
Маски з квашеної капусти
Овочеві та фруктові маски корисні і прості в приготуванні. Сік свіжих помідорів, шматочки огірків, зелень петрушки .... Здавалося ну що ще можна придумати? А придумувати щось нічого і не треба. Секрети краси «з грядки» давно придумані і перевірені ні одним поколінням.
У сьогоднішній статті Комора Краси хоче поділитися з Вами декількома рецептами масок з квашеної капусти. Її сік з успіхом застосовують для відбілювання шкіри, а маски з капустяного листа тонізують, освіжають шкіру і наповнюють її вітамінами.
Маски з квашеної капусти підійдуть для догляду за будь-яким типом шкіри, але в першу чергу капустяний сік рекомендований для жирної пористої шкіри, він сприяє звуженню пор і дбайливому очищенню шкірного покриву.
В обов'язковому порядку для застосування цих масок вам знадобиться 15-20 хвилин часу в спокійній розслаблюючій обстановці. Маска ефективніше впливає саме при розслаблених м'язах особи, позбавленого вираження будь-яких емоцій (як радісних, так і сумних).
Маски з квашеної капусти - народні рецепти
- Рецепт № 1. Універсальна маска з квашеної капусти.
Добре підходить для догляду за нормальною / комбінованою шкірою. Сам рецепт - надзвичайно простий.
Квашену капусту подрібнюють і трохи віджимають. Отриману масу наносять на обличчя товстим шаром. Через 10-15 хвилин маску змивають водою кімнатної температури.
{ad1}Аналогом цієї маски може стати компрес з капустяного соку. Для цього в капустяному соку рясно змочують марлеву або тканинну серветку. Серветку прикладають до обличчя, залишаючи відкритими області очей і рота. На завершення процедури, через 10-15 хвилин, шкіру протирають вологим ватним диском.
- Рецепт № 2. Маска з квашеної капусти для жирної / комбінованої / нормальної шкіри.
3-4 повних столових ложок квашеної капусти пропускають через м'ясорубку. Отриману капустяну масу віджимають від зайвої соку. Охолоджений яєчний білок збивають в круту піну. Білок і капусту змішують, додаючи поступово 1 столову ложку борошна.
Густу маску рівним шаром наносять на обличчя. Змивають прохолодною водою через 10-15 хвилин. Маску можна застосовувати 1-2 рази в тиждень.
- Рецепт № 3. Маска з квашеної капусти для будь-якого типу шкіри.
Квашену капусту віджимають від зайвої соку. Максимально суху капустяну масу заправляють 2-3 столовими ложками свіжого огіркового соку. Для цього огірок очищають від шкірки, ретельно подрібнюють, віджимають сік.
Суміш поміщають між двох шарів марлевої серветки, і прикладають до обличчя. Через 15-20 хвилин маску прибирають, шкіру обполіскують прохолодною водою.
- Рецепт № 4. Маска з квашеної капусти для нормального / сухого типу шкіри.
1 столову ложку соку квашеної капусти змішують з 1-им, попередньо збитим, яєчним жовтком. В отриману масу додають 1 чайну ложку рослинної олії (оливкової або олії жожоба). Інгредієнти маски розмішують до отримання маси однорідної консистенції.
Маску з квашеної капусти наносять на обличчя рівним шаром, змивають теплою водою.
- Рецепт № 5. Вітамінна маска на основі квашеної капусти.
У 2 столові ложки віджатої квашеної капусти додають 2 столові ложки огіркового соку, 1 їдальню ложку свіжого соку помідорів і 2 краплі лимонного соку. Сік і капустяну масу ретельно перемішують. Маску прикладають до обличчя за допомогою марлевої серветки. Знімають через 8-10 хвилин. Маска освіжає, тонізує і відбілює шкіру.



