Класичний салат "Гранатовий браслет": прикрашаємо стіл красивим стравою
06.05.2019 0

Класичний салат "Гранатовий браслет": прикрашаємо стіл красивим стравою

Кулінарні рецепти
В закладки


Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

Фантазія професійних кухарів і кулінарів-аматорів не перестає дивувати і радувати. Навіть якщо в метушні буднів немає часу подумати про те, як зробити святковий стіл не тільки смачним, але і красивим, досить просто відкрити інтернет і переглянути 3-5 сторінок, присвячених приготуванню їжі. Прості інгредієнти можна піднести так, що навіть вибагливі гості залишаться задоволені. Один із прикладів такої страви - дивовижно красивий салат «Гранатовий браслет».

Покроковий рецепт класичного салату «Гранатовий браслет»

З цією стравою я познайомилася приблизно в 12 років. В одному з друкованих видань, яке отримувала місцева бібліотека, був опублікований новий для нашої сім'ї рецепт з яскравим, апетитним і привертає увагу фото. Моя мама завжди радувала нас прекрасними стравами, тому і ця страва не залишилося без її уваги. Гарний і смачний салатик сподобався всім членам сім'ї і з тих пір ми часто готували його на свята.

Складові:

  • 500 г картоплі;
  • 500 г буряка;
  • 0,5 кг філе курячої грудки;
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі;
  • 300 г майонезу;
  • 2 граната;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком.

приготування:

  1. Картопля, буряк і курячу грудку відварити до готовності. Лук наріжте дрібними кубиками.
    Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Якщо підготувати все необхідне заздалегідь, салат можна приготувати буквально за 10 хвилин

  2. Дрібно нарізане куряче м'ясо і цибулю обсмажте в сковороді з 1-2 ложками соняшникової олії. Коли цибуля стане м'яким, вимкніть плиту.
    Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Обсмажуйте цибулю і м'ясо до тих пір, поки овоч не стане м'яким

  3. Картопля натріть на крупній тертці.
    Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Натирайте картопля і буряк для салату на тертці з великими отворами

  4. Помістіть в центр великої плоскої тарілки стакан або будь-яку іншу відповідну ємність. Викладіть картоплю навколо склянки, формуючи акуратне кільце. Змастіть картопляний шар майонезом, присолите.
    Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Щоб сформувати кільце, можна використовувати будь-яку ємність відповідного діаметру

  5. На картопля викладіть обсмажене куряче філе з цибулею, змастіть майонезом, злегка присолите.
    Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Не забувайте змащувати кожен шар салату майонезом

  6. Наступний шар - натерта на крупній тертці відварена буряк і майонез. Відвареної овоч соковитий, тому цей шар салату не вимагає великої кількості заправки.Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Для бурякового шару майонезу потрібно менше, ніж для картоплі і курки

  7. Гранати розділіть на зерна.

    Для салату рекомендується використовувати сорти гранатів з м'якими кісточками.

  8. Рясно посипте буряковий шар з майонезом гранатовими зернами, намагаючись робити це так, щоб не залишалося прогалин.
  9. Дайте салату настоятися в холодильнику близько півгодини і подавайте на стіл, прикрасивши на свій смак.
    Класичний салат «Гранатовий браслет»: прикрашаємо стіл красивим стравою

    Подавайте салат на стіл на загальному блюді

Відео: святковий салат «Гранатовий браслет»

Якщо ви теж готуєте на свята цей дивовижний салат, обов'язково поділіться своїми секретами в коментарях нижче. Приємного апетиту вам і вашим близьким!

Комментарии (0)
Додати коментар
Класичний салат "Зимовий": готуємо смачно і ситно
Відмовитися від цієї страви не можуть навіть ті, хто дотримується суворої дієти. Насичений смак, дуже апетитний вигляд і чудовий аромат роблять салат «Зимовий» одним з
Як довго можна зберігати салати в холодильнику
Напевно, кожній людині в нашій країні знайома ситуація, коли гості вже пішли, рідні наситилися, а на столі все ще чекають свого часу миски і миски з недоїденими
Готуємо салат «Райська пташка» і тішимо всю сім'ю
Листковий салат «Райська пташка» - дуже смачне блюдо, яке сподобається всій родині. Є кілька варіантів його приготування, але незмінними інгредієнтами є
М'ясо індички в раціоні малюків: як готувати, користь і шкоду. З якого віку можна давати
Для початку рекомендуємо запропонувати дитині пюре з м'яса індички. Для першого разу цілком достатньо 0,5 чайної ложки страви. Оптимальний час «дегустації»
Простий і смачний салат з яловичим язиком і гранатом. Рецепт з покроковим фото
Мова – корисний субпродукт. Це джерело білка, цінних мінералів і амінокислот. Він складається виключно з м'язів, тому є абсолютною протилежністю м'яса. Це дозволяє його