Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів
11.04.2019 0

Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

Кулінарні рецепти
В закладки


Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

Осетинські пироги - дуже апетитне, смачне і ситне блюдо, яке варто спробувати кожному. Існує багато різновидів цієї випічки, але основна відмінність між ними - це начинка. Всередину пирога кладуть м'ясо, картоплю, сир, бурякові листя, капусту, гарбуз, черемшу, вишню і інші продукти. Пропоную вашій увазі підбірку кращих рецептів, серед яких як мінімум один обов'язково доведеться вам до смаку.

Покрокові рецепти осетинських пирогів

З осетинськими пирогами я познайомилася близько 10 років тому. По сусідству з будинком, в якому я знімала квартиру, знаходилося маленьке, але дуже затишне кафе з кавказькою кухнею. Ми з друзями часто обідали там, а іноді замовляли їжу з доставкою додому. Осетинським пирогів був присвячений цілий розділ меню. З урахуванням того, що випічку продавали не тільки цілком, але і порційно, буквально за місяць я змогла насолодитися усіма варіантами цієї страви. І впевнено заявляю, що серед правильно приготованих осетинських пирогів несмачних просто не існує!

Осетинський пиріг з м'ясом (фидджін)

М'ясний осетинський пиріг називають «кавказьким десертом», так як блюдо найчастіше подають в кінці застілля.

Складові:

  • 400 г борошна;
  • 1 ст. молока;
  • 1 яйце;
  • 0,5 кг жирної яловичини;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • 100 мл бульйону;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1/2 ч. Л. соди;
  • 1/2 ч. Л. меленого чорного перцю;
  • 1/2 ч. Л. солі.

приготування:

  1. Запасіться необхідними продуктами.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Підготувавши всі продукти заздалегідь, ви заощадите час на приготуванні

  2. Пшеничне борошно просійте в миску.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Просіювання насичує борошно киснем, що в подальшому робить тісто більш повітряним

  3. У центрі борошняної гірки зробіть поглиблення, влийте туди тепле молоко, всипте соду і пару пучок солі.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Молоко можна замінити кефіром

  4. Замісити тісто, скачайте в кулю, дайте відстоятися близько півгодини в теплому місці.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Постоявши в теплі, тісто стане більш еластичним і зручним в роботі

  5. Яловичину дрібно порубати ножем.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    При нестачі часу м'ясо можна подрібнити в блендері

  6. Лук наріжте і подрібніть.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Якщо цибулини дрібні, слід подрібнити 2-3 головки овоча

  7. Часник натріть на дрібній тертці.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Часник подрібнюється ножем, блендером або за допомогою гострого ножа

  8. Змішайте м'ясо з цибулею і часником, додайте 1/4 ч. Л. солі і перець.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Щоб надати пирогу пікантну нотку, ви можете додати в фарш червоний гострий перець на кінчику ножа

  9. Влийте в фарш м'ясний бульйон, ретельно вимішайте масу.
  10. Розділіть тісто на 2 частини, одна з яких повинна бути в 2 рази більше другий.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Для основи пирога знадобиться в 2 рази більше тесту, ніж для його верхній частині

  11. Великий шматок тіста розкачати в пласт товщиною 5-6 мм.
  12. Перекладіть заготовку в змащену маслом круглу форму для випікання так, щоб краю заготовки виступали назовні.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Форму можна змастити вершковим або рослинним маслом

  13. Розподіліть по всій поверхні тіста начинку.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Начинка повинна покривати тісто рівним шаром

  14. Другу частину тіста розкачати в пласт товщиною 2-3 мм.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Верхня частина пирога повинна вийти майже в 2 рази тонше нижньої

  15. Зробіть фігурні надрізи, як показано на малюнку нижче.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Під час випікання через надрізи буде виходити пар

  16. Перекладіть пласт на заготовку з м'ясом і прокатати качалкою, щоб зрізати зайве тісто. Добре защипніть краю пирога.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Щоб під час випікання частина начинки не опинилася зовні, ретельно защипують краю пирога

  17. Помістіть пиріг в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 30-35 хвилин.
  18. Через 15 хвилин після початку випікання влийте в отвір зверху пирога 2 столові ложки бульйону.
  19. Дайте пирогу трохи охолонути в формі.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Щоб уникнути опіків і не розламати пиріг, дайте випічці трохи охолонути

  20. Акуратно витягніть пиріг, наріжте порціями і подавайте на стіл.

Нижче пропоную альтернативний варіант м'ясного пирога.

Відео: осетинський пиріг з м'ясом

Осетинський пиріг з картоплею (картофджін)

У цьому варіанті знаменитої випічки варену картоплю виступає в чудовому дуеті з ніжним сулугуні.

Складові:

  • 600 г борошна;
  • 150 мл молока;
  • 250 мл кефіру;
  • 30 г сметани;
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 10 г цукру;
  • 500 г відвареної картоплі;
  • 600 г сулугуні;
  • вершкове масло;
  • чорний перець крупного помелу;
  • сіль.

приготування:

  1. У великій мисці змішайте молоко, кефір, сметану і свіжі дріжджі.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Рідкі інгредієнти тесту повинні бути теплими

  2. Додайте в суміш цукор і просійте борошно, добре перемішайте отриману масу.
  3. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл, вимісити до еластичності, скачайте в кулю. Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште на півгодини при температурі не нижче кімнатної.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Тісто повинне вийти еластичним, м'яким і повітряним

  4. Змішайте розім'яту в пюре холодний картопля з натертим на крупну тертку сулугуні, додайте перець і сіль за смаком.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    У начинку можна додати суміш перців або сушену зелень на свій смак

  5. Розділіть тісто на 3 частини.
  6. Розкачайте одну частину в коржик завтовшки близько 1 см.
  7. Викладіть на заготовку третину начинки.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Викладайте начинку так, щоб краї тіста залишалися вільними

  8. Зберіть краю тесту і міцно стисніть їх, формуючи мішечок. Акуратно розкачайте в невелику коржик.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Розкочуйте коржик з картоплею і сиром обережно, щоб не порвалося тісто

  9. Викладіть пиріг на деко з листом пекарської папери.
  10. У центрі пирога зробіть прокол для пара.
  11. Випікайте страву протягом 15 хвилин при 200 градусах.
  12. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом.
  13. Повторіть описані вище дії з рештою тестом і начинкою.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Просочившись вершковим маслом, пироги стають ще смачніше

Відео: осетинські пироги з сиром і картоплею

Осетинський пиріг з бурякової бадиллям (цахараджін)

Перший раз головний інгредієнт цього пирога здивував і порадував мене. На той момент я ще не знала, що бурякова гичка теж знайшла застосування в кулінарії. Але так як смак випічки виявився чарівним, тепер я і сама іноді готую таке частування.

Складові:

  • 850 г борошна;
  • 0,5 л води;
  • 0,25 л молока;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 9 г сухих дріжджів;
  • 5 ст. л. рослинної олії;
  • 800 г осетинського сиру;
  • 400 г бурякових листя;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 35 г свіжого кропу;
  • 70 г замороженого + 100 г розтопленого вершкового масла;
  • сіль.

приготування:

  1. Сухі дріжджі і цукор змішайте з теплою водою. Залиште суміш на чверть години до утворення піни.
  2. Борошно просійте у велику миску, змішайте з дріжджовий опарою, 2 ч. Л. солі і теплим молоком.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Щоб тісто вийшло ніжним, просійте борошно 1-2 рази

  3. Замішуйте тісто, поступово додаючи олію.
  4. Перекладіть тісто в змащену маслом каструлю, накрийте рушником і дайте підійти протягом півгодини.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Щоб тісто не «втекло», використовуйте миску або каструлю великого обсягу

  5. Сир перейдіть через м'ясорубку, використовуючи грати з великими отворами.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Осетинський сир можна прокрутити в м'ясорубці або натерти на крупній тертці

  6. Шматочок замороженого вершкового масла натріть на дрібній тертці.
  7. Бурякове бадилля разом без стебел промити, обсушити і дрібно наріжте ножем разом з кропом і зеленою цибулею.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Вибирайте для начинки молоде листя буряка без зіпсовані

  8. Змішайте сир, масло, бадилля і зелень.
  9. Тісто розділіть на 3 частини.
  10. Одну частину викладіть на присипану борошном поверхню і розімніть руками в коржик завтовшки близько 10 мм.
  11. У центр коржі викладіть 1/3 частина буряково-сирної начинки.
  12. Зберіть краю тесту разом, скріпіть їх і сформуйте куля.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Формуючи заготовку, акуратно піднімайте, але не розтягуйте, краї тіста, і збирайте їх разом

  13. Акуратно розімніть або розкачайте качалкою куля в коржик.
  14. Викладіть пиріг на деко, в центрі заготовки зробіть невеликий отвір для виходу пари.
  15. Помістіть пиріг в розігріту до 220 градусів духовку і готуйте 20 хвилин.
  16. Готовий пиріг викладіть на тарілку і полийте розтопленим вершковим маслом.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Не забувайте про те, що завершальним штрихом осетинських пирогів є змазування вершковим маслом

  17. Накрийте пиріг сухим кухонним рушником і залиште полежати на 10 хвилин.
  18. З тесту і начинки сформуйте і приготуйте ще 2 пирога.
  19. Наріжте просочилася вершковим маслом випічку порційними шматочками і пригощайте близьких.
    Дуже смачні осетинські пироги: добірка традиційних рецептів

    Подавайте пиріг гарячим, теплим або повністю остиглим

Для начинки пирога можна використовувати домашній сир.

Відео: готуємо осетинські пироги

Відгуки господинь про домашніх осетинських пирогах

Живу в Осетії, часто вдома печемо осетинські пироги. Тісто дуже просте: на 0,5-0,7 л.теплой води (можна навпіл з молоком) 1 малий. пакетик сухих дріжджів, 1 ст.ложка цукру, 1 ч.л. солі, борошна стільки, щоб замісити тісто, як на хліб, 2-3 столові ложки олії. Накрити, щоб підійшло в теплому місці. Начинка різна: подрібнений сир (НЕ варена. Сорти); сир навпіл з картоплею; просто картопля, приготована як пюре, але замість молока сметана; тушкована капуста; рубане м'ясо з цибулею перцем і сіллю; буряковій листя з сиром; терта гарбуз ... Тісто, що підійшло викласти на стіл з борошном, розділити на три частини у вигляді кулі і дати їм трохи підрости. Включити духовку на мах. Розім'яти куля в коржик ~ 15-20 см, в центр покласти начинку і защипати навколо неї тісто як хінкали, потім розім'яти акуратно пиріг до діаметра ~ 20 см, перекласти його на деко і від центру до країв долонями до потрібного розміру розтягнути. У центрі пальцем виконати малий. дірочку для виходу пари (пупок) і піч (досить швидко при високій t * С) до легкого зарум'янювання. І так все 3 пирога (на поминки - 2). Кожен пиріг зверху добре мажеться сл. маслом і складаються стопкою. Смачного!

Levvka

http://forum.forumok.ru/index.php?showtopic=5023

Ну ось ... тільки недавно вдалося знавця в гості заманити і пироги приготувати. Їв, нахвалював, говорив, що похоже.Получілось, правда дуже смачно. Але бринза з картоплею, це тільки один з варіантів, приятель, говорив, що в Осетії для начинки пирогів використовують все підряд, навіть бурякове бадилля.

никитина мама

http://forum.forumok.ru/index.php?showtopic=5023

Робила на День народження сестри. Гості були в захваті, зобов'язали мене робити на кожне свято, так їм сподобалося. Начинки були: зелена цибуля з яйцем; картопля з грибами; сир осетинський + сир + кріп; сир Сметанковий + сир + кінза. Так як робила перший раз, боялася, що не вийде ...., Але все відмінно вийшло.

@ Дюша @

https://forum.say7.info/topic4924-450.html

Я розповіла вам всього лише про трьох найбільш популярних видах осетинських пирогів. Впевнена, що серед наших читачів знайдуться ті, хто поділиться і іншими, не менш цікавими, рецептами приготування цієї чудової випічки. Чекаю ваших коментарів нижче. Смачного!

Комментарии (0)
Додати коментар
Французький пиріг своїми руками: готуємо класичний киш лорен
Французів не дарма вважають знавцями любовних справ, тому що навіть до їжі вони ставляться з особливою одухотворенням і ніжністю. Щоб переконатися в цьому, досить
Фаршируємо печінкові млинці: смачні рецепти для домашнього столу
Серед рецептів млинців особливе місце займає блюдо з печінки. Трубочки з печінкового тесту, фаршировані різними начинками, можна подати і як самостійно блюдо, і як
Дуже смачні пиріжки з лаваша: балу сім'ю
Ледачі пиріжки з лаваша готуються дуже швидко. Продукти для них потрібні недорогі, а результат виходить запаморочливим. Тонкий хрусткій лаваш, просочений соковитою
Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять,
Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.
Все-таки осінь благодатна пора, вона щедра не тільки лісовими грибами, але і ягодами. Ось і нинішній похід в ліс увінчався успіхом, ми набрали повне відро брусниці.