Готуємо ароматні пампушки з часником
Пишні і ароматні часникові пампушки є чудовою закускою або доповненням до наваристого борщу. Приготувати же апетитні булочки зможе навіть починаюча господиня.
Секрети приготування пампухів
По-перше, борошно беріть вищого сорту. Вона містить мало клітковини, за рахунок чого м'якуш у булочок виходить пишним.
Для пампушок бажано вибирати борошно з позначкою «Екстра»
Корисна цільнозернових борошно категорично не підходить для випікання пампухів.
По-друге, обов'язково просівають борошно. Такий прийом необхідний для насичення пшеничних крупинок киснем.
Просіювання борошна створить благодатний грунт для утворення пишного пружного м'якушки
По-третє, перевіряйте термін придатності дріжджів. Якщо він минув, то тісто не зможе піднятися як слід і придбає неприємний запах.
Особливо важливе дотримання умов зберігання та терміну придатності для пресованих дріжджів
Рецепт пампушок з часником
У представленому рецепті використовується дріжджове тісто, приготоване опарним способом. Випічка з нього виходить дуже повітряної і довше не черствіє.
Складові:
- 100 мл молока;
- 1 ст. л. цукру;
- 20 г сухих дріжджів;
- 100 г борошна для опари і ще 250 г для тесту;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. рослинного масла для тіста і ще 3 ст. л. для соусу;
- 1/2 ч. Л. солі для тесту і ще 1/4 ч. л. для соусу;
- 5 зубчиків часнику;
- 20 г кропу;
- 4 ст. л. води.
рецепт:
- У молоці (32-35 °) розведіть дріжджі і цукор. Дайте суміші постояти 15-20 хвилин.
Слідкуйте за тим, щоб температура молока не перевищувала рекомендовану в рецепті
- Потім змішайте з борошном (100 г) і замісіть опару.
Для замішування опари знадобиться кулінарний віночок
- Опара повинна постояти 1 годину.
Готова опара стане пишною і ноздреватой
- В окремій мисці збовтайте яйця з сіллю і маслом.
Збовтати яйця з маслом можна звичайною виделкою
- В іншу ємність просійте борошно.
Для просіювання борошна беріть містку ємність, так як в ній буде замішуватися весь обсяг тесту за рецептом
- Введіть в борошно всі компоненти тесту. Ретельно вимішайте, перетворивши масу в кулю. Накрийте чистим рушником і залиште підходити на 1,5-2 години.
Дріжджового тесту під час підходу необхідний спокій
- Потім вимісити на столі, пріпилённом борошном.
Місіть тісто м'якими і впевненими рухами, мета такої маніпуляції - випустити з нього повітря
- Після цього скачайте тісто в кулю і дайте ще раз підійти протягом 30-40 хвилин.
Ретельна обминання дозволяє тісту підійти вдруге, що дає випічці легкість
- Сформуйте маленькі булочки (3-4 см).
Сформірованнние пампушки повинні постояти в теплі ще 20-30 хвилин
- Після вистоювання викладіть на деко, вистелений пергаментом, і змастіть жовтком. Випікайте 25-30 хвилин.
Змащувати пампушки жовтком дуже зручно силіконової пензлем
- очистіть часник.
Часник вибирайте без темних плям і сухості, від його свіжості залежить аромат соусу
- Пропустіть його через прес.
Найкраще для подрібнення часнику використовувати саме прес, тоді у часниковою кашки буде потрібна консистенція
- порубати кріп.
Кріп для соусу повинен бути ароматним і свіжим
- Змішайте часник, кріп, олія, сіль і воду.
Готовий соус розітріть ложкою для вивільнення ароматів часнику і кропу
- Готовим пампушок дайте охолонути 5 хвилин.
Готові пампушки володіють рум'яною скоринкою
- Полийте соусом і подавайте.
Пампушки в часниковому соусі - ароматна випічка і для святкового, і для повсякденного столу
Відео: експрес-рецепт часниковий пампушок
Пампушки з часниковим соусом - улюблене блюдо моїх домашніх до борщу. Готуємо ми їх часто, час від часу я міняю рецептуру, щоб внести різноманітність. Іноді замість свіжого молока додають теплий картопляний відвар, іноді беру кисле молоко або кефір.
Пампушки з часником стануть улюбленою стравою ваших домочадців. Подавати їх краще теплими, так смак випічки розкриється максимально.