Гарбуз, запечена в духовці з часником під сирною скоринкою
Ця помаранчева красуня, гарбуз, цариця осінніх страв і джерело багатьох вітамінів і корисних фитонутриентов для організму. Однак багато людей, особливо дітей, її не особливо люблять. Тому, щоб нагодувати сім'ю цією корисним овочем доводиться вдаватися до різних хитрощів. Твоя Ізюминка пропонує приготувати рецепт "Запечений гарбуз з часником в духовці". В цьому блюді гарбуз запікається одночасно з декількома продуктами: мед надає солодощі, часник трохи додає гостроти, а сир робить рум'яну скоринку. Поєднання таких продуктів повністю приховує справжній гарбузовий смак, отримуючи натомість дуже смачне ласощі на десерт, оскільки всі використовувані інгредієнти між собою чудово гармоніюють. Просто і водночас вишукано! Приготування цієї страви абсолютно не клопітно і не займе багато часу, можна сказати, що простіше пареної ріпи. Але сьогодні у нас на чолі столу гарбуз, та ще в такому незвичайному варіанті. Гарбуз з часником і сиром - це одночасно і відмінний гарнір до м'яса, і самостійна закуска, і чудовий десерт до чаю. Насолодитися таким стравою в повній мірі можуть люди, які стежать за вагою, дотримуються дієти і прагне до стрункості. Адже цей овоч досить низькокалорійний (22 ккал на 100 грам продукту), що дозволяє їм ласувати протягом дня без найменшої шкоди для фігури. Крім того цей десерт дозволить не тільки чудово урізноманітнити раціон харчування, але ще й додатково наситить всі клітинки нашого організму вітамінами, мікроелементами, антиоксидантами, органічними кислотами і пектиновими сполуками. Саме тому страви з гарбуза доцільно включати в щоденне меню. При такому способі приготування гарбуза, тобто запіканні, вона збереже в собі всі корисні біологічно активні речовини.
Гарбуз, запечена в духовці з часником та сиром, рецепт приготування з фото
Інгредієнти
Гарбуз – 300 грам Мед – 1,5-2 ст. л. або за смаком Мелена кориця – 1 ч. л. Часник – 2 зубчики Твердий сир – 150 грам Рослинна рафінована олія – для змащування дека
Приготування гарбуза з часником і сиром
1. Гарбуз очистимо від шкірки, помиємо, нехай вона підсохне. Потім наріжемо її шматочками товщиною близько 7-8 мм. Дуже тонко її не нарізайте, інакше вона може пригоріти.
2. Деко застелем пергаментом для випічки, який змастіть рослинною олією. Викладемо в підготовлену форму шматочки гарбуза.
3. Часник очистимо від лушпиння, помиємо, высушим і дрібно наріжемо. За бажанням можете його пропустити через прес, тоді часниковий смак і аромат буде більш яскраво виражений.
4. До часнику додамо мелену корицю.
5. Наллємо мед. Його можна замінити за смаком будь-яким варенням, сиропом або джемом.
6. Добре вымешаем заправку. Якщо ви готуєте страву не для дітей, можна додати трохи коньяку, рому або іншого алкогольного напою.
7. Кожен шматочок гарбуза поллємо приготовленої заправкою.
8. Сир натремо на крупній тертці і присыплем їм гарбуз.
9. Духовку нагріємо до 180 градусів і відправимо запікати гарбуз на 20 хвилин.
Подавати запечену в духовці гарбуз з часником під сирною скоринкою можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Завдяки часнику страва має непередаваною пікантністю і тонким ароматом. Часник підкреслює солодкуватий гарбузово-медовий смак, а також підсилює цілющий вплив на організм. Десерт-закуска готується неймовірно просто і швидко, відрізняється вишуканістю смаку, одним словом приготуйте і насолоджуйтеся!
PS: Доповнити цю страву можна різними прянощами, приміром, меленим мускатним горіхом, порошком імбиру та іншими спеціями за смаком.