Готуємо салат «Райська пташка» і тішимо всю сім'ю
Листковий салат «Райська пташка» - дуже смачне блюдо, яке сподобається всій родині. Є кілька варіантів його приготування, але незмінними інгредієнтами є куряче м'ясо і горіхи. Такий салатик можна подавати і як закуску на святковий стіл, і як повсякденне блюдо на обід або на вечерю.
Салат «Райська пташка» з ананасами і волоськими горіхами
Пікантний смак виділяє це блюдо з низки листкових закусок. Волоські горіхи і ананаси не тільки створюють нове смакове поєднання, а й несуть користь для організму.
Обов'язково зливайте сироп з ананасових часточок, перед тим як ввести їх в салат, інакше страва вийде надто вологим
Вибираючи ананаси, зверніть увагу на склад. Краще віддати перевагу той продукт, у складі якого немає лимонної кислоти.
Складові:
- 1 куряча грудка;
- 1/2 банки ананасів;
- 3 яйця;
- 150 г сиру;
- 2 зубки часнику;
- 250 г майонезу;
- сіль за смаком.
рецепт:
- Відварити курячу грудку.
Варіть курячу грудку на маленькому вогні, так вона збереже соковитість
- Нарізати м'ясо кубиками.
Для нарізки м'яса знадобиться гострий ніж
- подрібнити ананаси.
Шайби ананасів краще подрібнити кубиками
- Натерти яйця на середній тертці.
Вибирайте для салату яйця з яскравим жовтком
- подрібнити сир.
Сир натирайте на середній тертці
- Очищені від шкаралупи волоські горіхи перетворити в крихту.
Найзручніше подрібнювати горіхи в блендері
- Пропустити часник через прес.
Для соусу необхідно подрібнити часник як можна дрібніше, Чеснокодавилка відмінно з цим справляється
- Змішати його з майонезом.
Часник додасть майонезу гостроту і пікантність
- Тепер потрібно зібрати шари в такому порядку: курка, ананаси, сир, яйця. Кожен шар змащувати майонезом, присаливать, а після прикрасити поверхню страви горіхами.
Салату «Райська пташка» перед подачею необхідно просочитися в холодильнику 2-3 години
Варіант салату з печерицями та фісташками
Незвичайне поєднання продуктів припаде до смаку любителям оригінальних страв.
компоненти:
- 2 курячих грудки;
- 200 г печериць;
- 2 яйця;
- 150 г сиру;
- 250 г майонезу;
- 100 г фісташок;
- сіль за смаком.
рецепт:
- порубати гриби.
Ріжте гриби гострим ножем на невеликі кубики
- обсмажте їх.
Обсмажуйте гриби в гарячому маслі
- Зваріть курячу грудку.
Після варіння м'ясо повинно охолонути до кімнатної температури
- Розділіть м'ясо на волокна.
М'яке куряче м'ясо легко розділяється на волокна
- Нарубаєте яйця кубиками.
Курячі яйця краще нарізати гострим ножем
- натріть сир.
Сир беріть для салату виключно твердих сортів
- подрібніть фісташки.
Фісташки зручно подрібнювати широким ножем
- Збирайте салат шарами: курка, гриби, яйця, сир. Кожен шар посоліть за смаком, змастіть майонезом, а зверху нанесіть сіточку з нього і посипте горіхами.
Салат «Райська пташка» з фісташками можна подавати порційно
Про салаті з такою незвичайною назвою я дізналася нещодавно. Спочатку мені здалося дивним поєднання в м'ясній страві фруктів і горіхів, але цікавість пересилила. Перший варіант салату «Райська пташка», який я запропонувала родині на пробу, був приготований з ананасами і волоськими горіхами. Блюдо настільки всім сподобалося, що тепер ми готуємо його для всіх домашніх застіль.
Всі інгредієнти салату «Райська пташка» цілком доступні за вартістю, а приготування не вимагає особливих кулінарних навичок. Спробуйте блюдо в різних варіантах і виберіть улюблений.