Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта
Сирники - не тільки смачний, але і корисний десерт, який ідеально підходить на сніданок для всієї родини. А якщо їх не смажити на сковороді, а приготувати в духовці, користь на порядок збільшується! Сирники стають легкими і повітряними, вони припадуть до смаку тим, хто дотримується дієти. Ми пропонуємо вам кілька способів приготування сирників в духовці.
Сирники прості
Ви можете приготувати десерт за класичним рецептом, просто і швидко. Але можна додати ще кілька продуктів і отримати відмінний результат.
Простий рецепт дозволить вам швидко і без праці приготувати ароматні сирники на сніданок
Вам знадобляться:
- 300 г сиру;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. цукру;
- 100 г борошна;
- 1 щіпка солі;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- ½ ч. Л. соди;
- 1 ч. Л. ванільного цукру;
- 2 ст. л. сметани.
Для сирників краще брати щільний сир, який добре замішується і не розсипається. А сметану ви можете замінити будь-яким йогуртом.
- З'єднайте в глибокій мисці яйце, сир і цукор, посоліть. Змішайте до однорідності міксером або блендером.
Для змішування використовуйте міксер або блендер, щоб заощадити час і отримати повітряне тісто
- Додайте до тесту соду, погасивши її лимонним соком.
Соду модно погасити оцтом, але лимонний сік додасть цитрусовий аромат
- Ретельно просіявши борошно, додайте невеликими порціями в тісто, постійно вимішуючи його. Воно повинно стати щільним. Скачайте з тіста невеликі кульки розміром з яйце, пріплюсніте і викладіть на деко. Залишайте між сирниками відстань в 1-2 см, оскільки при випічці вони збільшаться в розмірі.
З замішаного тіста зліпити невеликі коржі і розкладіть на деку
- Поверхня сирників змастіть сметаною за допомогою кулінарного пензлика. Завдяки цьому вони не висохнуть і придбають глянсовий блиск.
Сметана або йогурт додадуть сирників глянсовий блиск
- Поставте деко в духовку, розігріту до 180 ° C, і випікайте сирники 25-30 хвилин.
Готові сирники з духовки - пальчики оближеш!
Відео: як приготувати дієтичні сирники
Сирники з манкою без борошна
Вважається, що додавання в тісто манної крупи замість борошна робить випічку більш легкої і пружною. Особисто я часто використовую манку не тільки в тесті, але і для клярі. Змінюється не тільки консистенція тесту, але і його смак, причому в більш приємну сторону.
Крім того, в ці сирники можна додати родзинки, ягоди або інші сухофрукти.
Візьміть наступні продукти:
- 400 г сиру;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. розм'якшеного вершкового масла;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 3 ст. л. цукру;
- ½ ч. Л. ванільного цукру;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 1 щіпка солі;
- 2 ст. л. родзинок.
Сир, манка, яйце, масло, цукор, родзинки знадобляться вам для цього рецепта
Якщо ви вирішили додати замість родзинок ягоди, візьміть свіжі або розморожені, добре просушені. Зайва волога, випаровуючись при запіканні, може зіпсувати форму сирників. Курагу і чорнослив бажано нарізати маленькими шматочками.
Отже, приступимо.
- Складіть в чашу комбайна, блендера або міксера сир, манну крупу, сметану, масло, сіль, цукор, розпушувач, додайте ванільний цукор і вбийте яйце. Перемішайте до однорідної маси.
Перемішайте всі продукти так, щоб вийшла маса однорідної консистенції
- Перекладіть сирну суміш в іншу миску і додайте до неї родзинки. Його потрібно попередньо вимити в гарячій воді, дати трохи набрякнути і обсушити серветкою або рушником. Знову перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився по масі.
Обов'язково промийте родзинки в гарячій воді, щоб він трохи набряк
- Залиште тісто на 20 хвилин, щоб манна крупа розбухла. Після цього розкладіть його в невеликі форми для випікання кексів. Кожну ємність потрібно заповнити не більше ніж наполовину.
Виберіть для сирників красиві формочки
- Духовка повинна бути розігріта до 180 ° C. Помістіть в неї формочки з сирниками на 35 хвилин. Вони будуть готові, коли їх колір стане золотавим.
- Дістаньте готові сирники з духовки, дайте трохи охолонути і вийміть з формочок.
- Тепер можна розкласти сирники на блюді і прикрасити на ваш розсуд: полити сметаною, шоколадом або варенням, додати свіжих ягід.
Яскраві соковиті ягоди - відмінна прикраса для сирників
Відеорецепт сирників з манкою і родзинками, приготованих в духовці
Десертна класика: чудовий Львівський сирник
Один з найпопулярніших десертів української кухні - Львівський сирник, без якого не обходиться меню будь-якого ресторану або кав'ярні на Західній Україні. Ми пропонуємо вам спрощений рецепт, але при бажанні ви можете доповнити його цукатами, горіхами, сухофруктами або ягодами на свій розсуд.
Вам знадобляться:
- 1 кг сиру;
- 8 яєць;
- 300 г цукру;
- 4 ст. л. манної крупи;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 100 г шоколаду.
Підготуйте продукти для сирників
Зазвичай рекомендують брати для Львівського сирника сир з високою жирністю, завдяки чому десерт стане більш соковитим. Але зі свого досвіду я можу сказати: навіть з знежиреного сиру результат вийде відмінним, тому що в рецепті застосовується манка і багато яєць.
- В першу чергу пропустіть сир через м'ясорубку. Краще зробити це двічі, щоб продукт досяг ніжної консистенції. Або встановіть на м'ясорубку грати з найменшими отворами.
Щоб сир досяг потрібної консистенції, пропустіть його через м'ясорубку двічі
- Яєчні жовтки додайте в сир (білки поки відставте в сторону), ретельно перемішайте.
Змішайте сир з яєчними жовтками
- Всипте манну крупу, ванільний цукор. Знову перемішайте до однорідної маси.
Манна крупа додасть тесту пишність, а ванільний цукор - тонкий приємний аромат
- Тепер візьміть білки і збийте їх на максимальній швидкості міксера або блендера до стійкої щільної піни. Поступово введіть цукор і збивайте ще 5 хвилин.
Щоб яєчні білки збили в міцну піну, вводите цукор невеликими порціями
- Білки викладіть в миску з сирною масою. Акуратно вимісити, плавно рухаючи ложкою від низу до верху.
З'єднайте білки з сирною масою і перемішайте
- Підготуйте форму для випічки, трохи змастивши її стінки вершковим маслом. Перекладіть в неї сирну масу. Випікайте 40-50 хвилин при 180 ° C.
Перекладіть сирну масу в форму для випікання
- Готовий сирник дістаньте з духовки і дочекайтеся повного остигання. Тільки після цього його можна діставати з форми. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити поверхню.
Діставайте сирник з форми тільки після того, як він охолоне
- Розтопіть на водяній бані шоколадку і полийте сирник. Можна також використовувати шоколадну глазур. Зверху посипте десерт кольоровою посипкою, цукровою пудрою або кокосовою стружкою за смаком.
Львівський сирник обов'язково потрібно полити розтопленим шоколадом
Відеорецепт: Львівський сирник
Сподіваємося, наші рецепти займуть гідне місце у вашій кулінарній книзі, і вашій родині полюбляться сирники, приготовлені в духовці. Приємного апетиту і затишку вашого будинку!