Готуємо ароматні пампушки з часником
16.04.2019 0

Готуємо ароматні пампушки з часником

Кулінарні рецепти
В закладки


Готуємо ароматні пампушки з часником

Пишні і ароматні часникові пампушки є чудовою закускою або доповненням до наваристого борщу. Приготувати же апетитні булочки зможе навіть починаюча господиня.

Секрети приготування пампухів

По-перше, борошно беріть вищого сорту. Вона містить мало клітковини, за рахунок чого м'якуш у булочок виходить пишним.

Готуємо ароматні пампушки з часником

Для пампушок бажано вибирати борошно з позначкою «Екстра»

Корисна цільнозернових борошно категорично не підходить для випікання пампухів.

По-друге, обов'язково просівають борошно. Такий прийом необхідний для насичення пшеничних крупинок киснем.

Готуємо ароматні пампушки з часником

Просіювання борошна створить благодатний грунт для утворення пишного пружного м'якушки

По-третє, перевіряйте термін придатності дріжджів. Якщо він минув, то тісто не зможе піднятися як слід і придбає неприємний запах.

Готуємо ароматні пампушки з часником

Особливо важливе дотримання умов зберігання та терміну придатності для пресованих дріжджів

Рецепт пампушок з часником

У представленому рецепті використовується дріжджове тісто, приготоване опарним способом. Випічка з нього виходить дуже повітряної і довше не черствіє.

Складові:

  • 100 мл молока;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 20 г сухих дріжджів;
  • 100 г борошна для опари і ще 250 г для тесту;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. рослинного масла для тіста і ще 3 ст. л. для соусу;
  • 1/2 ч. Л. солі для тесту і ще 1/4 ч. л. для соусу;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 20 г кропу;
  • 4 ст. л. води.

рецепт:

  1. У молоці (32-35 °) розведіть дріжджі і цукор. Дайте суміші постояти 15-20 хвилин.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Слідкуйте за тим, щоб температура молока не перевищувала рекомендовану в рецепті

  2. Потім змішайте з борошном (100 г) і замісіть опару.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Для замішування опари знадобиться кулінарний віночок

  3. Опара повинна постояти 1 годину.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Готова опара стане пишною і ноздреватой

  4. В окремій мисці збовтайте яйця з сіллю і маслом.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Збовтати яйця з маслом можна звичайною виделкою

  5. В іншу ємність просійте борошно.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Для просіювання борошна беріть містку ємність, так як в ній буде замішуватися весь обсяг тесту за рецептом

  6. Введіть в борошно всі компоненти тесту. Ретельно вимішайте, перетворивши масу в кулю. Накрийте чистим рушником і залиште підходити на 1,5-2 години.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Дріжджового тесту під час підходу необхідний спокій

  7. Потім вимісити на столі, пріпилённом борошном.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Місіть тісто м'якими і впевненими рухами, мета такої маніпуляції - випустити з нього повітря

  8. Після цього скачайте тісто в кулю і дайте ще раз підійти протягом 30-40 хвилин.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Ретельна обминання дозволяє тісту підійти вдруге, що дає випічці легкість

  9. Сформуйте маленькі булочки (3-4 см).
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Сформірованнние пампушки повинні постояти в теплі ще 20-30 хвилин

  10. Після вистоювання викладіть на деко, вистелений пергаментом, і змастіть жовтком. Випікайте 25-30 хвилин.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Змащувати пампушки жовтком дуже зручно силіконової пензлем

  11. очистіть часник.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Часник вибирайте без темних плям і сухості, від його свіжості залежить аромат соусу

  12. Пропустіть його через прес.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Найкраще для подрібнення часнику використовувати саме прес, тоді у часниковою кашки буде потрібна консистенція

  13. порубати кріп.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Кріп для соусу повинен бути ароматним і свіжим

  14. Змішайте часник, кріп, олія, сіль і воду.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Готовий соус розітріть ложкою для вивільнення ароматів часнику і кропу

  15. Готовим пампушок дайте охолонути 5 хвилин.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Готові пампушки володіють рум'яною скоринкою

  16. Полийте соусом і подавайте.
    Готуємо ароматні пампушки з часником

    Пампушки в часниковому соусі - ароматна випічка і для святкового, і для повсякденного столу

Відео: експрес-рецепт часниковий пампушок

Пампушки з часниковим соусом - улюблене блюдо моїх домашніх до борщу. Готуємо ми їх часто, час від часу я міняю рецептуру, щоб внести різноманітність. Іноді замість свіжого молока додають теплий картопляний відвар, іноді беру кисле молоко або кефір.

Пампушки з часником стануть улюбленою стравою ваших домочадців. Подавати їх краще теплими, так смак випічки розкриється максимально.

Комментарии (0)
Додати коментар
Цибулевий пиріг з плавленим сиром: простий і дуже смачний рецепт
У цьому пісочному пирозі використовується одне з найсмачніших поєднань - цибуля і плавлений сир. В результаті виходить чудовий блюдо для обіду, вечері чи святкового
Маски з тіста
Маски з тіста
Маски з тіста
06.02.18 Догляд за обличчям
Прагнення завжди виглядати доглянуто і привабливо зрозуміла кожній дівчині. На жаль, кошти, які вибирають для цього, не завжди виправдані.
Як приготувати смачні кабачкові оладки з часником, рецепт з фото покроково
Якщо ваша сім'я є прихильниками овочевих дранников, то дане блюдо вам точно сподобається. Твоя Ізюминка представляє досить поширений рецепт, але з невеликою
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра