Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта
21.04.2019 0

Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

Кулінарні рецепти
В закладки


Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

Сирники - не тільки смачний, але і корисний десерт, який ідеально підходить на сніданок для всієї родини. А якщо їх не смажити на сковороді, а приготувати в духовці, користь на порядок збільшується! Сирники стають легкими і повітряними, вони припадуть до смаку тим, хто дотримується дієти. Ми пропонуємо вам кілька способів приготування сирників в духовці.

Сирники прості

Ви можете приготувати десерт за класичним рецептом, просто і швидко. Але можна додати ще кілька продуктів і отримати відмінний результат.

Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

Простий рецепт дозволить вам швидко і без праці приготувати ароматні сирники на сніданок

Вам знадобляться:

  • 300 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 100 г борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • ½ ч. Л. соди;
  • 1 ч. Л. ванільного цукру;
  • 2 ст. л. сметани.

Для сирників краще брати щільний сир, який добре замішується і не розсипається. А сметану ви можете замінити будь-яким йогуртом.

  1. З'єднайте в глибокій мисці яйце, сир і цукор, посоліть. Змішайте до однорідності міксером або блендером.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Для змішування використовуйте міксер або блендер, щоб заощадити час і отримати повітряне тісто

  2. Додайте до тесту соду, погасивши її лимонним соком.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Соду модно погасити оцтом, але лимонний сік додасть цитрусовий аромат

  3. Ретельно просіявши борошно, додайте невеликими порціями в тісто, постійно вимішуючи його. Воно повинно стати щільним. Скачайте з тіста невеликі кульки розміром з яйце, пріплюсніте і викладіть на деко. Залишайте між сирниками відстань в 1-2 см, оскільки при випічці вони збільшаться в розмірі.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    З замішаного тіста зліпити невеликі коржі і розкладіть на деку

  4. Поверхня сирників змастіть сметаною за допомогою кулінарного пензлика. Завдяки цьому вони не висохнуть і придбають глянсовий блиск.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Сметана або йогурт додадуть сирників глянсовий блиск

  5. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 ° C, і випікайте сирники 25-30 хвилин.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Готові сирники з духовки - пальчики оближеш!

Відео: як приготувати дієтичні сирники

Сирники з манкою без борошна

Вважається, що додавання в тісто манної крупи замість борошна робить випічку більш легкої і пружною. Особисто я часто використовую манку не тільки в тесті, але і для клярі. Змінюється не тільки консистенція тесту, але і його смак, причому в більш приємну сторону.

Крім того, в ці сирники можна додати родзинки, ягоди або інші сухофрукти.

Візьміть наступні продукти:

  • 400 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. розм'якшеного вершкового масла;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 3 ст. л. цукру;
  • ½ ч. Л. ванільного цукру;
  • 1 ч. Л. розпушувача;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 ст. л. родзинок.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Сир, манка, яйце, масло, цукор, родзинки знадобляться вам для цього рецепта

Якщо ви вирішили додати замість родзинок ягоди, візьміть свіжі або розморожені, добре просушені. Зайва волога, випаровуючись при запіканні, може зіпсувати форму сирників. Курагу і чорнослив бажано нарізати маленькими шматочками.

Отже, приступимо.

  1. Складіть в чашу комбайна, блендера або міксера сир, манну крупу, сметану, масло, сіль, цукор, розпушувач, додайте ванільний цукор і вбийте яйце. Перемішайте до однорідної маси.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Перемішайте всі продукти так, щоб вийшла маса однорідної консистенції

  2. Перекладіть сирну суміш в іншу миску і додайте до неї родзинки. Його потрібно попередньо вимити в гарячій воді, дати трохи набрякнути і обсушити серветкою або рушником. Знову перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився по масі.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Обов'язково промийте родзинки в гарячій воді, щоб він трохи набряк

  3. Залиште тісто на 20 хвилин, щоб манна крупа розбухла. Після цього розкладіть його в невеликі форми для випікання кексів. Кожну ємність потрібно заповнити не більше ніж наполовину.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Виберіть для сирників красиві формочки

  4. Духовка повинна бути розігріта до 180 ° C. Помістіть в неї формочки з сирниками на 35 хвилин. Вони будуть готові, коли їх колір стане золотавим.
  5. Дістаньте готові сирники з духовки, дайте трохи охолонути і вийміть з формочок.
  6. Тепер можна розкласти сирники на блюді і прикрасити на ваш розсуд: полити сметаною, шоколадом або варенням, додати свіжих ягід.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Яскраві соковиті ягоди - відмінна прикраса для сирників

Відеорецепт сирників з манкою і родзинками, приготованих в духовці

Десертна класика: чудовий Львівський сирник

Один з найпопулярніших десертів української кухні - Львівський сирник, без якого не обходиться меню будь-якого ресторану або кав'ярні на Західній Україні. Ми пропонуємо вам спрощений рецепт, але при бажанні ви можете доповнити його цукатами, горіхами, сухофруктами або ягодами на свій розсуд.

Вам знадобляться:

  • 1 кг сиру;
  • 8 яєць;
  • 300 г цукру;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 100 г шоколаду.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Підготуйте продукти для сирників

Зазвичай рекомендують брати для Львівського сирника сир з високою жирністю, завдяки чому десерт стане більш соковитим. Але зі свого досвіду я можу сказати: навіть з знежиреного сиру результат вийде відмінним, тому що в рецепті застосовується манка і багато яєць.

  1. В першу чергу пропустіть сир через м'ясорубку. Краще зробити це двічі, щоб продукт досяг ніжної консистенції. Або встановіть на м'ясорубку грати з найменшими отворами.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Щоб сир досяг потрібної консистенції, пропустіть його через м'ясорубку двічі

  2. Яєчні жовтки додайте в сир (білки поки відставте в сторону), ретельно перемішайте.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Змішайте сир з яєчними жовтками

  3. Всипте манну крупу, ванільний цукор. Знову перемішайте до однорідної маси.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Манна крупа додасть тесту пишність, а ванільний цукор - тонкий приємний аромат

  4. Тепер візьміть білки і збийте їх на максимальній швидкості міксера або блендера до стійкої щільної піни. Поступово введіть цукор і збивайте ще 5 хвилин.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Щоб яєчні білки збили в міцну піну, вводите цукор невеликими порціями

  5. Білки викладіть в миску з сирною масою. Акуратно вимісити, плавно рухаючи ложкою від низу до верху.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    З'єднайте білки з сирною масою і перемішайте

  6. Підготуйте форму для випічки, трохи змастивши її стінки вершковим маслом. Перекладіть в неї сирну масу. Випікайте 40-50 хвилин при 180 ° C.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Перекладіть сирну масу в форму для випікання

  7. Готовий сирник дістаньте з духовки і дочекайтеся повного остигання. Тільки після цього його можна діставати з форми. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити поверхню.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Діставайте сирник з форми тільки після того, як він охолоне

  8. Розтопіть на водяній бані шоколадку і полийте сирник. Можна також використовувати шоколадну глазур. Зверху посипте десерт кольоровою посипкою, цукровою пудрою або кокосовою стружкою за смаком.Готуємо сирники в духовці: чотири простих, але дивовижних рецепта

    Львівський сирник обов'язково потрібно полити розтопленим шоколадом

Відеорецепт: Львівський сирник

Сподіваємося, наші рецепти займуть гідне місце у вашій кулінарній книзі, і вашій родині полюбляться сирники, приготовлені в духовці. Приємного апетиту і затишку вашого будинку!

Комментарии (0)
Додати коментар
Дуже смачний маннік на кефірі: готуємо повітряний і пишний пиріг для всієї родини
У кожної господині є кілька улюблених рецептів випічки, в тому числі на кожен день. До таких десертів відноситься маннік - дуже простий у приготуванні пиріг з доступних
Лохина в раціоні дітей. З якого віку можна давати ягоду дитині?
< Мус з голубики Продукти: 100 г чорниці, 100 г цукру, 500 мл води, 15 г желатину.
Гарбуз, запечена в духовці з часником під сирною скоринкою
Ця помаранчева красуня, гарбуз, цариця осінніх страв і джерело багатьох вітамінів і корисних фитонутриентов для організму. Однак багато людей, особливо дітей, її не
Сирники з гарбузом і сиром, рецепт з фото
Сирники – один з популярних рецептів сирних виробів, які люблять як дорослі, так і діти. Вони добре впливають на травну систему, підвищують життєвий тонус, прискорюють
Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи