Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак
18.04.2019 0

Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

Кулінарні рецепти
В закладки


Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

Ще з дитинства ми пам'ятаємо смаки страв, якими нас годували в радянських їдалень. Навіть найкращі сучасні ресторани не можуть повторити того смаку, який дарували м'яса і гарніру шкільні або заводські кухарки. Але ми спробуємо приготувати гуляш так, як його готували раніше, за всіма правилами.

Рецепт гуляшу по-радянськи, як в їдальні

Раз вже мова зайшла про радянську кухні, то і рецепт повинен бути з кулінарної книги тих часів. Для нашого гуляшу знадобиться:

  • 500 г яловичини;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. з гіркою борошна;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 2-3 лаврових листки;
  • 3 склянки води;
  • 2 цибулини ріпчастої цибулі;
  • сіль і перець за смаком.Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

    Для приготування гуляшу вам знадобляться яловичина, вода, борошно, рослинне масло, томатна паста і трохи приправ

Замість томатної пасти можна використовувати томатний сік, але в цьому випадку потрібно буде використовувати меншу кількість води. Тут все просто: знадобиться трохи менше 4 склянок соку, в залежності від його консистенції.

І, до речі: рекомендую використовувати свіжу зелень для приготування. Безпосередньо в гуляш вона не використовується, але в якості доповнення до гарніру буде просто чудова. Зелена цибуля, петрушка, кріп, салат, рукола, базилік - всі вони прекрасно доповнять смак гуляшу. Особливо, якщо гарніром буде картопляне пюре або просто відварну картоплю.

Приступаємо до готування.

  1. Промийте яловичину, видаліть з неї плівки і наріжте на невеликі шматочки. Можна різати кубиками або соломкою, за вашим бажанням. Додайте солі і перцю, перемішайте, дайте постояти 10 хвилин і обсмажте в олії.Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

    Добре промийте та очистіть яловичину перед приготуванням

  2. Поки м'ясо смажиться, дрібно наріжте цибулю. Викладіть його в сковороду з м'ясом, додайте борошно, перемішайте. Дожарівать до тих пір, поки цибуля не прийме золотистий колір.Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

    Обсмажте м'ясо з цибулею і борошном

  3. Перекладіть м'ясо з цибулею в каструлю, влийте воду, додайте томатну пасту. До речі, згідно з кухонної книзі, томатну пасту не потрібно розбавляти або розмішувати. У процесі варіння вона сама розподілиться так, як треба.Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

    Додайте в м'ясо воду і томатну пасту

  4. Накрийте каструлю кришкою, поставте на повільний вогонь і тушкуйте півтори години. За 8 хвилин до готовності покладете лавровий лист, а після відразу його дістаньте, інакше він додасть страві гіркоту.Готуємо гуляш, як в радянській їдальні: знайомий з дитинства смак

    Гуляш повинен гаситися не менше півтора години

До речі, цибулю можна не тільки дрібно шинкувати, але і нарізати тонкими півкільцями, в залежності від того, як вам подобається. У моїй родині люблять, щоб лука було майже не помітно, тому я шаткую його якомога дрібніше. А ще рекомендую поекспериментувати з рослинним маслом: соняшникова, оливкова, кукурудзяна, рапсова, гірчичне і інші додадуть гуляшу особливі смакові нотки.

Відеорецепт гуляшу, як в радянській їдальні

Цей гуляш напевно сподобається вашій родині. Смачного!

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати тушковане яловиче серце, серце в мультиварці, рецепти з фото
Яловиче серце – найцінніший продукт, багатьма недооцінений просто тому, що м'ясо має велику популярність серед любителів яловичини. Тим не менш, його радять готувати і
Дієта з пісними смачними рецептами простих страв на кожен день в пост
Режим дієти дозволяє до вживання: овочі, зелень, гриби, прянощі, а також страви з них при повній відсутності тваринних жирів і білків; ягоди і фрукти у свіжому і сухому
Японські рибні коржі. Рибні коржі. Коржі з рибою
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати дуже смачні японські рибні коржі. Чим підкорив мене цей рецепт, тим, що він простий, швидкий і економічний, тому
М'ясо по-карельські. М'ясо в горщику по-карельські. Рецепт приготування м'яса в горщиках
Фіни, як і слов'яни, воліють ситну домашню кухню, неодмінно зі свіжим хлібом на столі. Незважаючи на важкі назви, фінські національні страви дуже прості у приготуванні.
Арахісова халва, рецепт приготування в домашніх умовах
Східна солодкість, халва, відома ще з часів глибокої старовини. В сьогоднішні дні вона популярна у багатьох народів. Ну, а ми її пам'ятаємо ще з дитинства. Готують