Цибулевий пиріг з плавленим сиром: простий і дуже смачний рецепт
У цьому пісочному пирозі використовується одне з найсмачніших поєднань - цибуля і плавлений сир. В результаті виходить чудовий блюдо для обіду, вечері чи святкового застілля. Соковита начинка і розсипчасте тісто нікого не залишать байдужим.
Цибулевий пиріг з плавленим сиром: покрокова інструкція
Пиріг з сиром і цибулею хороший і в гарячому, і в холодному вигляді. У нього неймовірний аромат і рум'яна кірочка.
Головне правило випікання цибулевого пирога говорить: температура в духовці повинна бути мінімальною. Занадто висока температура зробить пісочну основу жорсткої, а начинка не встигне пропектися.
продукти:
- 250 г вершкового масла для тіста і ще 60 г для начинки;
- 150 г сметани;
- 600 г борошна;
- 1 ч. Л. соди харчової;
- 1 ч. Л. столового оцту;
- 5 великих цибулин;
- 3 плавлених сирка;
- 3 яйця;
- 50 г зелені;
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
рецепт:
- просіяти борошно.
Просіювання борошна надає тісту велику легкість
- М'яке масло змішати зі сметаною і збити.
Масло, збите зі сметаною, має набути консистенцію крему
- Додати до збитого масла борошно.
Борошно вводите поступово, щоб міксер як слід втрутився її в тісто
- Погасити соду оцтом.
Сода і оцет - універсальний розпушувач
- Пісочне тісто скачати в кулю. Загорнути його в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
Плівка потрібна для того, щоб тісто не заветрело
- Очистити цибулю від лушпиння.
Вибирайте свіжі щільні цибулини
- Нарізати його кубиками.
Лук ріжте гострим ножем
- Розпустити вершкове масло.
Начинка, обсмажена на вершковому маслі, матиме неймовірний аромат і смак
- обсмажити цибулю.
Слідкуйте за тим, щоб цибуля не пригоріла
- Збити яйця з сіллю і перцем.
Збиті яйця додадуть начинці ніжність
- порубати зелень.
Як зелені підійде петрушка або кріп
- Натерти плавлені сирки. З'єднати всі інгредієнти для начинки.
Плавлені сирки буде легше натирати, якщо попередньо злегка заморозити
- Пісочне тісто викласти у форму.
Обов'язково сформуйте з тіста високий бортик
- Викласти начинку на пісочний корж. Випікати при температурі 140 ° C протягом 1 години.
Сформований пиріг з цибулею і сиром потрібно ставити в предварітелно розігріту духовку
- Готовий цибульний пиріг трохи остудити і подавати на стіл.
Готовий цибульний пиріг дуже смачний в теплому вигляді
Плавлений сир можна замінювати на м'який вершковий, а замість зелені використовувати сухі прованські трави. У такому варіанті цибульний пиріг теж дуже непоганий.
Відео: цибульний пиріг від Ольги Матвій
Пиріг з цибулею і сиром - безпрограшний варіант гарячої закуски. Готується він з простих і дешевих продуктів, а смак має відмінний. Іноді я додаю в начинку трохи копченого бекону або в'ялені томати. Але і без них цибульний пиріг неймовірно гарний. Головне, правильно приготувати пісочне тісто, щоб воно вийшло розсипчастим і трохи хрустким.
Пиріг з цибулею і плавленим сиром - той випадок, коли з дешевих і простих продуктів виходить кулінарний шедевр. Ви здивуєтеся, наскільки смачною виходить така випічка. Аромат сирно-цибульного пирога збере за столом всю сім'ю.