Грейпфрут в раціоні малюків. З якого віку можна давати дитині грейпфрут
надалі можна поступово привчити дитину їсти часточки плоду, ретельно очищені від перегородок, так як вони гірчать. Важливо! У чистому вигляді грейпфрутовий сік руйнівно впливає на зубну емаль, тому ніколи не давайте його в концентрованому вигляді. Слід утриматися від його вживання при:
- алергії на цитрусові;
- підвищеній кислотності шлунка;
- панкреатиті;
- виразці шлунка.
Якщо дитина приймає ліки, а ви маєте намір дати йому грейпфрут, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Така необхідність зумовлена тим, що цей плід здатний підсилювати дію деяких фармацевтичних препаратів.
Ніжний грейпфрут
А на завершення цієї статті пропонуємо вам рецепт запеченого грейпфрута. Продукти: 1 грейпфрут, до 3 стіл. ложок цукру (краще коричневого), пару чайних ложок вершкового масла, подрібнені горіхи — за смаком.
Плід розрізати на дві частини. Підрізати кожну з них по колу, щоб злегка відокремити часточки від шкірки, виконати кілька надрізів посередині. Змастити зріз вершковим маслом, після чого посипати цукром. Випікати близько 10-15 хвилин на середньому (150 °С) вогні, перед подачею посипати подрібненими горіхами. Після термічної обробки плівки часточок набагато легше відокремлюються, що значно полегшує оброблення грейпфрута.