), чекаючи подальшої переробки.

В холодильнику замариновані сирі кальмари збережуться дві доби (+2..+6 градусів). Варені молюски протримаються не більше трьох годин при нульовій температурі.

Як зберегти готові страви з кальмарів

Раніше приготовлені кальмари, варені або смажені, використовувані як окрему страву або в салаті, сендвічах, можна зберігати не більше 24 годин.

Після того як молюски піддалися обробці високими температурами, їх м'ясо дуже швидко псується. Тому зберігати кальмари необхідно виключно в холодильнику.

Страва з молюсками слід обов'язково закрити кришкою або харчовою плівкою. Кальмари здатні інтенсивно вбирати сторонні запахи і швидко заветриваться. Коли вони у відкритому вигляді будуть перебувати біля страв з м'яса, то стануть твердими, почнуть втрачати свою структуру.

Кальмари – білкова їжа, тому псуються дуже швидко. До їх зберігання слід ставитися відповідально, постійно стежити за тим, щоб продукт не прострочили і приготували вчасно. Несвіжі кальмари запросто викличуть харчове отруєння. Важливо дотримувати правильну температуру зберігання.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зберегти зрізані іриси у вазі довше. Що додати у воду?
Щодня необхідно заливати свежею воду. Вазу бажано періодично промивати. Не завадить обприскувати квіти водою. Вона виконує функцію роси і робить букет більш свіжим.
Буряк, запечена в духовці у фользі і рукаві, рецепт
Буряк входить до складу приготування багатьох страв. Наприклад, червоний борщ, ікра, борщ, вінегрет і всілякі салати. Однак більшість страв готується з варених
Простий і смачний салат з яловичим язиком і гранатом. Рецепт з покроковим фото
Мова – корисний субпродукт. Це джерело білка, цінних мінералів і амінокислот. Він складається виключно з м'язів, тому є абсолютною протилежністю м'яса. Це дозволяє його
Як приготувати соковиті курячі котлети січені, рецепт з фото
В домашній кулінарії підсмажені ароматні котлетки серед м'ясних страв займають лідируючу позицію, що цілком обгрунтовано. Оскільки простіше і швидше рецептури, ніж
В'ялена моркву на зиму. Як засушити в духовці, зберігши всі вітаміни, рецепт з фото
Моркву — універсальний коренеплід, в якому знаходиться велика кількість вітамінів, необхідних для нашого організму. Тому не дивно, що морква – головний овоч додається в