Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен
14.04.2019 0

Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

Кулінарні рецепти
В закладки


Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

Французів не дарма вважають знавцями любовних справ, тому що навіть до їжі вони ставляться з особливою одухотворенням і ніжністю. Щоб переконатися в цьому, досить спробувати шматочок тане в роті Кіша - відкритого пирога з рубленого тесту з різноманітними начинками. Сьогодні ми поговоримо про різновиди такої випічки і познайомимося з рецептом Кіша лорен.

Покроковий рецепт класичного Кіша лорен

Відкриті пироги - одна з моїх слабкостей, серед яких класичний варіант французького пирога з начинкою з копченої грудинки і сиру виступає фаворитом. Мені подобається простота приготування Кіша і те, що з начинкою можна експериментувати. Наприклад, іноді я заміняю грудинку копченої куркою або беконом (в залежності від того, що знайдеться в холодильнику), а також використовую різні види сирів і додаю спеції на свій смак.

Складові:

  • 170 г пшеничного борошна;
  • 100 г охолодженого вершкового масла;
  • 2 ст. л. холодної води;
  • 3-5 яєць + 1 жовток;
  • 120 мл молока;
  • 120 мл вершків жирністю 33-35%;
  • 150 г копченої грудинки або бекону;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 щіпка мускатного горіха;
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;
  • рослинне масло для обсмажування інгредієнтів;
  • квасоля для випічки основи.

приготування:

  1. Борошно і сіль просійте у велику ємність.
  2. Охолоджене (але не заморожене!) Вершкове масло наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці з великими отворами, викладіть в миску з борошном і розітріть руками до отримання крихти.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Розітріть борошно з вершковим маслом

  3. В окремій ємності змішайте 1 яєчний жовток і воду.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Змішайте яєчний жовток з холодною водою

  4. Влийте яєчну суміш в олійно-борошняну крихту, перемішайте, вимісити не прилипає до рук тісто і скачайте його в кулю.
  5. Розкачайте тісто в коло, діаметр якого повинен бути більше, ніж діаметр дна форми для випікання пирога.
  6. Перекладіть тісто в форму, сформувавши бортики. Зробіть на коржі проколи виделкою, накрийте його листом пекарської папери і помістіть в холодильник на 20 хвилин.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Перемістіть розкачане тісто в форму для запікання

  7. Духова шафа розігрійте до температури 190 градусів.
  8. Ріпчасту цибулю дрібно порубати ножем, копчену грудинку наріжте тонкою соломкою. Перекладіть обидва продукти в сковороду з невеликою кількістю рослинного масла (приблизно 1 ст. Л.) І обсмажте до золотистого кольору.

    На цьому етапі приготування можна пофантазувати і внести до складу начинки свої зміни. Наприклад, додати гриби, свіжі або в'ялені томати, зелень.

    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Обсмажте до готовності цибулю і грудинку

  9. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  10. Змішайте молоко з яйцями і вершками. Приправте заливку меленим мускатним горіхом, чорним перцем і сіллю на свій смак.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Приготуйте заливку для пирога

  11. Дістаньте форму з заготівлею з тіста, наповніть її сухою квасолею або горохом, помістіть в гарячу духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Щоб основа пирога не деформовані в процесі випічки, всипте в неї сухі боби

  12. Приберіть папір для запікання і підсушіть основу пирога в духовці ще 5 хвилин.
  13. Вийміть готовий корж, поверніть регулятор температури духовки на 160 градусів.
  14. У злегка остигнула заготовку з тіста викладіть половину тертого сиру і начинку з бекону та цибулі.
  15. Влийте в заготовку вершкову заливку і посипте киш залишилися тертим сиром.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Рясно посипте пиріг тертим сиром

  16. Випікайте пиріг 30-40 хвилин до появи апетитною скоринки.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Випікайте пиріг до тих пір, поки він не зарум'яниться

  17. Остудіть пиріг до кімнатної температури і подайте на стіл цілком або порційно.
    Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен

    Подавайте киш лорен охолодженим

Відео: киш лорен

Хочете здивувати і порадувати рідних чимось незвичайним? Почастуєте їх французьким пирогом власного приготування. Класичний киш лорен вдається всім, включаючи початківців кулінарів. Смачного!

Комментарии (0)
Додати коментар
Класичний салат "Зимовий": готуємо смачно і ситно
Відмовитися від цієї страви не можуть навіть ті, хто дотримується суворої дієти. Насичений смак, дуже апетитний вигляд і чудовий аромат роблять салат «Зимовий» одним з
Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів
Осетинські пироги - дуже апетитне, смачне і ситне блюдо, яке варто спробувати кожному. Існує багато різновидів цієї випічки, але основна відмінність між ними - це
Пиріг-творожник. Рецепт сирного пирога.
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка продовжує публікувати смачні й корисні рецепти і сьогодні пропонує спекти пиріг-творожник. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не
Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.
Все-таки осінь благодатна пора, вона щедра не тільки лісовими грибами, але і ягодами. Ось і нинішній похід в ліс увінчався успіхом, ми набрали повне відро брусниці.
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні