Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку
24.04.2018 0

Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Кулінарні рецепти
В закладки


Рецептів для приготування фрикадельок з підливою дуже багато і вони різноманітні. Основа страви - фарш. Для дієтичного бажано використовувати яловичий, індичих, курячий, рибний.

Дуже гарне рішення для дітей і людей, які стежать за своїм харчуванням, так як передбачає приготування в духовці або гасіння. З додаванням свинячого фаршу блюдо буде більш жирним, але при цьому дуже смачним.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Фрикадельки можна зробити заздалегідь і зберігати в морозильній камері, тоді на приготування піде менше часу. Рецепти припускають гасіння і запікання в духовці.

М'ясні фрикадельки в томатному соусі

Такі фрикадельки завжди прекрасна заміна стандартним котлет. М'ясо з томатами - прекрасне поєднання смакових якостей, які не залишать байдужими. Для приготування необхідно:

  • Фарш (бажано яловичий, але можна змішаний зі свинячим) - 1 кг
  • Сухарі для панірування - чверть склянки
  • часник
  • яйце
  • Сіль, спеції
  • Масло пассеровкі і обсмажування
  • Цибуля
  • Помідор, соус томатний
  • зелень
  • Бульйон (курячий) 1 ст.

Схема приготування:

  1. Яйце, сухарі, роздавлений зубок часнику і фарш перемішати в однорідну масу. Посолити, посипати перцем.
  2. Сформувати фрикадельки.
  3. У глибоку ємність налити масло, нагріти. Порізати цибулю і пасерувати. Туди ж роздавлений зубок часнику.
  4. Додати різаний помідор, соус томатний і прожарити ще кілька хвилин.
  5. Залити бульйоном і закип'ятити.
  6. В підливу покласти сформовані фрикадельки і тушкувати близько півгодини.
  7. Перед вживанням присипати рубаною зеленню.

Фрикадельки з рисом, запечені в сметанному соусі

Фрикадельки в соусі зі сметани - ароматне і ніжне блюдо. Приготування дуже просте. Людям, що стежать за калорійністю продуктів сметану краще вибирати мінімальної жирності.

Для фрикадельок знадобиться:

  • Фарш - 1 кг,
  • яйце,
  • Рис - півсклянки,
  • Цибуля,
  • Сіль, спеції,
  • Масло для пасерування.

Інгредієнти для соусу:

  • Сметана - 350 гр,
  • Вода (за бажанням замінити бульйоном курячим) - півсклянки,
  • Цибуля,
  • Дві невеликих моркви,
  • сіль,
  • Спеції, перець.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Схема приготування:

  1. Цибулю дрібно нашаткувати і пасерувати.
  2. Рис промити і варити до напівготовності. Процідити.
  3. У фарш додається рис, цибулю, яйце і перемішати, посолити, посипати перцем.
  4. Сформувати фрикадельки.
  5. Для приготування соусу сметану і воду (бульйон) змішати. Посолити і посипати перцем.
  6. У глибокій ємності пасерувати дрібно нашатковану цибулю і моркву.
  7. Викласти зверху фрикадельки і залити соусом.
  8. Випікати в духовці близько півгодини.

Курячі фрикадельки у вершковому соусі

Рецепт приготування цих ніжних дієтичних фрикадельок з вершковою ароматної підливою дуже простий. необхідно:

  • Фарш (курячий або індичих) - 1 кг,
  • молоко,
  • Батон - 100 гр,
  • перець,
  • цибулина,
  • Сіль.

Інгредієнти для соусу:

  • Сливки (відсоток жирності на вибір) - 1 стакан,
  • Сир (тертий) - півсклянки,
  • Часник - пару зубків,
  • Зелень.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Порядок дій:

  1. Хліб замочити в молоці. Після розбухання, віджати.
  2. Цибулю подрібнити і злегка обсмажити.
  3. Фарш, хліб, цибуля змішати. Посолити, посипати перцем.
  4. Сформувати фрикадельки.
  5. Для соусу натерти сир, подрібнити зубок часнику, порізати зелень. Все змішати і залити вершками.
  6. Викласти в глибоку ємність фрикадельки і залити отриманим соусом.
  7. Випікати в духовці.
  8. Перед вживанням присипати рубаною зеленню.

Курячі фрикадельки по-строгановски

Це дуже простий рецепт, але фрикадельки з такою підливою вийдуть досить смачні. Для приготування необхідно:

  • Фарш курячий - 1 кг,
  • Батон - 100 гр,
  • цибулина,
  • яйце,
  • Масло для обсмажування,
  • Бульйон - стакан,
  • Сметана - півсклянки.

Порядок дій:

  1. Цибулю подрібнити і пасерувати до золотистого.
  2. Хліб розмочити, віджати.
  3. Фарш, цибулю, хліб, яйце змішати, посолити, посипати перцем. Сформувати фрикадельки.
  4. На розігрітій олії обсмажити фрикадельки, залити бульйоном, змішаним зі сметаною. Закип'ятити і тушкувати 20 хвилин.
  5. Прикрасити рубаною зеленню.

М'ясні фрикадельки по-французьки на сковороді з підливою

По-французьки фрикадельки з підливою рецепт досить незвичайний, з пікантним копченим смаком. Самі фрикадельки в цій страві готуються за стандартною схемою. Але на соус необхідно звернути увагу, щоб вийшло смачно і вишукано.

Для соусу необхідно:

  • Грудинка (допускається сало) - 100 гр,
  • Шинка копчена - 100 гр,
  • Маслини (без кісточки) - 200 гр,
  • Помідори - пару штук,
  • Бульйон - стакан,
  • Борошно - ложка,
  • Цибуля,
  • Сіль, кайенский перець, перець чорний.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Готуємо соус:

  1. Обсмажити дрібно нарізану грудинку і шинку.
  2. Подрібнену цибулю додати до грудинке. Обсмажити.
  3. Додаємо порізані помідори, кайенский перець. Посолити, поперчити.
  4. Присипати борошном, швидко перемішати, щоб не взялася грудочками, і влити бульйон.
  5. В отриманий соус викласти фрикадельки, і згасити чверть години.
  6. Додати маслини (цілі або порізані), і продовжити гасіння ще 10 хвилин.
  7. Перед вживанням прикрасити рубаною зеленню.

Фрикадельки по-шведськи

Незвичайність цієї страви додасть наявність ягоди, провареної в цукровому сиропі. Необхідні продукти:

  • Фарш - 1 кг,
  • Батон - пару шматків,
  • яйце,
  • Чебрець сушений,
  • сіль,
  • цибулина,
  • перець,
  • молоко,
  • Масло для смаження,
  • Масло вершкове - ложка,
  • Цукор - пару ложок,
  • Борошно - ложка,
  • Брусниця - 150 гр.   

Схема приготування:

  1. Ягоду проварити в цукрі кілька хвилин і дати охолонути.
  2. У молоці замочити хліб, віджати після розбухання.
  3. Дрібно рубаний лук, фарш, хліб, яйце, сіль і спеції з'єднати в глибокій ємності і грунтовно перемішати.
  4. Сформувати фрикадельки і швидко обсмажити. Прибрати з сковороди.
  5. У масло, що залишилося додати шматок вершкового масла, борошно і просмажити пару хвилин.
  6. Тонким струменем налити молоко, помішуючи при цьому віночком.
  7. В отриманий соус викласти фрикадельки і тушкувати півгодини.
  8. Перед вживанням полити брусничним сиропом.

Фрикадельки в часниковому соусі в духовці

Приготовлені в духовці за цим рецептом, фрикадельки з часниковою підливою менш калорійні, ніж на сковороді і витрачається менше масла. Для дієтичного страви можна замість свинячого використовувати курячий, індичих, яловичий або фарш кролика.

Будуть потрібні продукти:

  • Фарш - 1 кг,
  • Батон - пару шматків,
  • Молоко - півсклянки,
  • перець,
  • цибулина,
  • Сіль.

Для соусу:

  • Вершки - стакан,
  • Сир тертий - півсклянки,
  • Часник - пару зубків,
  • Кріп.

приготування:

  1. Дрібно нарізати зелень і часник. Додати натертий сир.
  2. Залити вершками.
  3. Приготовлені за стандартною схемою фрикадельки викладаємо на змащену форму для випікання. Готуємо 20 хвилин.
  4. Дістати з духовки, залити отриманим соусом і випікати ще чверть години.
  5. Залишилася зеленню прикрасити перед подачею.

Фрикадельки по-молдавському

Це дуже простий рецепт приготування фрикадельок з ароматною овочевий підливою. А використання вина в молдавській кухні завжди надавало страви не повторність смаку. Навіть із застосуванням яловичого фаршу вони вийдуть дуже соковиті.

{ad1}

Буде потрібно:

  • Яловичина - 1 кг,
  • Цибулини - пару штук,
  • Середня морква,
  • Петрушка зелень і корінь,
  • Масло для обсмажування,
  • Соус томатний - півсклянки,
  • Вино (червоне) - півсклянки,
  • Борошно - пару ложок,
  • Часник - пару зубків,
  • Сіль, зелень, перець.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Порядок дій:

  1. М'ясо, цибулю і часник перекрутити. Посолити, посипати перцем, перемішати і вологими руками зробити фрикадельки.
  2. Обсмажити в маслі.
  3. Дві цибулини, корінець петрушки і моркву нарізати тонкою соломкою і пасерувати.
  4. У глибоку ємність викласти фрикадельки і покрити овочами.
  5. Вино змішати з соусом, вилити в ємність і тушкувати 30 хвилин.
  6. Перед вживанням прикрасити зеленню петрушки.

Фрикадельки з баклажанів

Для цієї страви необхідно відійти від стандарту приготування фрикадельок з м'яса. Це овочеве блюдо. Але за бажанням, використовують м'ясний фарш навпіл з баклажанами.

Буде потрібно:

  • Баклажани великі пару штук,
  • цибулина,
  • Сухарі для панірувальних суміші,
  • Сир тертий - півсклянки,
  • Сир м'який - 50 гр,
  • яйце,
  • борошно,
  • Масло для фритюру,
  • сіль,
  • зелень,
  • Перець.

Схема приготування:

  1. Баклажани, перекрутити на м'ясорубці. Нашаткувати цибулю. Вбити яйце.
  2. Натерти сир. Посолити, посипати перцем.
  3. Мокрими руками сформувати фрикадельки, вкладаючи в серединку м'який сир.
  4. Обваляти в борошні і сухарях.
  5. Обсмажити в маслі, накрити кришкою і тушкувати близько чверті години.
  6. Перед вживанням прикрасити рубаною зеленню.

Фрикадельки з беконом в вершково-томатному соусі

Приготовлені в вершково-томатному соусі з ароматом копченості, завдяки бекону, вразять своєю соковитістю і ароматний. Буде потрібно:

  • М'ясо для фаршу - 1 кг,
  • Бекон - 1 3 кг,
  • Вершки півлітра,
  • Паста томатна - півсклянки,
  • Цибуля,
  • Часник пару зубків,
  • Сіль перець.

Схема приготування:

  1. Змішати фарш з м'яса, дрібно нашаткувати цибулі і часнику. Посолити, посипати перцем.
  2. Сформувати фрикадельки і обернути кожну скибочкою бекону.
  3. Скласти в ємність для запікання.
  4. В окремому посуді змішати вершки, соус і отриманою сумішшю залити фрикадельки.
  5. Запікати близько півгодини.

Фрикадельки з підливою: рецепт для мультиварки

М'ясо береться за бажанням (свиняче, теляче, куряче, індиче і т. Д.). Так само використовують суміш м'яса. Наявність рису теж за бажанням. Будуть потрібні такі складові:

  • Фарш - 1 кг,
  • яйце,
  • Цибуля,
  • Соус томатний - півсклянки,
  • Сметана - півсклянки,
  • Борошно - пару ложок,
  • Масло для обсмажування,
  • сіль,
  • Вода - третину склянки,
  • Перець.

Схемою приготування:

  1. Дрібно рубаний лук, фарш, яйце змішати. Посолити, посипати перцем.
  2. Сформувати фрикадельки.
  3. В окремій ємності з'єднати сметану, соус і помішуючи всипати борошно. Додати воду і перемішати.
  4. У ємність мультиварки влити олію, поставити режим «смажити».
  5. Коли олія нагріється обсмажити фрикадельки з усіх боків.
  6. Залити отриманим соусом (необхідно, щоб фрикадельки хоча б на половину були покриті соусом). Виставити на пів години режим «гасіння».
  7. Перед вживанням присипати рубаною зеленню.

Фрикадельки мексиканські в гострому соусі

Ця страва припаде до смаку любителям гострого. За цим рецептом соус для фрикадельок робиться з різними видами перців, що додасть їм вишуканий пікантний смак. Інгредієнти необхідні наступні:

  • Фарш - 1 кг,
  • Батон - пару шматків,
  • Цибуля,
  • Часник - пару зубків,
  • Мигдаль (мелений) - півсклянки,
  • Кориця - на кінчик ложки,
  • яйце,
  • Сухий херес - пару ложок,
  • Масло для смаження і вершкове - по ложці,
  • Сир тертий для прикраси,
  • Перець, сіль.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Інгредієнти для соусу:

  • Масло для пасерування - ложка,
  • Часник - зубок,
  • Помідори - 6 шт,
  • Зелений і червоний перці по одному,
  • Перець чилі свіжий,
  • Бульйон - півсклянки,
  • Цибуля,
  • Цукор, сіль, коріандр, перець чорний,
  • Крохмаль чи борошно.

Схема приготування:

  1. Вимочений і віджатий хліб, дрібно рубаний лук, натертий часник (подрібнений чеснокодавку), корицю, мигдаль, яйце з'єднати, посолити, поперчити і грунтовно перемішати.
  2. Сформувати фрикадельки (легше це робити мокрими руками).
  3. На розпеченому оливковій і вершковому маслі обсмажити фрикадельки і скласти в окрему тарілку.
  4. У цьому ж маслі пасерувати часник (подрібнений) і дрібно рубаний лук. Посипати цукром.
  5. Порізати помідори, солодкі перці, перець чилі кубиками і смажити з цибулею. Посипати коріандром, паприкою. Загасити кілька хвилин.
  6. У бульйоні розвести борошно або крохмаль і вилити в соус. Посолити, посипати перцем.
  7. Викласти в соус фрикадельки і тушкувати півгодини.
  8. Прикрасити зеленню і тертим сиром.

Фрикадельки з печінки в сметанному соусі

Незвичайний вид фрикадельок, для якого печінку підійде будь-яка: яловича, свиняча, куряча. Інгредієнти необхідні наступні:

  • Печінка - 1 кг,
  • Сало - 200 гр,
  • Часник - пару зубків,
  • Цибуля,
  • Борошно - чверть склянки,
  • Масло для фритюру,
  • сіль,
  • Сметана - півсклянки,
  • Перець.

Схемою приготування:

  1. Печінка і сало перекрутити, всипати дрібно шінкованной цибулю і часник. Перекручувати цибуля не варто, фарш вийде занадто рідкий. Посолити, посипати перцем. Висипати борошно.
  2. У глибоку ємність налити масло і нагріти.
  3. Так як фарш середньої рідини, фрикадельки не формуються руками, а ложкою викладаються в масло і обсмажуються.
  4. Фрикадельки скласти в посуд для гасіння.
  5. Змішати сметану, борошно і полити отриманим соусом фрикадельки. Гасити чверть години.

М'ясні фрикадельки в грибному соусі

Прекрасний рецепт фрикадельок, в якому гриби надають страві особливий аромат і чудовий смак. Необхідні такі продукти:

  • Фарш - 1 кг,
  • Зелений виноград - стакан,
  • сіль,
  • Сушені гриби - півсклянки (свіжі - 300 гр),
  • Вино біле - півсклянки,
  • Лук (зелень),
  • перець,
  • Вершки - стакан,
  • Батон - 100 гр,
  • Масло для обсмажування.

Схема приготування:

  1. Сухі гриби замочити на годину. Віджати. Грибний розсіл залишити.
  2. Фарш, хліб (вимочений і віджатий) змішати, посолити, посипати перцем.
  3. Вологими руками сформувати фрикадельки і обсмажити їх на олії.
  4. Прибрати з сковороди, в тому ж маслі обсмажити гриби (вимочені або свіжі).
  5. Додати вино, грибний настій (якщо гриби були сухі), вершки. Загасити чверть години.
  6. У ємність викласти зелений виноград, порізану зелену цибулю і фрикадельки. Залити грибним соусом.
  7. Випекти в духовці або тушкувати на вогні півгодини.

Фрикадельки в соусі барбекю

Дуже ніжні і при цьому пікантні на смак, завдяки поєднанню соусів і спецій. Для їх приготування необхідно:

  • Фарш (можна змішаний зі свинини і телятини) - 1 кг,
  • цибулина,
  • Перець червоний солодкий,
  • яйце,
  • Сухарі для панірувальних суміші,
  • сіль,
  • борошно,
  • перець,
  • Масло для смаження.

Для соусу:

  • Кетчуп - півсклянки,
  • Паста томатна - третину склянки,
  • Вода - стакан,
  • Цукор, сіль, хмелі-сунелі,
  • Соус чилі - третину склянки,
  • Оцет білий - 10 мл.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Схема дій:

  1. Лук, перець дрібно подрібнити.
  2. Фарш, овочі, яйце змішати. Посолити, посипати перцем.
  3. Скачати фрикадельки мокрими руками, обваляти в панірувальних суміші (сухарі і борошно) і обсмажити з усіх боків.
  4. У ємності для гасіння змішати пасту, все соуси, воду, оцет. Додати цукор, спеції.
  5. Викласти в соус фрикадельки і тушкувати півгодини.

Фрикадельки під соусом Бешамель

Пікантності і незвичайності цієї страви додає не тільки назва, а й інгредієнти. Для приготування необхідні наступні продукти:

  • Фарш - 1 кг,
  • яйце,
  • Цибуля,
  • Сир (за бажанням сир тертий) - півсклянки.

Інгредієнти для соусу:

  • Масло для обсмажування,
  • Молоко стакан,
  • борошно,
  • Морква маленька,
  • Сіль.

Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Схема приготування:

  1. Перемішати фарш, яйце, дрібно рубаний лук, протертий сир. Посолити, поперчити.
  2. Сформувати фрикадельки мокрими руками, викласти в змащену маслом ємність.
  3. Випікати чверть години.
  4. Для соусу в розтопленому маслі пасерувати терту моркву, додати борошно, швидко заважати, щоб не зав'язалися грудочки.
  5. Цівкою вливаємо молоко. Варимо кілька хвилин до утворення густої консистенції.
  6. Дістати фрикадельки, залити отриманим соусом і тримати в духовці ще чверть години.

Рибні фрикадельки з підливою в духовці

Найніжніші рибні фрикадельки - традиційне блюдо європейської кухні, різноманітність йому надають додаткові овочі і спеції. Але класичне поєднання: риба і томати - завжди чудово.

Для виготовлення інгредієнти необхідні наступні:

  • Філе риби - 1 кг,
  • кабачок,
  • Цибуля,
  • морква,
  • Паста томатна - 50 мл (соус томатний стакан),
  • Сіль, чебрець,
  • зелень,
  • перець,
  • Масло для обсмажування.

Схема приготування:

  1. Філе риби вимити, просушити і подрібнити за допомогою м'ясорубки або комбайна.
  2. У фарш викласти тертий кабачок, зелень. Все вимішати, посолити, посипати перцем.
  3. Сформувати мокрими руками фрикадельки.
  4. Ємність для запікання змастити, викласти в неї фрикадельки. Поставити запікатися чверть години.
  5. Для приготування підливи на тертці моркву подрібнити, цибулю дрібно посікти. Пасерувати на маслі.
  6. Додати пасту, розведену рідиною або соус, і згасити пару хвилин.
  7. Покриваємо підливою фрикадельки, якщо вони не покриті до половини - додати води.
  8. Випікати ще чверть години.

Рибні фрикадельки під молочним соусом на сковороді

Рибні фрикадельки, погашені в молочному соусі - дуже корисне для дитини блюдо. Але і дорослих воно не залишить байдужими. Для приготування краще брати не жирні сорти риби. Будуть потрібні такі компоненти:

  • Філе риби - 1 кг,
  • яйце,
  • Хліб (батон) - пару шматків,
  • молоко,
  • Сіль.

Для соусу:

  • Молоко - півсклянки,
  • борошно,
  • Масло - пару ложок,
  • Сир тертий - півсклянки.Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку

Порядок дій:

  1. Хліб вимочити в молоці, після розбухання віджати.
  2. Рибне філе подрібнити м'ясорубкою. Вбити яйце, масло, розмочений хліб. Посолити, посипати перцем.
  3. Скачати вологими руками фрикадельки.
  4. Для приготування соусу на сухій сковороді просушити борошно до золотистого кольору. Помішуючи долити молоко, щоб не вийшли грудочки. Покласти масло. Посолити.
  5. У ємність для гасіння налити масло, нагріти, злегка обсмажити фрикадельки.
  6. Приготований соус вилити до фрикадельок і тушкувати півгодини.
  7. Присипати тертим сиром, вимкнути вогонь і накрити кришкою. Дочекатися, коли сир розплавиться.

Який би рецепт приготування фрикадельок з підливою не був би обраний - він заслужено стане прикрасою сімейної вечері, не залишить байдужими ні рідних ні друзів.

Комментарии (0)
Додати коментар
Курка в раціоні малюків. Коли можна давати дитині куряче м'ясо
Коли малюк підростає, йому вже може не вистачати цінних речовин, що надходять з грудним молоком, приходить пора розширити раціон за рахунок м'ясних страв. Одним з перших
Гарбуз, запечена в духовці з часником під сирною скоринкою
Ця помаранчева красуня, гарбуз, цариця осінніх страв і джерело багатьох вітамінів і корисних фитонутриентов для організму. Однак багато людей, особливо дітей, її не
Буряк, запечена в духовці у фользі і рукаві, рецепт
Буряк входить до складу приготування багатьох страв. Наприклад, червоний борщ, ікра, борщ, вінегрет і всілякі салати. Однак більшість страв готується з варених
Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою
Коли на городі дозрівають кабачки, з них можна готувати безліч страв в найрізноманітніших варіантах. Найчастіше їх смажать, проте не менш смачним блюдом літнього та
Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи