Навіщо дітям фундук. З якого віку можна давати дитині горіхи
При значних фізичних навантаженнях не знайти кращого засобу для відновлення сил, ніж фундук. Дайте його малюкові (досить 8-10 ядерець), відвідує спортивну секцію, і ви помітите, наскільки краще він буде себе почувати після тренувань. Корисний фундук при надмірно сухою, в'ялою шкірі. Ефект буде помітний вже через 5-7 днів після регулярного вживання цього продукту. Шкіра стане більш пружною і гладкою.
Цілющі властивості фундука
Лісовий фундук затребуваний в народній медицині. Пропонуємо добірку простих рецептів, які допоможуть впоратися з деякими недугами:
- Штук 5-6 лісових горіхів подрібнити блендером і змішати з молоком, щоб вийшла жидковатая кашка. Вживати кілька разів на день при сильному кашлі. Ще цей засіб допомагає при підвищеному газоутворенні у малюків.
- Якщо дитина довго хворів і ослаблений, візьміть 5-7 штук фундука, додайте до них 1-1,5 чайних ложки меду, після чого перетріть з допомогою блендера в однорідну масу. Дитині у віці 3-5 років достатньо 1 десертної ложки, щоб одужання проходило інтенсивніше.
- Регулярне вживання лісових горіхів допомагає полегшити стан дітей з епілепсією. Використовувати в поєднанні з традиційною терапією.
- Якщо дитина став легко збудливим, його складно вкласти спати - доповніть його раціон лісовими горіхами. Вже через кілька днів малюк стане спокійніше, йому буде легше заснути.
- При недокрів'ї досить кілька разів на тиждень вживати фундук — в тому числі у складі десертів. Він не тільки допоможе підняти рівень гемоглобіну, але і зміцнить кровоносні судини і капіляри.
- В якості профілактичного засобу проти глистів.
Зовсім не обов'язково чекати, поки малюк захворіє, щоб почати давати йому фундук. Діти з величезним задоволенням їдять лісові горіхи в десертах, як доповнення до морозива, суфле, пудингам та інших солодких страв.
З якого віку дітям дозволено вживати фундук?
чи Можна давати лісові горіхи малюкам до року? Офіційна позиція медиків — не можна. В першу чергу це обумовлено недостатньою розвиненістю дитячої травної системи в цьому віці. Лікарі вважають, що найкращий період для розширення раціону дитини за рахунок фундука — три роки. До цього часу малюк здатний повністю засвоїти корисні речовини, які містяться у фундуку, менше ймовірність алергії.
З особливою обережністю треба вводити лісові горіхи в раціоні дитини, якщо він схильний до ожиріння. Так як вони мають надзвичайно високу калорійність, велика ймовірність, що малюк почне набирати вагу. Щоб малюк не подавився фундуком, завжди пропонуйте його дитині в подрібненому вигляді. Для першого разу дочки або сина досить спробувати 1-2 г цього продукту — ви можете використовувати його для прикраси кондитерських виробів або як смакової добавки до десерту.
У віці 3-5 років дитині достатньо 2-3 горішків. Дошкільнятам 5-7 років досить 3-4 горішків, а учням молодших класів — до 5-7 штук в день. Стежте за якістю продукту — на ньому не повинно бути слідів плісняви або стороннього присмаку.
Заходи безпеки
Хоча фундук — один з найбільш корисних видів горіхів, деяким дітям його вживати не варто. Так, цей продукт може стати причиною проблем зі здоров'ям при діабеті та порушеннях функції печінки. Якщо дитина з'їсть більше лісових горіхів, ніж належить для його віку, у нього може виникнути головний біль з локалізацією в передній частині — з-за спазму судин мозку. У продажу найчастіше зустрічається фундук очищений від його придбання краще утриматися, так як після видалення шкаралупи активність корисних речовин знижується, а через півроку вона стане нульовою.