Рецепт галетного печива
Продукти для приготування
- Вода 60 г
- Рослинна олія 10 г
- Сіль 1/5 ч.л
- Цукор 10-30 г
- Борошно 130 г
- Кукурудзяний крохмаль 20 г
- Розпушувач 0,5 ч.л.
- Ванілін маленька щіпка
Як готувати
Воду злегка підігріти, розчинити в ній цукор, сіль, додати рослинне масло, борошно, крохмаль, розпушувач і ванілін. Замісити тісто щільне як для вареників. Дати йому полежати хвилин 15. Тепер тонко розкачати ~ 2-3 мм. Про товщину підгледіла в цьому рецепті галетного печива. Я розгортаю на машинці для локшини на товщині 3. Вирізати печиво. Іноді роблю кругле, а частіше (так швидше) ось так кладу на деко листочки тесту і коліщатком для чебуреків ділю на печиво: галетних печиво (стіл №1 і для діток).
Якщо робити так, то однієї порції тіста вистачає якраз на один лист 38х38 . Якщо кругле, то в один лист все печеньки не влізуть. Тепер треба правильно спекти галети. Це важливо! В принципі, галети треба не пекти як звичайне печиво, а висушити як сухарики. Тобто температура духовки повинна бути не висока, десь градусів 130-150 (залежить від духовки). Печиво не повинно змінювати колір на коричневий, денце і верх будуть однакового кольору, зовсім злегка рум'яного. Сушити десь хвилин 30-40. Правильно приготовані галети виходять смачні, хрусткі, але не кришаться. Якщо пекти їх не правильно, то вийдуть галети з присмаком борошна. Ось такі вони всередині (не дуже гарний колір вийшов, але так краще видно структуру): галетних печиво (стіл №1 і для діток) Це печиво з 10 г цукру, воно практично не солодке. Якщо хочеться як в магазинному печиво, то тоді треба класти грам 30 цукру. Примітка Як почитала склад магазинного галетного печива, то відпало бажання його купувати. Довелося придумувати рецепт самої (хоча, що тут складного). Мені дуже подобається . Якщо можна добавки у вигляді маку, кунжуту і іншої смакоти, то сміливо можна класти в галеткі. Смачного