Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен
Французів не дарма вважають знавцями любовних справ, тому що навіть до їжі вони ставляться з особливою одухотворенням і ніжністю. Щоб переконатися в цьому, досить спробувати шматочок тане в роті Кіша - відкритого пирога з рубленого тесту з різноманітними начинками. Сьогодні ми поговоримо про різновиди такої випічки і познайомимося з рецептом Кіша лорен.
Покроковий рецепт класичного Кіша лорен
Відкриті пироги - одна з моїх слабкостей, серед яких класичний варіант французького пирога з начинкою з копченої грудинки і сиру виступає фаворитом. Мені подобається простота приготування Кіша і те, що з начинкою можна експериментувати. Наприклад, іноді я заміняю грудинку копченої куркою або беконом (в залежності від того, що знайдеться в холодильнику), а також використовую різні види сирів і додаю спеції на свій смак.
Складові:
- 170 г пшеничного борошна;
- 100 г охолодженого вершкового масла;
- 2 ст. л. холодної води;
- 3-5 яєць + 1 жовток;
- 120 мл молока;
- 120 мл вершків жирністю 33-35%;
- 150 г копченої грудинки або бекону;
- 150 г твердого сиру;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 1 щіпка мускатного горіха;
- сіль і чорний мелений перець - за смаком;
- рослинне масло для обсмажування інгредієнтів;
- квасоля для випічки основи.
приготування:
- Борошно і сіль просійте у велику ємність.
- Охолоджене (але не заморожене!) Вершкове масло наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці з великими отворами, викладіть в миску з борошном і розітріть руками до отримання крихти.
Розітріть борошно з вершковим маслом
- В окремій ємності змішайте 1 яєчний жовток і воду.
Змішайте яєчний жовток з холодною водою
- Влийте яєчну суміш в олійно-борошняну крихту, перемішайте, вимісити не прилипає до рук тісто і скачайте його в кулю.
- Розкачайте тісто в коло, діаметр якого повинен бути більше, ніж діаметр дна форми для випікання пирога.
- Перекладіть тісто в форму, сформувавши бортики. Зробіть на коржі проколи виделкою, накрийте його листом пекарської папери і помістіть в холодильник на 20 хвилин.
Перемістіть розкачане тісто в форму для запікання
- Духова шафа розігрійте до температури 190 градусів.
- Ріпчасту цибулю дрібно порубати ножем, копчену грудинку наріжте тонкою соломкою. Перекладіть обидва продукти в сковороду з невеликою кількістю рослинного масла (приблизно 1 ст. Л.) І обсмажте до золотистого кольору.
На цьому етапі приготування можна пофантазувати і внести до складу начинки свої зміни. Наприклад, додати гриби, свіжі або в'ялені томати, зелень.
Обсмажте до готовності цибулю і грудинку
- Твердий сир натріть на крупній тертці.
- Змішайте молоко з яйцями і вершками. Приправте заливку меленим мускатним горіхом, чорним перцем і сіллю на свій смак.
Приготуйте заливку для пирога
- Дістаньте форму з заготівлею з тіста, наповніть її сухою квасолею або горохом, помістіть в гарячу духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
Щоб основа пирога не деформовані в процесі випічки, всипте в неї сухі боби
- Приберіть папір для запікання і підсушіть основу пирога в духовці ще 5 хвилин.
- Вийміть готовий корж, поверніть регулятор температури духовки на 160 градусів.
- У злегка остигнула заготовку з тіста викладіть половину тертого сиру і начинку з бекону та цибулі.
- Влийте в заготовку вершкову заливку і посипте киш залишилися тертим сиром.
Рясно посипте пиріг тертим сиром
- Випікайте пиріг 30-40 хвилин до появи апетитною скоринки.
Випікайте пиріг до тих пір, поки він не зарум'яниться
- Остудіть пиріг до кімнатної температури і подайте на стіл цілком або порційно.
Подавайте киш лорен охолодженим
Відео: киш лорен
Хочете здивувати і порадувати рідних чимось незвичайним? Почастуєте їх французьким пирогом власного приготування. Класичний киш лорен вдається всім, включаючи початківців кулінарів. Смачного!