Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі
14.08.2018 0

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

Кулінарні рецепти
В закладки


Багато поколінь вважають голубці улюбленою стравою. Практично кожна господиня вважає своїм обов'язком хоч раз в житті приготувати цю страву за класичним рецептом або спробувати альтернативний варіант голубців. Рецепти покрокові з фото можна легко знайти в кухарських книгах або інтернеті. Уявімо деякі з них.

Як підготувати капустяне листя для голубців

Перший спосіб. У мікрохвильовці:

  1. Необхідно взяти капусту плескатої форми середнього розміру. Невелику. До 2 кг.
  2. Верхні листки можна викинути. Вони непридатні.
  3. Тепер потрібно вирізати качан і зробити насічки на листках навколо отвору.
  4. Тепер потрібно запекти в мікрохвильовці протягом 10 хвилин.
  5. Остудити під струменем крижаної води, одночасно обробляючи листя.
  6. Скласти листя стопкою і відправити в мікрохвильову піч ще на 5 хвилин.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

Другий спосіб. На плиті:

  1. Потрібно зробити надрізи навколо качана.
  2. Опустити качан в киплячу підсолену воду.
  3. Як тільки листочки починають самі відділятися від качана, необхідно їх витягати з води. Проробляти таку процедуру потрібно до тих пір, поки не залишиться одна качан. Її можна викинути.
  4. Листочки потрібно зібрати і дати їм доваритися в отриманому бульйоні.
  5. Вийняти і остудити.

Третій спосіб. Морозилка:

  1. Як тільки верхні листки видалені, покласти качан в морозилку.
  2. Через 12 годин можна розморожувати в природних умовах.
  3. Можна формувати голубці.

Як правильно згортати голубці

Інструкція наступна:

  • На капустяний листочок потрібно в центральну частину трохи ближче до основи покласти невелику порцію начинки.
  • Частина листа, яка розташовується під начинкою, потрібно підняти і накрити зверху.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

  • Тепер прийшов час зігнути бічні частини до центру.
  • Потім потрібно взяти за основу, де вже захована начинка і почати скручування вгору, щоб вийшов щільний конверт.
  • У каструлю голубці укладаються вільним краєм вниз.

Тим, хто готує голубці вперше, для фіксації можна скористатися ниткою. Головне, не забути її видалити перед подачею блюда на стіл.

Класичні голубці з рисом і фаршем

Традиційні голубці рецепт покроково з фото.

Необхідно взяти:

  • капусту,
  • Яловичий і свинячий фарш,
  • Півсклянки рису,
  • Одну велику цибулину,
  • морквину,
  • Томатну пасту (столову ложку),
  • Часник (пару зубчиків),
  • петрушку,
  • Масло рослинне (столова ложка),
  • Сіль і перець.
Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі
Традиційні голубці (рецепт покроково з фото є у кожної господині) - страва, яку можна приготувати як в будні, так і на свято

приготування:

  1. Крок 1. Щоб зняти капустяне листя за допомогою мікрохвильової печі, морозильної камери або на плиті.
  2. Крок 2. Промийте рис і варіть його до напівготовності.
  3. Крок 3. Подрібніть моркву, цибулю і пучки зелені. Додайте фарш, роздавлений часник, томатну пасту, сіль і перець.
  4. Крок 4. До отриманого фаршу потрібно додати рис і ретельно перемішати.
  5. Крок 5. Прийшов час викласти начинку на капустяний лист і сформувати конвертики.
  6. Крок 6. Тепер можна залити улюбленим соусом і довести до готовності. Наприклад, протушкувати на сковорідці близько півтори години.

Голубці з грибами

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста,
  • гриби,
  • Мал,
  • приправа,
  • Масло рослинне,
  • часник,
  • цибулина,
  • Томатна паста,
  • морквина,
  • Лавровий лист,
  • петрушка,
  • Сіль і перець.

Для начинки потрібно обсмажити на сковороді дрібно нарізані гриби з цибулею. Потім покласти в ємність, приєднати спеції, зелень і даємо охолонути. Рис промити, довести до напівготовності, облити проточною водою і з'єднати з остиглими грибами. Тепер можна формувати голубці.

Щоб смак вийшов більш насиченим, можна зробити піджарку з моркви, солодкого перцю і часнику.

У каструлю потрібно викладати шарами:

  • Капустяне листя,
  • піджарка,
  • Голубці.

І так до верху. Далі потрібно залити бульйоном з додаванням томатної пасти і покласти лаврушку. Гасити слідуємо півгодини на слабкому вогні.

Італійські голубці з картоплею

Необхідно взяти:

  • Півкіло картоплі,
  • Вершкове масло,
  • Пармезан (100 гр),
  • Шинку. Можна сиров'ялені або звичайну (70 гр),
  • Молоко (70 гр),
  • Пару яєць,
  • Листя капусти (20 шт),
  • петрушку,
  • Мускатний горіх,
  • Перець і сіль.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

приготування:

  1. Крок 1. Картоплю слід відварити в мундирі. Після остудити, очистити і зробити пюре.
  2. Крок 2. Додати до маси масло, сир, кипляче молоко, яйце, жовток, петрушку і приправи.
  3. Крок 3. Сформувати котлетки і обернути їх капустяним листям.
  4. Крок 4. Викласти в форму, засипати зверху сиром і поставити в духовку на 20 хвилин.

Вегетаріанські голубці з овочами

Для приготування страви беремо:

  • Капустяні листи,
  • Баклажани (2 шт),
  • Морква (2 шт),
  • Перець (2 шт),
  • Сир адигейський (150 гр),
  • Рис (половину склянки),
  • Півлітра соку томатного,
  • Спеції. Наприклад, мускатний горіх, куркума, перець чорний.
  • Сіль.

На сковорідці необхідно зробити піджарку з моркви, солодкого перцю (все по 1 штуці) і приправ. Через пару хвилин додати баклажани. Ще через 2 хвилини влити 2/3 склянки томатного соку. Покласти натертий сир. Отриману суміш слід гасити хвилин 5.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

До отриманої суміші приєднуємо напівготовий рис, солимо, додаємо приправи за своїм бажанням і ретельно перемішуємо. Вегетаріанський фарш можна викладати на капустяні листи і формувати голубці.

{ad1}

На дно каструлі покладете капустяні листи, потім викладіть конвертики, залийте водою і соусом з тушкованих овочів томатного соку і борошна. Гасити блюдо слід годину-півтори в залежності від капусти.

Голубці з курячим м'ясом

Для приготування голубців за рецептом з покроковими фото беремо:

  • Куряче філе,
  • Капустяне листя,
  • Моркву і цибулю по 1 штуці,
  • Півсклянки рису,
  • Свіжий помідор 4-5 шт.

Попередня робота:

  1. Рис слід відварити до напівготовності, з курки вийняти прожилки зробити фарш, моркву з цибулею і помідорами подрібнити.
  2. Далі, все з'єднати і ретельно перемішати. Начинка готова.

Формування голубців:

  1. Для цього з начинки слід сформувати в котлетки. Укласти їх на листя капусти і акуратно загорнути.
  2. Отримані голубці обсмажте на сковороді і викладіть в каструлю з товстим дном або утятницу. Додайте зажарку (цибуля, морква, помідор і перець). Гасіть не менше півгодини.

Голубці з молодої капусти

Ці голубці можна приготувати тільки на початку літа, коли капуста тільки стала набувати вигляду качана. У вас є всього пару тижнів, щоб встигнути.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

Що потрібно для приготування:

  • Кочан молодої капусти,
  • 300 гр м'ясного фаршу,
  • Крупа (це може бути перловка, пшоно, але частіше використовують рис) півсклянки,
  • Цибуля,
  • Борошно - 2 ст.л.,
  • Томатна паста (її можна замінити свіжими помідорами),
  • Рафінована олія для змащування поверхонь,
  • Сіль і приправи.

Молода капуста легко розлучається з листям. Досить зробити надріз контур качана і листочки досить просто відокремляться. Щоб вони стали м'якими, обдайте окропом. Начинку готують з відвареного рису, обсмаженого лука, фаршу і спецій. Отриману суміш формують в кульки і викладають на листочки. Тепер можна загортати голубці.

Як тільки буде все готово, голубці обвалюють в борошні і обсмажують в олії з двох сторін, поки не з'явиться золотистий відтінок. Далі їх укладають в казанок або утятницу, заливають гарячою водою і відправляють гаситися разом з цибулею і томатною пастою під закритою кришкою протягом 40 хвилин.

Голубці з листя пекінської капусти

Якщо хочете спробувати щось нове, то замість білокачанної капусти можна взяти пекінську. Тільки вона повинна бути велика або середня за розміром.Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

Листя відокремлюються досить просто. Для цього потрібно опустити качан в окріп всього на одні хвилину, акуратно відокремити листочки і дати їм охолонути. Рис можна брати будь-якій, але фахівці рекомендують круглий. Фарш - суміш свинини з яловичиною, курка або індичка. У доповненні до начинки йде зажарка з дрібно нарізаної цибулі і натертої моркви.

Рис, фарш і тушковані овочі з'єднуємо, перемішуємо і загортаємо в великі листи. Викладаємо в каструлю з товстими стінками і дном, заливаємо підливою з тушкованих овочів і томатного соку. Ми залишаємо гаситися на повільному вогні півгодини. Кришкою закрити.

Голубці з виноградного листя

Щоб приготувати цю страву, необхідно взяти:

  • Свіжі або солоні виноградне листя (50 шт),
  • Півлітра м'ясного бульйону,
  • Півкіло баранячого або суміші свинячого і яловичого фаршу,
  • 5 ст.л. круглозерні рису,
  • Цибуля,
  • Вершкового масла ¼ упаковки,
  • Базилік, кріп, м'ята, чорний перець мелений і сіль.

голубці у виноградному листі

Приготування листя:

  1. Промити, запарити окропом і залишити на 6 хвилин.
  2. Перекласти в друшляк і дочекатися, коли стече вода.
  3. Черешки видалити.

Начинку приготувати так:

  1. Очистити і нарізати дрібно цибулини.
  2. Викласти на сковорідку і смажити, поки не стане м'яким.
  3. Рис потрібно промити і варити 3 хвилини. Після відкинути на друшляк.
  4. Зелень помити і дрібно порізати.
  5. Все з'єднати і додати сіль, зелень і приправу.

Приготування голубців:

  1. Лист потрібно покласти вниз гладкою стороною.
  2. Начинку покладіть посередині.
  3. Тепер потрібно підігнути верхні краї, потім бічні і загорнути в тугу трубочку.
  4. Дно каструлі потрібно закласти виноградним листям в два шари і викласти голубці.
  5. Заливаємо бульйоном, накриваємо тарілкою і зверху ставимо вантаж.
  6. Тепер слід довести до кипіння, зменшити вогонь і залишити гаситися півтори години.
  7. Вимкнути вогонь, дати постояти 10 хвилин і можна подавати до столу.

В'єтнамські голубці з рисового паперу

Для приготування беремо:

  • Рисовий папір круглої форми (1 упаковка),
  • Домашній фарш (300 гр),
  • яйце,
  • Половину цибулини,
  • морква,
  • зелень,
  • Крохмальну китайську локшину,
  • Оцет (пару столових ложок),
  • Масло для смаження,
  • Сіль і приправи.

голубці в рисовому папері

Приступаємо до готування. Для цього дрібно нарізану цибулю перемішуємо з фаршем. Додаємо сіль і приправу. Трьом моркву на крупну тертку, а зелень рубаємо. Китайську локшину на годину заливаємо оцтової водою. З плином часу відкидаємо на друшляк.

Далі починаємо формувати голубці:

  1. Занурюємо лист рисового паперу в воду.
  2. На нього фарш, морква, зелень.
  3. Загортаємо, як класичний голубець.
  4. Обсмажуємо на сковорідці не більше ніж півтори хвилини.
  5. Зменшуємо вогонь і 5 хвилин чекаємо.
  6. Можна подавати на стіл зі свіжими овочами і сметанним соусом.

Соус для голубців

Щоб смак страви розкрився або заграв новими нотками, досвідчені кухарі рекомендують господаркам подавати до страв соуси власного приготування.

Щоб урізноманітнити смакову палітру, використовуйте зелень і спеції, наприклад:

  • кріп,
  • петрушка,
  • Лавровий лист,
  • Чорний перець,
  • Кмин.

сметанний

У сметану потрібно видавити часник (2-3 зубчики) і добре перемішати. За бажанням можна додати зелень, наприклад петрушку або посипати їй блюдо зверху.

томатний

Для цього соусу необхідно взяти свіжі томати, видалити з них насіння, додати часник, цибулю і моркву попередньо підсмажені на сковорідці і приправи. Для густоти додаємо борошно. Соус готовий.

Ледачі голубці: приготування на сковороді і в духовці

Щоб приготувати ліниві голубці (рецепт покроковий з фотографіями можна подивитися нижче), потрібно взяти:

  • Капусту білокачанну,
  • М'ясний фарш,
  • яйце,
  • Мал,
  • морква,
  • Цибуля,
  • часник,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець,
  • Борошно.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

Відваріть рис. Наріжте моркву, цибулю і зробіть піджарку. Нашинкуйтекапусту і додайте до овочів. Нехай гаситися приблизно 15 хвилин. Можна додати бульйон. З'єднайте суміш з фаршем, яйцем і спеціями.

Тепер можна ліпити котлетки, обвалювати їх в борошні і смажити з двох сторін на сковорідці. На завершення пару хвилин слід обсмажувати на пару. Голубці по цьому ж рецепту можна приготувати і в духовці. Для цього викладіть котлетки на змащене деко. Запікати потрібно близько 20 хвилин в заздалегідь нагрітій духовці на середньому вогні.

приготування голубців

Кожна господиня обирає для себе зручний спосіб приготування голубців. Рецепти покрокові з фото можна знайти на кулінарних сайтах.

У каструлі

Щоб голубці не підгоріли, дно каструлі вистилають капустяним листям, які непридатні для загортання. Викладати конвертики потрібно щільно один до одного. Потім заливаються соусом і якщо потрібно додають окріп. Спочатку голубці доводяться до кипіння, а потім годину-півтора гасяться на повільному вогні до м'якості.

На сковороді і тушковані

Перш, ніж відправляти голубці на сковороду, їх обвалюють в борошні.

Смачні голубці - покрокові рецепти з фото: з рисом і фаршем в капусті, в томатному соусі, в духовці, мультиварці, каструлі

Другий крок - обсмажують до золотистої скоринки. Третій - доводять на тихому вогні до готовності приблизно 5 хвилин. Якщо в голубці додати заливку і залишити під кришкою на слабкому вогні, то вони вийдуть тушковані.

В духовці

Голубці викладаються в форму і відправляються в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Після можна вийняти і подати на стіл.

У мікрохвильовці

Голубці в мікрохвильовці готуються на максимальній потужності протягом 7-ми хвилин на кожну сторону.

Як подавати голубці

Голубці - це самостійне блюдо. Але при бажанні його можна доповнити картоплею, кашею або салатом. В якості соусу можна вибрати варіації зі сметани, томатів або майонез.

Щоб урізноманітнити домашню вечерю, можна до голубців, зробленим за рецептом покроково з фото, додати часникові грінки з маслом і тертим сиром.

Відео з рецептах приготування голубців

Відео з покроковим рецептом і фото приготування голубців:

Відео, як приготувати ліниві голубці:

Комментарии (0)
Додати коментар
Як варити пшоняну кашу на молоці, воді. Смачні рецепти
Всім відомо таке блюдо, як пшоняна каша. Її можна готувати на молоці або воді. У кожної господині, напевно, є свій рецепт, як варити пшенку, наприклад, на плиті, в
Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку
Рецептів для приготування фрикадельок з підливою дуже багато і вони різноманітні. Основа страви - фарш. Для дієтичного бажано використовувати яловичий, індичих, курячий,
Буряк, запечена в духовці у фользі і рукаві, рецепт
Буряк входить до складу приготування багатьох страв. Наприклад, червоний борщ, ікра, борщ, вінегрет і всілякі салати. Однак більшість страв готується з варених
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці, рецепт з фото
Як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом? Які пропорції рідини і каші? Як ароматизувати смак страви? На всі ці актуальні питання ви отримаєте відповіді в даній
Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою
Коли на городі дозрівають кабачки, з них можна готувати безліч страв в найрізноманітніших варіантах. Найчастіше їх смажать, проте не менш смачним блюдом літнього та