Класичний салат "Гранатовий браслет": прикрашаємо стіл красивим стравою
Фантазія професійних кухарів і кулінарів-аматорів не перестає дивувати і радувати. Навіть якщо в метушні буднів немає часу подумати про те, як зробити святковий стіл не тільки смачним, але і красивим, досить просто відкрити інтернет і переглянути 3-5 сторінок, присвячених приготуванню їжі. Прості інгредієнти можна піднести так, що навіть вибагливі гості залишаться задоволені. Один із прикладів такої страви - дивовижно красивий салат «Гранатовий браслет».
Покроковий рецепт класичного салату «Гранатовий браслет»
З цією стравою я познайомилася приблизно в 12 років. В одному з друкованих видань, яке отримувала місцева бібліотека, був опублікований новий для нашої сім'ї рецепт з яскравим, апетитним і привертає увагу фото. Моя мама завжди радувала нас прекрасними стравами, тому і ця страва не залишилося без її уваги. Гарний і смачний салатик сподобався всім членам сім'ї і з тих пір ми часто готували його на свята.
Складові:
- 500 г картоплі;
- 500 г буряка;
- 0,5 кг філе курячої грудки;
- 1-2 головки ріпчастої цибулі;
- 300 г майонезу;
- 2 граната;
- рослинна олія;
- сіль за смаком.
приготування:
- Картопля, буряк і курячу грудку відварити до готовності. Лук наріжте дрібними кубиками.
Якщо підготувати все необхідне заздалегідь, салат можна приготувати буквально за 10 хвилин
- Дрібно нарізане куряче м'ясо і цибулю обсмажте в сковороді з 1-2 ложками соняшникової олії. Коли цибуля стане м'яким, вимкніть плиту.
Обсмажуйте цибулю і м'ясо до тих пір, поки овоч не стане м'яким
- Картопля натріть на крупній тертці.
Натирайте картопля і буряк для салату на тертці з великими отворами
- Помістіть в центр великої плоскої тарілки стакан або будь-яку іншу відповідну ємність. Викладіть картоплю навколо склянки, формуючи акуратне кільце. Змастіть картопляний шар майонезом, присолите.
Щоб сформувати кільце, можна використовувати будь-яку ємність відповідного діаметру
- На картопля викладіть обсмажене куряче філе з цибулею, змастіть майонезом, злегка присолите.
Не забувайте змащувати кожен шар салату майонезом
- Наступний шар - натерта на крупній тертці відварена буряк і майонез. Відвареної овоч соковитий, тому цей шар салату не вимагає великої кількості заправки.
Для бурякового шару майонезу потрібно менше, ніж для картоплі і курки
- Гранати розділіть на зерна.
Для салату рекомендується використовувати сорти гранатів з м'якими кісточками.
- Рясно посипте буряковий шар з майонезом гранатовими зернами, намагаючись робити це так, щоб не залишалося прогалин.
- Дайте салату настоятися в холодильнику близько півгодини і подавайте на стіл, прикрасивши на свій смак.
Подавайте салат на стіл на загальному блюді
Відео: святковий салат «Гранатовий браслет»
Якщо ви теж готуєте на свята цей дивовижний салат, обов'язково поділіться своїми секретами в коментарях нижче. Приємного апетиту вам і вашим близьким!