Як приготувати икряники: котлети з ікри риби, рецепт з фото
Ікра – це не тільки головний інгредієнт для закусок на урочистий стіл. Вона відкриває нові кулінарні можливості для цінителів домашньої кухні. Це прекрасний продукт, який має великий асортимент ексклюзивних страв. З неї роблять соуси, випічку, перші і другі страви, запіканки, соління, котлети, оладки. Крім цього, регулярне споживання даного продукту поповнить організм багатьма корисними речовинами (фтором, кальцієм, вітамінами A, PP і групою B), а також ви завжди будете мати міцні і здорові зуби, кістки, нігті і красиві волосся. Але дорожнеча цього продукту не дозволяє часто мати його на столі, якщо тільки по святах. Проте це абсолютно не відноситься до ікрі річкової риби, яка не поступається в корисності червоною або осетрової ікри. Тому, якщо хочете порадувати рідних незвичайним, смачним і корисним стравою, то чудовим рішенням стануть икряники — невеликі оладки або котлети з ікри риби. Зараз икряники готують вкрай рідко. Хоча рецепт досить старий, можна сказати навіть — класичний. Мама раніше в дитинстві їх часто готувала, а я зараз згадала про них випадково. Купила річкову рибу і при її обробленні виявила достатню кількість ікри. Спочатку думала її засолити, а потім вирішила, згадати минуле і зробити з свіжої ікри оладки. Крім такого способу добування ікри, її можна окремо придбати в тих місцях, де продається свіжа риба (карась, короп, окунь, щука, сазан, товстолоб) і приготувати смачні котлети з рибної ікри. Якщо ікри риби дістали занадто мало і плануєте поповнити її запаси в наступний раз, тоді подбайте про належному її зберіганні. Заморозьте ікру, помістивши в холодильник на пару днів під плівку або відправивши в морозильну камеру в пластиковому контейнері. Готуються икряники з ікри риби дуже швидко і просто. Виходять апетитними, яскравими, красивими і дуже смачними. Але в їх приготуванні є один невеликий нюанс. Якщо їх готувати самостійно, без додавання будь-яких інгредієнтів, то просто смажена ікра вийде досить щільна. Тому в тісто додають всілякі соковиті продукти: сметану, вершки, майонез, перекручений цибулю або капусту і т. д. Ці складові страви розбавляють сухість рибної ікри, а котлети стануть більш ніжними і м'якими.
Икряники з ікри риби, рецепт з фото
Інгредієнти
Ікра будь-риби – 300 г Яйця – 1 штука Сметана – 3 столові ложки (або вершки) Рослинне масло – для смаження Соєвий соус – 1 столова ложка (не обов'язково) Сіль, перець, приправа для риби – на смак
Приготування
1. Щоб зробити котлети з ікри риби потрібно підготувати належним чином саму ікру. З ікри видалимо всі перегородки, капіляри і плівки. Помістимо її в сито і промиємо під проточною водою. Залишимо в ньому, щоб стекла вся рідина. Після перекладемо в посуд для замісу фаршу і додамо сметану
2. Наллємо соєвий соус, уб'ємо яйце, приправимо спеціями і сіллю.
3. Блендером будемо збивати ікру до однорідної гладкої маси, щоб всі ікринки як можна краще розбилися. Якщо такого пристрою немає, то перед додаванням до ікри інших інгредієнтів, перетріть її крізь сито або пару раз пропустіть через м'ясорубку.
4. Сковороду встановимо на плиті, плесни трохи рослинного масла, добре нагріємо. Оскільки тісто дуже рідке, то сформувати оладки руками не вийде. Тому візьмемо столову ложку і будемо виливати тісто на розігріту сковорідку. Воно буде розтікатися по поверхні, приймаючи круглу форму.
5. Смажать оладки дуже швидко, буквально за 2-3 хвилини з кожного боку на середньому жарі. Тому від них не відходьте, щоб не пригоріли. По мірі прожарювання тісто буде змінювати колір, набуваючи красивий і апетитний яскраво помаранчевий відтінок.
6. Готові икряники подавайте до столу зі сметаною, часниковим або рибним соусом, або з різними підливами. Вживати котлети з ікри річкової риби можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді.
Твоя Ізюминка бажає вам приємного апетиту!
РЅ: Якщо вам сподобається цей рецепт, то потім можна з ним експериментувати. Наприклад, для ситості страви в тісто додати борошно або манну крупу, а для пікантності – рибний фарш. Також допустимі всілякі улюблені овочі і спеції, які добре поєднуються з рибою.
Пропоную подивитися відео, як правильно почистити коропа, щоб дістатися до ікри.