Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів
21.04.2019 0

Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

Кулінарні рецепти
В закладки


Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

Квашена капуста хороша сама по собі, особливо взимку, коли організму не вистачає вітамінів. Однак господині «зі стажем» знають, як просту закуску перетворити в оригінальне блюдо, яке порадує домочадців і здивує гостей. Ніякого чарівництва: досить знати парочку цікавих рецептів салатів з квашеною капустою.

2 секрету ідеального салату з квашеної капусти

Щоб салат з квашеної капусти вийшов смачним, потрібно знати всього 2 правила:

  • Капусту перед додаванням в блюдо потрібно відкинути в друшляк, промити проточною прохолодною водою і злегка віджати.
  • Солити салат з квашеної капусти, як правило, не потрібно, так як основний інгредієнт - квашена капуста, вже насичує його пікантний смак. Однак якщо блюдо виходить прісним, можна додати трохи солі.

Покрокові рецепти салатів

З квашеної капусти можна робити як легкі, дієтичні салати, так і більш ситні. Ось підбірка цікавих і «смачних» рецептів.

З яблуком і волоським горіхом

Салат, який вразить незвичайним смаком незважаючи на простоту приготування. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 400-500 г;
  • яблуко - половина плоду;
  • волоські горіхи очищені - 100 г;
  • цибуля ріпчаста - половина плоду;
  • рослинна олія.

Яблуко для такого салату краще брати солодких сортів.

приготування:

  1. Дрібно нарізати цибулю.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Дрібно посікти цибулю

  2. Яблуко порубати кубиками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Яблуко нарізати кубиками

  3. Волоський горіх потовкти у ступці або подрібнити ножем, але не в порошок.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Горіх подрібнити в ступці або ножем

  4. Змішати всі інгредієнти з капустою, заправити олією.

Найкраще для заправки підійде масло волоського горіха, якщо такого немає, згодиться будь-який без запаху.

З кукурудзою

На кулінарних форумах такий салат називається «По-Смоленськ». Буде потрібно:

  • капуста квашена - 400 г;
  • зелене яблуко - 1 плід;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • кукурудза консервована - 1 банка;
  • цукор - 1-2 столові ложки;
  • масло для заправки.

приготування:

  1. Лук порубати півкільцями.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Лук порубати півкільцями

  2. Яблуко нарізати брусочками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Яблуко нарізати тонкою соломкою

  3. Змішати підготовлені інгредієнти з капустою і кукурудзою, заправити олією.

Щоб яблуко не потемніло, можна збризнути порізаний фрукт лимонним соком.

Відео: рецепт з кукурудзою

З зеленим горошком

Рецепт для тих, хто до приходу нежданих гостей хоче приготувати смачний салат за 5 хвилин. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • зелений горошок консервований - 1 банка;
  • рослинне масло для заправки.

приготування:

  1. Лук порубати тонкою соломкою.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Цибулю нарізати соломкою

  2. Змішати капусту з горошком і цибулею.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Змішати цибулю з горошком і капустою

  3. Заправити салат олією.

Відео: рецепт з зеленим горошком

З квасолею

Ситний білковий салат з доступних інгредієнтів - відмінний пісний обід. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 200 г;
  • квасоля консервована - 1 банка;
  • варена морква - 1 плід;
  • масло рослинне для заправки.

приготування:

  1. Моркву порізати дрібними кубиками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Моркву порізати дрібними кубиками

  2. Змішати овоч з капустою і квасолею, заправити олією.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Змішати квасолю з морквою і капустою, заправити олією

Відео: рецепт з квасолею

З огірками та помідорами

Блюдо виходить дуже легким, але поживним. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 300 г;
  • помідор - 1 плід;
  • огірок свіжий і солоний - по 1 штуці;
  • масло для заправки.

приготування:

  1. Порубати томати скибочками, огірки - кружальцями.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Помідори нарізати скибочками, огірки - кружальцями

  2. Змішати овочі з капустою і заправити оливковою олією.

Салат відмінно поєднується зі свіжою зеленню, кмином, кунжутом.

Відео: салат з огірками та помідорами

З журавлиною

Такий салат добре подавати «в компанії» смаженого або вареного картоплі, м'ясних і рибних страв. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 300 г;
  • яблуко зелене - 1 плід;
  • журавлина - 3 столові ложки;
  • цукор - чайна ложка;
  • перець - половина чайної ложки;
  • зелень петрушки - пучок;
  • масло рослинне для заправки.

приготування:

  1. Яблуко звільнити від шкірки і серцевини і порубати соломкою.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Яблуко очистити від «шкурки» і порубати тонкими брусочками

  2. Змішати фрукт з капустою, журавлиною, подрібненою зеленню.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Змішати яблуко з журавлиною і квашеною капустою, додати зелень

  3. Додати цукор, перець, олія.

Замість журавлини можна брати брусницю.

Відео: рецепт з брусницею

З буряком

Салат, багатий клітковиною, порадує охоронців фігури, які мріють їсти ситно і поживно, не боячись за талію. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 500-600 г;
  • буряк варена або запечена - 2-3 штуки;
  • морква сира - 1-2 штуки;
  • цибуля ріпчаста - 1 плід;
  • свіжа зелень, перець, сіль, рослинне масло за смаком.

приготування:

  1. Переробити великої теркою морква і буряк.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Переробити теркою буряк, так само подрібнити морква

  2. Дрібно посікти цибулю.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Цибулю порізати дрібними кубиками

  3. Змішати підготовлені овочі з капустою. Додати сіль, перець, подрібнену зелень, масло.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Змішати підготовлені інгредієнти з капустою, додати масло, перець і сіль, свіжу зелень

Хтось вважає за краще робити такий салат зі свіжої буряком, попередньо помаринувати її кілька годин в лимонному соці або оцті.

Відео: салат з буряком

Зі сметаною і курагою

Рецепт, який запропонувала читачкам редакція журналу Burda. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 300 г;
  • яблуко - 2 плоду;
  • курага - 150 г;
  • яблучний сік - 150 мл;
  • йогурт натуральний - половина склянки;
  • змітала - чверть склянки;
  • зелень петрушки, кмин, чорний мелений перець за смаком.
  1. Курагу порубати кубиками і залити яблучним соком.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Подрібнити курагу кубиками і залити яблучним соком

  2. Яблука нарізати вузькими брусками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Яблука нарізати соломкою

  3. Злити сік з кураги і з'єднати його зі сметаною і йогуртом.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Злитий з кураги сік змішати зі сметаною і йогуртом

  4. Капусту змішати з яблуками і курагою, додати заправку, перець, кмин, дрібно посічену зелень петрушки.

З картоплею і яйцем

Традиційне поєднання квашеної капусти і вареної картопельки «зазвучить» по-новому в цікавому салаті. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 300 г;
  • варену картоплю - 2 штуки;
  • яйце варене - 2 штуки;
  • пучок зеленої цибулі;
  • масло рослинне по смаку.

приготування:

  1. Картопля і яйця порізати дрібними кубиками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Нарізати кубиками яйця і картоплю

  2. подрібнити цибулю.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Дрібно посікти зелений лук

  3. Змішати підготовлені компоненти з капустою.
  4. Заправити олією. Дати салату постояти 10 хвилин.

Відео: рецепт з картоплею

З сиром і ковбасою

Чоловіки, які вважають, що одними овочі не наїсися, напевно оцінять цей салат. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 400 г;
  • ковбаса в'ялена або копчена, твердий сир - по 100 г;
  • перець болгарський - 1 плід;
  • рослинне масло - 2-3 столові ложки.

приготування:

  1. Дрібно нарізати ковбасу, сир подрібнити теркою, змішати з капустою.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Дрібно порізати ковбасу, сир подрібнити теркою, змішати інгредієнти з капустою

  2. Болгарський перець порізати вузькими смужками і наточити до загальної маси.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Перець порубати соломкою і наточити до загальної маси

  3. Заправити салат олією.

Відео: салат з ковбасою

З беконом

Салат, який замінить повноцінний обід. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 300 г;
  • варену картоплю - 3 штуки;
  • яблуко, цибуля ріпчаста і жовтий болгарський перець - по 1 штуці;
  • смужки бекону - 3 штуки;
  • рослинне масло для заправки;
  • сіль, перець за смаком.

приготування:

  1. Картоплю нарізати кубиками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Картоплю порізати кубиками

  2. Бекон порубати шматочках і обсмажити протягом 3 хвилин в рослинному маслі. Засипати порізаний півкільцями цибулю і смажити ще 5 хвилин.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Обсмажити бекон з цибулею

  3. Яблуко і перець порізати кубиками.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Болгарський перець подрібнити кубиками, так само нарізати яблуко

  4. Змішати яблуко, перець, капусту, бекон, картопля, заправити сумішшю капустяного розсолу і рослинного масла (по 1 столовій ложці).

З куркою

Швидкий в приготуванні ситний салат. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 300 г;
  • куряче філе - 150-200 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • масло рослинне для заправки;
  • зелень за смаком.

Такий салат придбає особливу пікантність, якщо використовувати копчену курку, але згодиться і варена.

приготування:

  1. Курку порізати шматочками і змішати з капустою.
  2. Ввести в салат дрібно порубаний лук.
  3. Заправити олією, додати подрібнену зелень.

З яловичиною та виноградом

Такий салат не соромно поставити на святковий стіл. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 500 г;
  • запечена яловичина - 200 г;
  • кисло-солодке яблуко - 1 плід;
  • дрібний виноград без кісточок - 100 г;
  • масло рослинне - 2-3 столові ложки;
  • мед - столова ложка;
  • гірчиця - чайна ложка;
  • зелень кропу - пучок;
  • кмин мелений - щіпка.

приготування:

  1. Яловичину нарізати тонкою соломкою.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Нарізати соломкою яловичину

  2. Яблуко подрібнити великої теркою.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Яблуко переробити великої теркою

  3. Змішати масло з медом і гірчицею.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    З'єднати масло з медом, додати гірчицю

  4. З'єднати капусту, виноград, м'ясо, яблуко. Додати заправку, кмин і дрібно порубаний кріп.
  5. Настояти салат кілька годин в холодильнику.

Відео: рецепт з яловичиною

З оселедцем

Салат припаде до смаку любителям солоненького. Буде потрібно:

  • капуста квашена - 0,5 кг;
  • оселедець - 1 штука;
  • яйце варене - 1 штука;
  • цибуля ріпчаста - 1 плід;
  • рослинне масло - 1-2 столові ложки.

приготування:

  1. Дрібно посікти цибулю і змішати з капустою.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Цибулю дрібно порізати і з'єднати з капустою

  2. Оселедець звільнити від кісточок і нарізати маленькими кубиками, наточити до овочів.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Порізати кубиками оселедець, звільнивши від кісточок, і змішати з овочами

  3. Яйце порубати кубиками і ввести в загальну масу. Заправити салат олією.Готуємо салат з квашеної капусти: кулінарні тонкощі і 14 рецептів

    Яйце вводиться в салат в останню чергу

Залежно від обраного рецепта салат з квашеної капусти може стати легким перекусом, повноцінної трапезою, оригінальною закускою на святковому столі або гарніром до м'ясних і рибних страв.

Комментарии (0)
Додати коментар
Готуємо салат «Райська пташка» і тішимо всю сім'ю
Листковий салат «Райська пташка» - дуже смачне блюдо, яке сподобається всій родині. Є кілька варіантів його приготування, але незмінними інгредієнтами є
Цвітна капуста: корисні властивості та застосування
Цвітна капуста - це сукупність пагонів, які закінчуються розкрилися бутонами. Потрібно сказати, що саме цей вид капусти вважається одним з найбільш поживних, смачних і
Маски з квашеної капусти
Маски з квашеної капусти
Маски з квашеної капусти
15.02.18 Догляд за обличчям
Овочеві та фруктові маски корисні і прості в приготуванні. Сік свіжих помідорів, шматочки огірків, зелень петрушки .... Здавалося ну що ще можна придумати? А придумувати
Експрес-маска для обличчя в домашніх умовах
Дуже часто ми стикаємося з такою проблемою, коли особа виглядає втомленим, очі опухлими, і як раз в цей самий невідповідний момент нас запрошують на вечірку.
Квашена капуста в раціоні дітей. З якого віку можна давати дитині
Прийшла пора поговорити про роль квашеної капусти в раціоні дітей. Цей продукт займає особливе місце в російській кухні — його використовують для приготування салатів,