Лохина в раціоні дітей. З якого віку можна давати ягоду дитині?
Для жінок
В закладки
<
Мус з голубики
Продукти: 100 г чорниці, 100 г цукру, 500 мл води, 15 г желатину.
Приготування:
- Ягоди промити, приготувати з них сік.
- Замочити желатин.
- Мезгу залити холодною водою, закип'ятити, варити 5-6 хвилин, потім процідити, у рідину додати цукор і підготовлений желатин, добре все перемішати до розчинення, закип'ятити, потім долити сік з голубики.
- Щоб позбутися залишків м'якоті, мус треба процідити, лише після цього залити у формочки і поставити для застигання.
Смузі з лісових ягід з морозивом
Продукти: 50 г пломбіру, 70-80 г полуниці, 50 г чорниці, малини і ожини.
Приготування:
- Ягоди вимити і просушити, попередньо видаливши чашолистки.
- За допомогою блендера приготувати пюре, в кінці збивання додати морозиво.
Подавати в келихах.
Десерт з фруктів з лохиною
Продукти: склянка йогурту, столова ложка цукру, 100 г чорниці (трохи більше половини склянки), невеликий банан, 1 великий персик або 2 маленьких, чайна ложка меду, по столовій ложці родзинок і журавлини, м'ята для прикраси.
Приготування:
- Фрукти помити, зняти шкірку банана.
- Всі плоди, крім лохини, порізати на невеликі шматочки.
- Родзинки з журавлиною ретельно вимити під проточною водою.
- Всі інгредієнти крім м'яти подрібнити блендером, залишити кілька ягід малини для прикраси. Перед подачею охолодити.
Десерт з вівсяних пластівців з лохиною
Продукти: 1 куряче яйце, столова ложка цукру, дрібка солі, 50-60 мл молока, 1,5–2 стіл. ложки борошна, 2-3 ложки вівсяних пластівців, рослинне масло, півсклянки лохини – свіжої або замороженої.
Приготування:
- Жовтки акуратно відокремити від білків, не можна допустити їх змішування, інакше не вдасться отримати стійку піну.
- Білки хвилин на 5-10 помістити в морозилку, потім збити з дрібкою солі, коли почне утворюватися піна, повільно, потроху додавати цукор — 1 чайну ложку. Щоб полегшити процес, можна додати в масу кілька крапель лимонного соку.
- Жовтки перемішати з борошном і цукром, додати молоко, добре змішати, наприкінці всипати вівсяні пластівці, краще всього використовувати розчинні, типу «Містраль» або аналогічні їм. Отриману суміш залишити на 15 хвилин, щоб крупа розбухла.
- Десерт змішати з охолодженим білком, робити це треба акуратно, знизу вгору, для цієї мети зручно використовувати лопаточку.
- Сковороду добре розігріти, влити рослинне масло, тісто викласти на сковорідку, згори помістити лохину. Обсмажити на середньому вогні до готовності – низ повинен стати рум'яним, потім перевернути.
- За допомогою лопаток розділити млинець на невеликі шматочки, перемішати їх, щоб вони краще просмажаться.
Перед подачею посипати цукровою пудрою, для прикраси можна використовувати свіжу лохину.
Комментарии (0)
Кажуть, що включно до VI століття біла шовковиця виростала тільки в Китаї. Згідно з легендою, її насіння були викрадені монахами, посланими в Піднебесну візантійським
Екстракт жимолості має антибактеріальну властивість, що дозволяє його використовувати для боротьби з грибками і деякими дерматологічними захворюваннями, зокрема, із
Качка виходить дуже ніжна, з легкою кислинкою. Як гарнір можна подати відварний рис, макарони або картопля.
Яскраво-червоні ягоди калини особливо гарні після перших заморозків: зникає характерна для них гіркоту, смак стає набагато приємніше. Ці плоди — справжній дар природи,