Як приготувати икряники: котлети з ікри риби, рецепт з фото
14.07.2017 0

Як приготувати икряники: котлети з ікри риби, рецепт з фото

Різне
В закладки


kotlety-iz-ikry-rechnoj-ryby

Ікра – це не тільки головний інгредієнт для закусок на урочистий стіл. Вона відкриває нові кулінарні можливості для цінителів домашньої кухні. Це прекрасний продукт, який має великий асортимент ексклюзивних страв. З неї роблять соуси, випічку, перші і другі страви, запіканки, соління, котлети, оладки. Крім цього, регулярне споживання даного продукту поповнить організм багатьма корисними речовинами (фтором, кальцієм, вітамінами A, PP і групою B), а також ви завжди будете мати міцні і здорові зуби, кістки, нігті і красиві волосся. Але дорожнеча цього продукту не дозволяє часто мати його на столі, якщо тільки по святах. Проте це абсолютно не відноситься до ікрі річкової риби, яка не поступається в корисності червоною або осетрової ікри. Тому, якщо хочете порадувати рідних незвичайним, смачним і корисним стравою, то чудовим рішенням стануть икряники — невеликі оладки або котлети з ікри риби. Зараз икряники готують вкрай рідко. Хоча рецепт досить старий, можна сказати навіть — класичний. Мама раніше в дитинстві їх часто готувала, а я зараз згадала про них випадково. Купила річкову рибу і при її обробленні виявила достатню кількість ікри. Спочатку думала її засолити, а потім вирішила, згадати минуле і зробити з свіжої ікри оладки. Крім такого способу добування ікри, її можна окремо придбати в тих місцях, де продається свіжа риба (карась, короп, окунь, щука, сазан, товстолоб) і приготувати смачні котлети з рибної ікри. Якщо ікри риби дістали занадто мало і плануєте поповнити її запаси в наступний раз, тоді подбайте про належному її зберіганні. Заморозьте ікру, помістивши в холодильник на пару днів під плівку або відправивши в морозильну камеру в пластиковому контейнері. Готуються икряники з ікри риби дуже швидко і просто. Виходять апетитними, яскравими, красивими і дуже смачними. Але в їх приготуванні є один невеликий нюанс. Якщо їх готувати самостійно, без додавання будь-яких інгредієнтів, то просто смажена ікра вийде досить щільна. Тому в тісто додають всілякі соковиті продукти: сметану, вершки, майонез, перекручений цибулю або капусту і т. д. Ці складові страви розбавляють сухість рибної ікри, а котлети стануть більш ніжними і м'якими.

Икряники з ікри риби, рецепт з фото

Інгредієнти6.1

Ікра будь-риби – 300 г Яйця – 1 штука Сметана – 3 столові ложки (або вершки) Рослинне масло – для смаження Соєвий соус – 1 столова ложка (не обов'язково) Сіль, перець, приправа для риби – на смак

Приготування

1. Щоб зробити котлети з ікри риби потрібно підготувати належним чином саму ікру. З ікри видалимо всі перегородки, капіляри і плівки. Помістимо її в сито і промиємо під проточною водою. Залишимо в ньому, щоб стекла вся рідина. Після перекладемо в посуд для замісу фаршу і додамо сметану2.1

2. Наллємо соєвий соус, уб'ємо яйце, приправимо спеціями і сіллю.2.1

3. Блендером будемо збивати ікру до однорідної гладкої маси, щоб всі ікринки як можна краще розбилися. Якщо такого пристрою немає, то перед додаванням до ікри інших інгредієнтів, перетріть її крізь сито або пару раз пропустіть через м'ясорубку.3.1

4. Сковороду встановимо на плиті, плесни трохи рослинного масла, добре нагріємо. Оскільки тісто дуже рідке, то сформувати оладки руками не вийде. Тому візьмемо столову ложку і будемо виливати тісто на розігріту сковорідку. Воно буде розтікатися по поверхні, приймаючи круглу форму.4

5. Смажать оладки дуже швидко, буквально за 2-3 хвилини з кожного боку на середньому жарі. Тому від них не відходьте, щоб не пригоріли. По мірі прожарювання тісто буде змінювати колір, набуваючи красивий і апетитний яскраво помаранчевий відтінок.5

6. Готові икряники подавайте до столу зі сметаною, часниковим або рибним соусом, або з різними підливами. Вживати котлети з ікри річкової риби можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді.kotlety-iz-ikry-ryby

Твоя Ізюминка бажає вам приємного апетиту!

РЅ: Якщо вам сподобається цей рецепт, то потім можна з ним експериментувати. Наприклад, для ситості страви в тісто додати борошно або манну крупу, а для пікантності – рибний фарш. Також допустимі всілякі улюблені овочі і спеції, які добре поєднуються з рибою.

Пропоную подивитися відео, як правильно почистити коропа, щоб дістатися до ікри.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати соковиті курячі котлети січені, рецепт з фото
В домашній кулінарії підсмажені ароматні котлетки серед м'ясних страв займають лідируючу позицію, що цілком обгрунтовано. Оскільки простіше і швидше рецептури, ніж
Як приготувати смачні кабачкові оладки з часником, рецепт з фото покроково
Якщо ваша сім'я є прихильниками овочевих дранников, то дане блюдо вам точно сподобається. Твоя Ізюминка представляє досить поширений рецепт, але з невеликою
Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи
Смачні і корисні оладки з кабачків з висівками за Дюкану
Чарівний кабачок – воістину унікальний овоч. Які рецепти з нього тільки не придумані: гастрономічні, дієтичні, «шкідливі» хрустики... Що з нього тільки господині не
Страву зі стручковою квасолею. Крокети з квасолі.
Стручкова квасоля буває різна - коротка і довга, пряма і спіралеподібна, зелена і строката. Дуже зручно мати в запасі в морозильнику пакетик замороженої стручкової