Дуже смачні пиріжки з лаваша: балу сім'ю
Ледачі пиріжки з лаваша готуються дуже швидко. Продукти для них потрібні недорогі, а результат виходить запаморочливим. Тонкий хрусткій лаваш, просочений соковитою начинкою ... Важко втриматися і не з'їсти все відразу!
Пиріжки з лаваша з яблуками
Хрусткі, з ароматною яблучною начинкою - такі пиріжки чудово підійдуть для ленчу чи недільного обіду. Особливо смачні вони будуть з молоком.
Для цієї страви потрібні соковиті яблука. Розсипчасті плоди не підійдуть, так як начинка вийде сухуватої.
Яблука сорту Антонівка відрізняються вираженим ароматом і соковитістю
продукти:
- 2 яблука;
- 1/2 лимона;
- 3 ст. л. цукру;
- 1/2 ч л. кориці;
- 3 ст. л. рослинної олії.
рецепт:
- нарізати яблука.
Шкірку з яблук не потрібно зчищати, вона додасть начинці необхідну текстуру
- Вичавити сік з лимона.
З половинки лимона можна вичавити сік вручну, без застосування спеціальних пристосувань
- Помістити яблука в каструлю, влити сік лимона, всипати цукор і корицю. Гасити 15 хвилин.
Під час гасіння яблучної начинки весь час помішуйте вміст каструлі
- Лаваш нарізати на прямокутні пласти. Розміщувати начинку потрібно трохи відходячи від краю (2 см). Сформувати пиріжок, підгинаючи краю.
Щоб пиріжок не луснув на згинах, лаваш повинен бути свіжим
- обсмажити пиріжки.
Обсмажуйте пиріжки з лаваша до рум'яної скоринки
- Готові пиріжки подавати гарячими.
Найбільш смачні пиріжки з лаваша з яблуками в гарячому вигляді
Варіанти начинок для пиріжків з лаваша
Такі пиріжки можна приготувати не тільки з яблуками. Також можна надавати їм форму трикутника.
Сирна начинка з шинкою
Пиріжки з лаваша з сиром і шинкою відмінно підійдуть в якості закуски перед основною стравою
продукти:
- 200 г шинки;
- 150 г сиру;
- 50 г зелені;
- 1 яйце;
- 1 2 ч. Л. солі.
рецепт:
- Натерти сир.
Сир для пиріжків краще взяти твердий
- нарізати шинку.
Шинку для начинки найзручніше нарізати кубиками
- порубати зелень.
Як зелені підійдуть кріп, петрушка і зелений лук
- Змішати все і додати сире яйце і сіль.
Наічнка з сиру і шинки виходить дуже ситна і соковита
Капустяна з яйцем
Беріть для цього блюда свіжу капусту з соковитими і хрусткими листям.
Майте на увазі, що свіжа капуста при гасінні сильно скорочується в обсязі
продукти:
- 300 г капусти;
- 3 яйця;
- 50 г вершкового масла;
- 3/4 ч. Л. солі.
рецепт:
- відварити яйця.
Яйця беріть для пиріжків з лаваша з яскравим жовтком
- Очистити їх.
Щоб яйця легше і швидше очистити від шкаралупи, потримайте їх в холодній воді після варіння
- порубати кубиками.
Слідкуйте за тим, щоб в начинку не потрапила яєчна шкаралупа
- нашаткувати капусту.
Для шинкування капусти знадобиться гострий ніж
- Обсмажити і змішати з яйцями.
Обсмажуйте капусту, весь час помішуючи лопаткою
Якщо ви дуже поспішаєте, то варені яйця в цьому рецепті можна замінити сирими.
Сирна з цибулею
Спробуйте закусочні пиріжки з пряною начинкою. Сир для них краще взяти сільський.
Пиріжки з лаваша з сиром і цибулею підійдуть в якості закуски або доповнення до першої страви
продукти:
- по 50 г кропу, зеленої цибулі і петрушки;
- 250 г сиру;
- по щіпці зіри, коріандру і кмину;
- 1 яйце;
- 1/2 ч. Л. солі.
рецепт:
- нарізати зелень.
Зелень ріжте гострим ножем
- подрібнити спеції.
Найзручніше подрібнювати спеції в ступці
- протерти сир.
Начинка вийде більш ніжною, якщо протирати сир через дрібнопористий сито
- яйце збити.
Збивайте яцо за допомогою вилки в глибокій мисці
- Додавши сіль, перемішайте всі інгредієнти.
Пиріжки з пряною сирною начинкою виходять дуже ароматними
Картопляна
Начинка виходить дуже ніжною. Пиріжки з картоплею можна подати і на святковий стіл як закусочноестраву.
Для ситної і смачної начинки пиріжків краще взяти свіжий картопля з високим вмістом крохмалю
продукти:
- 4 картоплини;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. сметани;
- 1 2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. цукру;
- 50 г вершкового масла.
рецепт:
- Очистити картоплю.
Вимірювачі зрізає тонкий шар шкірки, що забезпечує невелику економію
- нарізати його.
Очищену картоплю потрібно промити
- відварити.
Варіть картоплю на невеликому вогні
- Потовкти, додавши сметану і сіль.
У картопляному пюре для начинки не повинні потрапляти грудочки
- нарізати цибулю.
Лук нарізайте дрібними кубиками
- Обсмажити його, додавши цукор. Після змішати з картоплею.
Додавання цукру під час обсмажування цибулі дозволить надати йому золотисту
М'ясна
Пиріжки з лаваша з м'ясним фаршем дуже соковиті і ароматні. Вони цілком можуть замінити основне блюдо.
Пиріжки з лаваша з фаршем виходять трохи схожими на чебуреки
Пиріжки зі свинячим фаршем виходять досить жирними, тому краще взяти суміш свинина / курка або свинина / яловичина. Такий же складовою фарш можна використовувати при приготуванні лазаньї з лаваша - https://legkovmeste.ru/kulinariya/vkusnaya-lazanya-iz-tonkogo-lavasha.html.
продукти:
- 100 г яловичого і 200 г свинячого фаршу;
- 2 цибулини;
- 50 г зелені;
- 3/4 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. перцю;
- 3 ст. л. рослинної олії.
рецепт:
- нарізати цибулю.
Подрібнюйте цибулю дрібно, так начинка вийде смачніше
- Змішати яловичий і свинячий фарш, сіль і перець.
З додаванням яловичого фаршу начинка буде мати більш насичений смак
- нарізати зелень.
Зелень зручно різати широким і гострим ножем
- Обсмажити цибулю з фаршем, а після додати зелень.
Готову м'ясну начинку можна заморозити про запас
Хрусткі пиріжки з лаваша, приготовані на сковороді, я спробувала в гостях у подруги. До цього я використовувала лаваш тільки для домашньої шаурми. Виявилося, що його можна застосовувати і для ледачих пиріжків, обсмажених в маслі або на сухій сковороді, що більш дієтично. Всі варіанти начинок по-своєму смачні, але моїм дітям найбільше подобаються картопляна і яблучна.
Прямокутні або трикутні, з солодкою або пряної начинкою - першій-ліпшій нагоді оригінальні пиріжки з лаваша неймовірно смачні. Побалуйте сім'ю, витративши зовсім небагато часу на їх приготування.