Гуляш зі свинини зі смачною підливою
Гуляш зі свинини, про який сьогодні ми будемо вести мову - це особлива подача м'яса, приготованого в соусі (підлива), це прекрасна на вигляд, ситна і неймовірно смачна їжа, яку можна їсти, як кожен день, так і готувати з особливих свят, дивуючи нею гостей.
Гуляш - традиційне угорське блюдо, що нагадує з виду суп, головні інгредієнти якого яловичина і картопля, однак класичний рецепт приготування цієї страви вже давно змінений. Зараз люди замість яловичини воліють використовувати соковиту і жирну свинину, а як гарнір до нього брати не тільки картоплю, а й різноманітні каші і навіть макарони.
Я дуже люблю всілякі гуляші і намагаюся часто їх готувати, раз у раз, видозмінюючи якісь складові в страві. По буднях, як правило, у мене гуляш зі свинини, виконаний за класичним рецептом, а ось до свят припасені особливі рецептики приготування цієї страви, якими сьогодні я і поділюся з вами, не забувши, звичайно, і про класику.
Відкрию ще один секрет - ну дуже полюбляю магазин "Мій Посуд", бо тут завжди знаходжу потрібний мені посуд та аксесуари для кухні. І ще: тут - https://moya-posuda.com.ua/catalog/barnye-prinadlezhnosti/barnye-aksessuary/ є такі барні аксесуари, за якими ще треба побігати, щоб просто так знайти їх в звичайних магазинах.
Отже, приступимо! Оригінальні рецепти гуляшу зі свинини прямо зараз.
- Гуляш свинячої класичний з цибулею і густий підливою
- Гуляш «по-угорськи» зі свинини з червоним вином і печерицями
- Оригінальний гуляш свинячий з ананасом
- Ніжний, що тане в роті свинячий гуляш з підливою в мультиварці (відео)
- Кілька практичних порад, як правильно вибрати свинину для приготування гуляшу
Гуляш зі свинини класичний з цибулею і густий підливою
Досить простий рецепт приготування. Можна приготувати швидко, а використовуючи різну приправу, змінювати смак страви.
Які продукти знадобляться для приготування
- Свинина (найкраще шийна частина або вирізка) - 1 кг.
- Ріпчасту цибулю - 2 головки середнього розміру.
- Солодкий перець - 1 шт.
- Спеції (мелений перець червоний і чорний, кмин, кубик яловичого бульйону «Маггі» або «Галина Бланка») і сіль на власний смак.
- Масло для смаження.
- Борошно будь-якого сорту - 1-2 ложки.
- Вода - 350-450 мл. (Чим більше води, тим відповідно, рідині буде підлива).
Як готується гуляш зі свинини за класичним рецептом
- Цибулеві головки чистимо, ріжемо кубиками дрібно, можна четвертинками, якщо ви любите в стравах відчувати цей продукт. Обсмажуємо його на маслі до того часу, поки наш продукт стане золотистого кольору.
- Свинину нарізаємо не дуже великими частинами.
- Відправляємо наше прекрасне мяско на сковороду, солимо, перчимо, хвилин 5 обсмажуємо в рослинному маслі.
- Додаємо до м'яса обсмажений цибулю і ще хвилин 15 смажимо, поки м'ясо не стане випромінювати дуже смачний аромат.
- Як тільки ваші шматочки стали красивого рум'яного кольору, додаємо в сковороду ложку борошна, перемішуємо, накриваємо кришкою і хвилин 5 тушкуємо, потім відкриваємо і дожаріваем м'ясо до готовності.
Корисна інформація! Борошно необхідно в даному випадку для густоти підливи, яка буде використовуватися для гуляшу. Чим більше борошна ви додасте, тим, відповідно, гущі буде соус до м'яса.
- Викладаємо все з сковороди в сотейник або невелику каструльку, вливаємо до продуктів воду, вкідиваем кубик бульйонний, приправи, перемішуємо і ставимо гаситися хвилин на сорок-п'ятдесят на повільний вогонь. Не забуваємо прикрити наш гуляш зі свинини кришкою під час гасіння.
- Поки продукти гасяться, болгарський перець миємо, вичищаємо все його нутрощі, ріжемо красивими смужками або кубиками, як вам більше подобається.
- Через зазначений час, відкриваємо кришку, додаємо в сотейник перчик, перемішуємо все і продовжуємо тушкувати за часом на свій розсуд.
- Якщо вам подобається, щоб перець трохи хрустів в страві, то досить протушкувати продукти близько п'ятнадцяти хвилин. Якщо ви бажаєте, щоб овоча не було чутно на зубах, трохи збільште час гасіння. Пробуйте під час готування свій гуляш і самі вирішуйте готовий він чи слід ще трохи страву потримати на вогні.
В результаті у вас вийде прекрасний частування, яке можна подати з яким завгодно гарніром. Я люблю їсти цей гуляш з рисом.
Перед подачею викладіть порцію рису або будь-який інший каші, картоплі в глибоку тарілку, а зверху або збоку помістіть свій гуляш. Прикрасити блюдо можна гілочкою м'яти, кропу або петрушки.
Гуляш зі свинини «по-угорськи» з червоним вином і печерицями
Цей рецепт буде складніше, але смак цього блюда вас здивує. Поєднання віх нижче представлених інгредієнтів надають цим рецептом статус святкового.
Для приготування беремо:
- Кілограм свинячої вирізки (краще брати одне м'ясо без сальних (жирових) прошарків);
- Печериці - 100 гр. (Найкраще брати малі грибочки, щоб додавати їх в блюдо цілими, я завжди використовую для цього рецепта консервовані цільні грибочки);
- Сало або свинячий жир - 20-30 гр.
- Морква - 3 невеликих коренеплоду;
- Соняшникова рафінована (з запахом) масло - 60-80 мл .;
- Три-чотири зубчики часнику;
- Помідори м'ясисті - 4 шт .;
- Картопля або кабачок - 3-4 картоплини, один невеликий кабачок, але годиться для приготування тільки молодий кабачок;
- Пучок будь свіжої зелені (відмінно підходить петрушка і кріп);
- По дрібці солі, меленого чорного і червоного перцю, кориці, солодкої паприки;
- Червоне напівсухе або сухе вино - 220-250 мл.
- Пару ложок борошна.
Покрокова інструкція приготування свинячого гуляшу «по-угорськи»
1. М'ясо розморозити, якщо воно заморожене, промити гарненько, покласти на тарілку і дати йому обсохнути, тільки після цього нарізати на шматки невеликого розміру. До речі, ви можете кожен раз для гуляшу зі свинини робити різні м'ясні шматочки - кубики, довгі тонкі смужки, прямокутні частини т.д.
2. У глибоку миску всипте борошно, додайте перцю, солі на свій смак, перемішайте.
3. Візьміть сковороду або толсотстенную каструлю, влийте ложку масла, розжарити, обваляйте м'ясні шматочки в борошні і викладіть обсмажувати. Як тільки свинина прожарітся гарненько, зніміть її з вогню і поки відставте в сторону, закривши кришкою.
4. Моркву почистити, нарізати красивими смужками (не товста).
5. Почистити часник, цибулю, дрібно нашаткувати ці продукти. Часник на свій розсуд можете пропустити через прес, а можете порубати.
6. На сковороді розтопіть сало або свинячий жирок, додайте туди свої овочі, пару ложок води, посоліть, накрийте кришкою і на повільному вогнику потомите хвилин тридцять. Не забувайте періодично помішувати продукти.
7. Помідори помийте, очистіть їх від шкірки, відіжміть руками від соку, при цьому сік злийте в каструльку або сотейник, поріжте на невеликі часточки і відправте до інших овочів на сковороду, коли ті вже будуть практично готові. Перемішайте продукти і ще потомите їх кілька хвилин. У підсумку, помідори пустять ще сік, і ваші овочі повинні будуть знаходитися в своєрідною юшке.
8. Візьміть невелику форму для духової шафи, змастіть її маслом, викладіть шар м'яса, потім зажарку, знову шар м'яса і знову зажарку.
9. Змішайте Помідорова сік, який ви віджали з вином і спеціями, додайте до них залишився на сковороді сік і трохи води. Залийте даної сумішшю вміст своєї форми.
10. Розколіть духовку, відправте в неї готуватися свій гуляш зі свинини на одну годину.
Через годину вимкніть духову шафу, відкрийте дверцята, додайте в гуляш мариновані печериці (якщо ви брали сирі гриби, їх слід було трохи відварити в підсоленій воді), перемішайте все і приберіть в духовку, не включаючи її до повного охолодження побутового приладу.
Подати готовий гуляш по-угорськи можна з вареної картопелькою.
Або з локшиною, наприклад. Мені дуже подобається їсти дане блюдо з самими різними гарнірами.
До речі, для тих, хто любить м'ясо гостріше, рекомендую при готуванні додати в гуляш трохи червоного пекучого перчика. Виходить, ну дуже смачно і ароматно.
Оригінальний гуляш зі свинини з ананасом
Даний рецепт підійде для всіх, хто любить поєднання м'яса і ананаса. Це більше святкове блюдо, воно дуже гарне, апетитне і при цьому незвичайне, оригінальне.
Для приготування знадобляться:
- Кілограм свинини (будь-яка частина, але без кістки);
- Банка консервованих ананасів (можна брати, як колечка, але їх доведеться порізати, так і готові порубані часточки);
- Апельсин (знадобиться сік) або сік з банки, в якому консервованих ананасів - 2-3 ложки;
- Пару головок ріпчастої цибулі;
- Мелений перець і сіль;
- Сушений орегано - щіпку;
- Муки 2-3 ложки;
- Соєвий соус (класичний або часниковий) - 3-4 ложки;
- Масло рослинне або оливкове для обсмажування;
- окріп.
Як готувати гуляш зі свининою і ананасом
- Свинину моєму, просушуємо, ріжемо на довільні не надто великі частини.
- Раскаліваем в сковороді олію, обсмажуємо свинину, поки вона не стане приємного золотистого кольору. Солимо, перчимо, перемішуємо, знімаємо з вогню, перекладаємо в утятницу або якусь іншу посуд, в якій будете гасити свій гуляш.
- Заливаємо м'ясо до половини окропом, закриваємо кришкою і даємо так постояти близько двадцяти або тридцяти хвилин.
Увага! Усі наступні час готування, стежте, щоб води в ємності з м'ясом було стільки, скільки ви залили спочатку. Як тільки рівень рідини знижується, це буде відбуватися, так як вона при кипінні випаровується, підливайте в утятницу воду знову.
- Окремо в сковороді пасеруйте по напівготовності порізаний, як вам подобається, цибулю. Я зазвичай овочі смажу на маслі, що залишилося від м'яса, так виходить набагато смачніше і ароматні.
- Додайте цибулька до своєї свинині, перемішайте продукти, поставте їх на середній вогонь, накрийте кришкою і млоїте хвилин десять разом.
- Поки зазначені інгредієнти нудяться на плиті, змішайте в окремому посуді сік апельсина або 3-4 ложки соку, в якому консервованих ананасів, соєвий соус, борошно, приправи, сіль. У цій сміши не повинно бути борошняних грудочок, заправка повинна бути однорідна, а за густотою повинна нагадувати рідку сметану.
- 3-4 колечка ананасів або третину банки з шматочками без соку відправляйте в утятницу до м'яса з цибулею. Поперчіть все, посоліть за своїм смаком, додайте орегано, перемішуємо, залишаємо гаситися на півгодини.
- Хвилин за п'ять до готовності страви, влийте в продукти свій соус, перемішайте, накрийте кришкою.
Наша смакота готова! Залишилося перекласти гуляш в красиву тарілку і оформити подачу зеленню.
Кілька практичних порад, як правильно вибрати свинину для приготування гуляшу
По-перше, відправляючись в магазин за свининою, важливо знати, що дане м'ясо ділиться на 2 сорти:
- Сорт перший - свинина добірна, зазвичай тазобедренная, поперекова, грудна або лопатки;
- Сорт другий - м'ясо кілька гіршої якості, як правило, це гомілки, передпліччя і інші частини з кістками.
Для приготування гуляшу зі свинини, як ви вже зрозуміли, звичайно ж, годиться тільки добірне м'ясо. При цьому найкраще використовувати лопатку. Ця частина більш жорстка, ніж, наприклад, шийна, вона практично не має сальних прошарків, а при тривалому гасінні насичується особливим смаком і ароматом і стає неймовірно м'якою і соковитою.
Як правильно вибрати свинину, кілька важливих рекомендацій
- Понюхайте обраний продукт. Якщо він має виражений свинячий запах або запах гнилі - відмовтеся від покупки, можливо, це м'ясо вже пропало або вирізане з кнура. Свіжий стейк зазвичай пахне нейтрально, приємно.
- Поторкайте м'ясо пальцем, злегка натиснувши на шматок. Свіжий якісний продукт буде щільним і еластичним, вм'ятина від пальця швидко відновиться.
- Зверніть увагу на колір. Шматки старого тваринного темніші, молодого - світліше. Якщо в обраному шматочку є жировий прошарок, вона повинна бути білою, а ніяк не кремового кольору або жовтого.
- За консистенцією свинина повинна бути сухою, щільною, ніякої води і взагалі вологи в ній бути не повинно.
Тепер ви знаєте, як вибрати свинину і приготувати таку смакоту, як гуляш зі свинини. Такі гарячі страви створити не складе великих труднощів. Все досить докладно описав. Діліться і ви цікавими рецептами.