Класичний салат "Зимовий": готуємо смачно і ситно
Відмовитися від цієї страви не можуть навіть ті, хто дотримується суворої дієти. Насичений смак, дуже апетитний вигляд і чудовий аромат роблять салат «Зимовий» одним з популярних страв на святкових застіллях. З урахуванням того, що інгредієнти такого кулінарного творіння недорогі і майже завжди знайдуться в холодильнику, чудовим стравою можна порадувати близьких і в звичайні дні.
Покроковий рецепт салату «Зимовий»
У моєму дитинстві цей салат іменували не інакше як «Олів'є». Кожен день народження, Новий рік, Різдво і ряд інших значних свят на столі неодмінно красувався величезний салатник з ситним стравою. Величезним він був тому, що мама знала про мою велику любов до цієї страви і не забувала про швидкість, з якою він зникав з моєї тарілки. Мені завжди подобалося брати участь в процесі приготування салату і насолоджуватися плодами своєї праці.
Складові:
- 8 невеликих картоплин;
- 4 середніх моркви;
- 4-5 солоних огірків;
- 6 яєць;
- 500 г вареної ковбаси;
- 350 г консервованого зеленого горошку;
- 400 г майонезу;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1/2 пучка кропу;
- чорний мелений перець і сіль - за смаком.
Етапи приготування:
- Підготуйте продукти. Картоплю і моркву відваріть в шкірці до готовності, остудіть, очистіть. Яйця зваріть круто, теж остудіть, видаліть шкаралупу. Зелень промийте та висушіть. Солоні огірки викладіть в друшляк або злегка відіжміть руками. Злийте рідину з баночки з горошком.
Підготуйте продукти заздалегідь, так як варіння овочів займе не менше півгодини
- Картопля наріжте дрібними кубиками.
Для салату використовуйте не розварюються сорти картоплі
- Морква також наріжте кубиками.
Помаранчева морква надає салату яскравий вигляд
- Зелену цибулю і кріп дрібно порубати ножем. Кілька гілочок можна залишити для прикраси готового блюда.
Зелену цибулю і кріп подарують страві неповторний свіжий аромат
- Наріжте кубиками варену ковбасу.
Чим якісніше ковбасний виріб, тим смачніше вийде салат
- Таким же чином подрібніть яйця.
Варені яйця можна нарізати акуратними кубиками, якщо використовувати добре заточений ніж
- Солоні огірки наріжте, як і всі попередні інгредієнти.
Солоні огірочки роблять смак страви пікантним
- Викладіть підготовлені інгредієнти у велику миску, додайте консервований горошок, сіль і чорний мелений перець за смаком, майонез. Ретельно перемішайте страву.
Регулюйте кількість солі і перцю на свій смак
- Перекладіть салат на блюдо або в великий салатник, прикрасьте на свій смак і подавайте на стіл.
Салат можна подавати на стіл відразу ж після приготування
Відео: класичний «Зимовий» салат
Можливо, ви також є любителем цього чудового салату і захочете поділитися своїми нюансами його приготування. Обов'язково зробіть це в коментарях до статті. Приємного апетиту вам і вашим близьким!