Фаршируємо печінкові млинці: смачні рецепти для домашнього столу
Серед рецептів млинців особливе місце займає блюдо з печінки. Трубочки з печінкового тесту, фаршировані різними начинками, можна подати і як самостійно блюдо, і як закуску.
Печінкові млинці, фаршировані овочами
В якості начинки в цьому рецепті виступають овочі - звичні цибулю і моркву. Щоб надати їм ніжний смак і м'яку текстуру, необхідно протушкувати їх у вершковому маслі. Такий кулінарний прийом робить начинку соковитою і ароматною.
Куряча печінка підвищує гемоглобін, підтримує молодість шкіри і гостроту зору, покращує мозкову діяльність і зміцнює пам'ять
продукти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 ч. Л. солі для печінкових млинців і 1/2 ч. л. для начинки;;
- 1 ч. Л. суміші чотирьох перців (зелений, рожевий, чорний і червоний);
- 2 моркви;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 100 г вершкового масла для обсмажування овочів;
- 1 ст. л. майонезу;
- 3 ст. л. рослинного масла для обсмажування млинчиків.
Рецепт приготування:
- Натріть моркву на крупній тертці.
Морква для начинки необхідна свіжа і соковита
- Наріжте цибулю півкільцями.
Для нарізки цибулі знадобиться гострий ніж
- Нагрійте масло на сковороді.
Слідкуйте за тим, щоб вершкове масло не пригоріло
- Обсмажте цибулю і моркву, а потім прикрийте сковороду кришкою і протомитися овочі на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.
За час приготування овочі просочаться вершковим маслом
- часник подрібніть.
Свіжий часник додасть страві неймовірний аромат
- Змішайте овочі з часником і майонезом.
Майонез для начинки краще взяти середньої жирності
- Підготуйте курячу печінку. Видаліть жилки, жир і кровоносні судини.
Якщо не видалити з печінки жилки і жирові плівки, то млинці можуть злегка гірчити
- Подрібніть печінка в блендері і введіть до неї яйце і спеції.
Краще використовувати саме блендер з чашею, а не погружной механізм
- Перелийте рідке тісто для печінкових млинців в глибоку миску і введіть борошно. ретельно перемішайте.
Слідкуйте за тим, щоб в тесті для печінкових млинців не було грудочок
- На розігріту сковороду з маслом наливайте невелику кількість тіста і обсмажуйте кожен млинець з двох сторін.
Печінкові млинці потрібно смажити на середньому вогні
- Готові печінкові млинці складайте в стопку.
Готові печінкові млинці можна промащувати вершковим маслом
- Коли всі млинці будуть обсмажені, то начините кожен двома столовими ложками начинки і поверніть в трубочку.
Печінкові млинці з овочами можна подавати і як закуску до перших страв
Краще не замінювати курячу печінку на яловичу або свинячу. В цьому випадку млинці вийдуть дуже ніжними і без специфічного запаху.
Відео: млинці з вершковим сиром
Варіанти начинок для печінкових млинців
Млинці з печінки можна фарширувати різними начинками. Підійдуть гриби, овочі, м'ясні продукти або сир.
З печерицями та корейською морквою
Гостренька начинка добре поєднується з ситними млинцями з печінки. Печериці потрібні саме свіжі, мариновані гриби не підійдуть для цієї страви.
Печериці вибирайте міцні і без слідів гнилі
продукти:
- 1 ріпчаста цибулина;
- 400 г свіжих печериць;
- 250 г корейської моркви;
- 3 ст. л. рослинного масла для обсмажування грибів і цибулі;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. чорного меленого перцю.
рецепт:
- печериці промити.
Особливо добре промивайте капелюшки печериць, саме там накопичується бруд
- Нарізати їх кубиками.
Ріжте гриби кубиками середнього розміру, так як при обсмажуванні вони зменшаться в обсязі
- Дрібно подрібнити цибулину.
Лук краще різати гострим ножем
- На сковороду налити масло і поставити її на вогонь.
Гриби треба кидати в гарячу олію, так вони придбають приємний аромат
- Обсмажити гриби з цибулею до готовності.
Гриби повинні підрум'янитися і придбати корочку
- Змішати їх з корейською морквою. Начинка для млинців готова.
З корейської моркви попередньо потрібно злити розсіл
В крайньому випадку печериці можна замінити гливи або лисичками. Решта лісові гриби не підійдуть для цього рецепта, так як погано поєднуються з корейською морквою.
Сирна
Гостра за рахунок часнику і свіжа завдяки зелені - така начинка сподобається всім.
Печінкові млинці з сирною начинкою особливо гарні для святкового столу
продукти:
- 200 г твердого сиру;
- 50 г зелені;
- 2 зубки часнику;
- 3 ст. л. майонезу.
рецепт:
- Натерти сир.
Для натирання сиру підійде терка з середніми отворами
- нашаткувати зелень.
Як зелені можна взяти кріп і петрушку
- часник подрібнити.
Для начинки млинців потрібен часник свіжого врожаю
- Все змішати з майонезом.
Майонез краще вибрати оливковий
- Добре перемішати начинку.
Готова сирна начинка виходить ситної і трохи гострої
З маринованою цибулею і курячими сердечками
Ситна і пряна начинка для печінкових млинців припаде до смаку навіть тим, хто не любить субпродукти. Головне, гарненько прожарити курячі сердечка зі спеціями.
У курячих сердечках є сполуки заліза і кальцію, що сприятливо впливає на кісткову тканину
продукти:
- 350 г курячих сердечок;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 3 зубки часнику;
- 1 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. чорного меленого перцю;
- 1/2 ч. Л. коріандру;
- щіпка мускатного горіха;
- 100 мл води;
- 2 ст. л. столового оцту.
рецепт:
- обробити сердечка.
У курячих сердечок обов'язково потрібно видалити жирові плівки
- Обсмажити зі спеціями (2 ст. Л. Масла).
Обсмажені курячі сердечка набувають рум'яної скоринки
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Чим тонше нарізаний лук, тим швидше він замаринується
- Змішати оцет, половину солі, перець і воду. Залити маринадом цибулю.
Лук в маринаді потрібно витримати від півгодини до сорока хвилин
- натерти моркву.
Натирайте моркву на великій тертці
- Часник нарізати кубиками.
Кубики часнику повинні бути середнього розміру
- Обсмажити морква з часником (1 ст. Л. Масла).
Під час обсмажування помішуйте овочі лопаткою
- Сердечка пропустити через м'ясорубку.
Пропускайте курячі сердечка через решітку з великими отворами
- Нарубати петрушку. Змішати всі інгредієнти начинки.
Можна взяти як звичайну, так і кучеряву петрушку
Млинці з печінки з начинкою я готую на всі домашні свята. Блюдо це просте, ситне і зовсім недороге в приготуванні. Так, воно вимагає деякого часу, але смак затьмарює всі турботи. Найкраще у нас притиснулися начинки з сиру і курячих сердечок. Млинці з сиром я готую на святковий стіл як холодну закуску, а з сердечками і овочами подаю на вечерю чи обід. І ті, й інші можна взяти з собою на роботу в якості перекусу, ось тільки в цьому випадку не варто додавати в начинку часник.
Печінкові млинці з начинкою хороші і в гарячому, і в холодному вигляді. Важливо, що всі інгредієнти страви мають доступну вартість. Побалуйте сім'ю смачними млинцями з печінки, вибравши улюблену начинку!