Як приготувати соковиті курячі котлети січені, рецепт з фото
В домашній кулінарії підсмажені ароматні котлетки серед м'ясних страв займають лідируючу позицію, що цілком обгрунтовано. Оскільки простіше і швидше рецептури, ніж готовий фарш доповнити різними компонентами і сформувати акуратні котлетки, просто немає.
М'ясо не потрібно відбивати, маринувати, фарширувати і т. д. А якщо в холодильнику не виявиться магазинний фарш чи не буде часу зробити його самостійно, то можна приготувати дуже смачні соковиті курячі котлети січені.
Такі котлетки завжди виходять дуже ласими і ніжними. Для їх приготування можна використовувати будь-яку частину птиці, але з курячої грудки (філе) котлети будуть найсмачніші, в міру соковиті, м'які і зовсім не сухі. В залежності від рецепту, котлетки можна готувати зі всілякими добавками, наприклад, з грибами, сиром, морквою, цибулею, зеленню, картоплею, горіхами... Подавати їх можна не тільки окремим блюдом з овочевим салатом, вони також будуть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Твоя Ізюминка представляє покроковий рецепт рубаних котлет з курячої грудки з фото.
Для того, щоб зробити січені котлети вам знадобляться продукти:
Курячі грудки – 2 штуки
Картопля – 1 штука
Ріпчаста цибуля – 1 штука
Яйце – 1 штука
Часник – 2 зубчики
Майонез – 1 столові ложки
Сіль – за смаком
Чорний мелений перець – за смаком
Рослинна рафінована олія – для смаження
Приготування:
1. Куряче філе помиємо під проточною водою і высушим паперовим рушником. Гострим ножем на дощечці м'ясо наріжемо дрібними кубиками, розмір яких повинен бути не більше 1 див.
Якщо у вас є невеликий топірець (сапа) ви зможете легко приготувати фарш для будь-яких рубаних котлет з допомогою нього.
2. Картоплю, цибулю і часник очистимо і промиємо під проточною водою. Встановимо м'ясорубку з решіткою з середніми отворами і пропустимо через неї ці продукти.
3. Кладемо в глибоку ємність нарізане куряче філе, перекручений картоплю, цибулю і часник. Додайте у фарш яйце, приправимо сіллю і чорним меленим перцем. Я ще додатково кладу приправу для курки, але це можна робити за бажанням.
4. Додайте до всіх продуктів майонез. Замість майонезу ви можете використовувати сметану.
5. Добре вымешаем фарш до однорідної консистенції.
6. Сковороду поставимо на плиту, наллємо рослинного рафінованого масла і нагріємо. Коли масло буде розпеченим, можна починати смажити котлетки на середньому жарі. Але оскільки фарш виходить досить рідким, руками сформувати котлетки не вийде, будемо викладати фарш в сковороду столовою ложкою, формуючи його невеликим оладками. Прожарим котлетки з обох сторін приблизно по 3-4 хвилини до золотистого кольору.
7. Готові котлетки складіть у ємність для зберігання їх можна тримати в холодильнику не більше 3 діб. Хоча я впевнена, що такі котлетки ваша сім'я з'їсть за один присід, адже вони, ну дуже смачні.
до Речі, ви можете приготувати фарш з вечора, ємність з ним обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник, а вранці приготувати на сніданок свіжі, ароматні, соковиті курячі котлети січені, адже смажаться вони максимум 10 хвилин.
Приємного апетиту!