Фрикадельки з підливою. Рецепти з фото крок за кроком: на сковороді, в духовці, мультиварці, як в дитячому садку
Рецептів для приготування фрикадельок з підливою дуже багато і вони різноманітні. Основа страви - фарш. Для дієтичного бажано використовувати яловичий, індичих, курячий, рибний.
Дуже гарне рішення для дітей і людей, які стежать за своїм харчуванням, так як передбачає приготування в духовці або гасіння. З додаванням свинячого фаршу блюдо буде більш жирним, але при цьому дуже смачним.
Фрикадельки можна зробити заздалегідь і зберігати в морозильній камері, тоді на приготування піде менше часу. Рецепти припускають гасіння і запікання в духовці.
М'ясні фрикадельки в томатному соусі
Такі фрикадельки завжди прекрасна заміна стандартним котлет. М'ясо з томатами - прекрасне поєднання смакових якостей, які не залишать байдужими. Для приготування необхідно:
- Фарш (бажано яловичий, але можна змішаний зі свинячим) - 1 кг
- Сухарі для панірування - чверть склянки
- часник
- яйце
- Сіль, спеції
- Масло пассеровкі і обсмажування
- Цибуля
- Помідор, соус томатний
- зелень
- Бульйон (курячий) 1 ст.
Схема приготування:
- Яйце, сухарі, роздавлений зубок часнику і фарш перемішати в однорідну масу. Посолити, посипати перцем.
- Сформувати фрикадельки.
- У глибоку ємність налити масло, нагріти. Порізати цибулю і пасерувати. Туди ж роздавлений зубок часнику.
- Додати різаний помідор, соус томатний і прожарити ще кілька хвилин.
- Залити бульйоном і закип'ятити.
- В підливу покласти сформовані фрикадельки і тушкувати близько півгодини.
- Перед вживанням присипати рубаною зеленню.
Фрикадельки з рисом, запечені в сметанному соусі
Фрикадельки в соусі зі сметани - ароматне і ніжне блюдо. Приготування дуже просте. Людям, що стежать за калорійністю продуктів сметану краще вибирати мінімальної жирності.
Для фрикадельок знадобиться:
- Фарш - 1 кг,
- яйце,
- Рис - півсклянки,
- Цибуля,
- Сіль, спеції,
- Масло для пасерування.
Інгредієнти для соусу:
- Сметана - 350 гр,
- Вода (за бажанням замінити бульйоном курячим) - півсклянки,
- Цибуля,
- Дві невеликих моркви,
- сіль,
- Спеції, перець.
Схема приготування:
- Цибулю дрібно нашаткувати і пасерувати.
- Рис промити і варити до напівготовності. Процідити.
- У фарш додається рис, цибулю, яйце і перемішати, посолити, посипати перцем.
- Сформувати фрикадельки.
- Для приготування соусу сметану і воду (бульйон) змішати. Посолити і посипати перцем.
- У глибокій ємності пасерувати дрібно нашатковану цибулю і моркву.
- Викласти зверху фрикадельки і залити соусом.
- Випікати в духовці близько півгодини.
Курячі фрикадельки у вершковому соусі
Рецепт приготування цих ніжних дієтичних фрикадельок з вершковою ароматної підливою дуже простий. необхідно:
- Фарш (курячий або індичих) - 1 кг,
- молоко,
- Батон - 100 гр,
- перець,
- цибулина,
- Сіль.
Інгредієнти для соусу:
- Сливки (відсоток жирності на вибір) - 1 стакан,
- Сир (тертий) - півсклянки,
- Часник - пару зубків,
- Зелень.
Порядок дій:
- Хліб замочити в молоці. Після розбухання, віджати.
- Цибулю подрібнити і злегка обсмажити.
- Фарш, хліб, цибуля змішати. Посолити, посипати перцем.
- Сформувати фрикадельки.
- Для соусу натерти сир, подрібнити зубок часнику, порізати зелень. Все змішати і залити вершками.
- Викласти в глибоку ємність фрикадельки і залити отриманим соусом.
- Випікати в духовці.
- Перед вживанням присипати рубаною зеленню.
Курячі фрикадельки по-строгановски
Це дуже простий рецепт, але фрикадельки з такою підливою вийдуть досить смачні. Для приготування необхідно:
- Фарш курячий - 1 кг,
- Батон - 100 гр,
- цибулина,
- яйце,
- Масло для обсмажування,
- Бульйон - стакан,
- Сметана - півсклянки.
Порядок дій:
- Цибулю подрібнити і пасерувати до золотистого.
- Хліб розмочити, віджати.
- Фарш, цибулю, хліб, яйце змішати, посолити, посипати перцем. Сформувати фрикадельки.
- На розігрітій олії обсмажити фрикадельки, залити бульйоном, змішаним зі сметаною. Закип'ятити і тушкувати 20 хвилин.
- Прикрасити рубаною зеленню.
М'ясні фрикадельки по-французьки на сковороді з підливою
По-французьки фрикадельки з підливою рецепт досить незвичайний, з пікантним копченим смаком. Самі фрикадельки в цій страві готуються за стандартною схемою. Але на соус необхідно звернути увагу, щоб вийшло смачно і вишукано.
Для соусу необхідно:
- Грудинка (допускається сало) - 100 гр,
- Шинка копчена - 100 гр,
- Маслини (без кісточки) - 200 гр,
- Помідори - пару штук,
- Бульйон - стакан,
- Борошно - ложка,
- Цибуля,
- Сіль, кайенский перець, перець чорний.
Готуємо соус:
- Обсмажити дрібно нарізану грудинку і шинку.
- Подрібнену цибулю додати до грудинке. Обсмажити.
- Додаємо порізані помідори, кайенский перець. Посолити, поперчити.
- Присипати борошном, швидко перемішати, щоб не взялася грудочками, і влити бульйон.
- В отриманий соус викласти фрикадельки, і згасити чверть години.
- Додати маслини (цілі або порізані), і продовжити гасіння ще 10 хвилин.
- Перед вживанням прикрасити рубаною зеленню.
Фрикадельки по-шведськи
Незвичайність цієї страви додасть наявність ягоди, провареної в цукровому сиропі. Необхідні продукти:
- Фарш - 1 кг,
- Батон - пару шматків,
- яйце,
- Чебрець сушений,
- сіль,
- цибулина,
- перець,
- молоко,
- Масло для смаження,
- Масло вершкове - ложка,
- Цукор - пару ложок,
- Борошно - ложка,
- Брусниця - 150 гр.
Схема приготування:
- Ягоду проварити в цукрі кілька хвилин і дати охолонути.
- У молоці замочити хліб, віджати після розбухання.
- Дрібно рубаний лук, фарш, хліб, яйце, сіль і спеції з'єднати в глибокій ємності і грунтовно перемішати.
- Сформувати фрикадельки і швидко обсмажити. Прибрати з сковороди.
- У масло, що залишилося додати шматок вершкового масла, борошно і просмажити пару хвилин.
- Тонким струменем налити молоко, помішуючи при цьому віночком.
- В отриманий соус викласти фрикадельки і тушкувати півгодини.
- Перед вживанням полити брусничним сиропом.
Фрикадельки в часниковому соусі в духовці
Приготовлені в духовці за цим рецептом, фрикадельки з часниковою підливою менш калорійні, ніж на сковороді і витрачається менше масла. Для дієтичного страви можна замість свинячого використовувати курячий, індичих, яловичий або фарш кролика.
Будуть потрібні продукти:
- Фарш - 1 кг,
- Батон - пару шматків,
- Молоко - півсклянки,
- перець,
- цибулина,
- Сіль.
Для соусу:
- Вершки - стакан,
- Сир тертий - півсклянки,
- Часник - пару зубків,
- Кріп.
приготування:
- Дрібно нарізати зелень і часник. Додати натертий сир.
- Залити вершками.
- Приготовлені за стандартною схемою фрикадельки викладаємо на змащену форму для випікання. Готуємо 20 хвилин.
- Дістати з духовки, залити отриманим соусом і випікати ще чверть години.
- Залишилася зеленню прикрасити перед подачею.
Фрикадельки по-молдавському
Це дуже простий рецепт приготування фрикадельок з ароматною овочевий підливою. А використання вина в молдавській кухні завжди надавало страви не повторність смаку. Навіть із застосуванням яловичого фаршу вони вийдуть дуже соковиті.
{ad1}Буде потрібно:
- Яловичина - 1 кг,
- Цибулини - пару штук,
- Середня морква,
- Петрушка зелень і корінь,
- Масло для обсмажування,
- Соус томатний - півсклянки,
- Вино (червоне) - півсклянки,
- Борошно - пару ложок,
- Часник - пару зубків,
- Сіль, зелень, перець.
Порядок дій:
- М'ясо, цибулю і часник перекрутити. Посолити, посипати перцем, перемішати і вологими руками зробити фрикадельки.
- Обсмажити в маслі.
- Дві цибулини, корінець петрушки і моркву нарізати тонкою соломкою і пасерувати.
- У глибоку ємність викласти фрикадельки і покрити овочами.
- Вино змішати з соусом, вилити в ємність і тушкувати 30 хвилин.
- Перед вживанням прикрасити зеленню петрушки.
Фрикадельки з баклажанів
Для цієї страви необхідно відійти від стандарту приготування фрикадельок з м'яса. Це овочеве блюдо. Але за бажанням, використовують м'ясний фарш навпіл з баклажанами.
Буде потрібно:
- Баклажани великі пару штук,
- цибулина,
- Сухарі для панірувальних суміші,
- Сир тертий - півсклянки,
- Сир м'який - 50 гр,
- яйце,
- борошно,
- Масло для фритюру,
- сіль,
- зелень,
- Перець.
Схема приготування:
- Баклажани, перекрутити на м'ясорубці. Нашаткувати цибулю. Вбити яйце.
- Натерти сир. Посолити, посипати перцем.
- Мокрими руками сформувати фрикадельки, вкладаючи в серединку м'який сир.
- Обваляти в борошні і сухарях.
- Обсмажити в маслі, накрити кришкою і тушкувати близько чверті години.
- Перед вживанням прикрасити рубаною зеленню.
Фрикадельки з беконом в вершково-томатному соусі
Приготовлені в вершково-томатному соусі з ароматом копченості, завдяки бекону, вразять своєю соковитістю і ароматний. Буде потрібно:
- М'ясо для фаршу - 1 кг,
- Бекон - 1 3 кг,
- Вершки півлітра,
- Паста томатна - півсклянки,
- Цибуля,
- Часник пару зубків,
- Сіль перець.
Схема приготування:
- Змішати фарш з м'яса, дрібно нашаткувати цибулі і часнику. Посолити, посипати перцем.
- Сформувати фрикадельки і обернути кожну скибочкою бекону.
- Скласти в ємність для запікання.
- В окремому посуді змішати вершки, соус і отриманою сумішшю залити фрикадельки.
- Запікати близько півгодини.
Фрикадельки з підливою: рецепт для мультиварки
М'ясо береться за бажанням (свиняче, теляче, куряче, індиче і т. Д.). Так само використовують суміш м'яса. Наявність рису теж за бажанням. Будуть потрібні такі складові:
- Фарш - 1 кг,
- яйце,
- Цибуля,
- Соус томатний - півсклянки,
- Сметана - півсклянки,
- Борошно - пару ложок,
- Масло для обсмажування,
- сіль,
- Вода - третину склянки,
- Перець.
Схемою приготування:
- Дрібно рубаний лук, фарш, яйце змішати. Посолити, посипати перцем.
- Сформувати фрикадельки.
- В окремій ємності з'єднати сметану, соус і помішуючи всипати борошно. Додати воду і перемішати.
- У ємність мультиварки влити олію, поставити режим «смажити».
- Коли олія нагріється обсмажити фрикадельки з усіх боків.
- Залити отриманим соусом (необхідно, щоб фрикадельки хоча б на половину були покриті соусом). Виставити на пів години режим «гасіння».
- Перед вживанням присипати рубаною зеленню.
Фрикадельки мексиканські в гострому соусі
Ця страва припаде до смаку любителям гострого. За цим рецептом соус для фрикадельок робиться з різними видами перців, що додасть їм вишуканий пікантний смак. Інгредієнти необхідні наступні:
- Фарш - 1 кг,
- Батон - пару шматків,
- Цибуля,
- Часник - пару зубків,
- Мигдаль (мелений) - півсклянки,
- Кориця - на кінчик ложки,
- яйце,
- Сухий херес - пару ложок,
- Масло для смаження і вершкове - по ложці,
- Сир тертий для прикраси,
- Перець, сіль.
Інгредієнти для соусу:
- Масло для пасерування - ложка,
- Часник - зубок,
- Помідори - 6 шт,
- Зелений і червоний перці по одному,
- Перець чилі свіжий,
- Бульйон - півсклянки,
- Цибуля,
- Цукор, сіль, коріандр, перець чорний,
- Крохмаль чи борошно.
Схема приготування:
- Вимочений і віджатий хліб, дрібно рубаний лук, натертий часник (подрібнений чеснокодавку), корицю, мигдаль, яйце з'єднати, посолити, поперчити і грунтовно перемішати.
- Сформувати фрикадельки (легше це робити мокрими руками).
- На розпеченому оливковій і вершковому маслі обсмажити фрикадельки і скласти в окрему тарілку.
- У цьому ж маслі пасерувати часник (подрібнений) і дрібно рубаний лук. Посипати цукром.
- Порізати помідори, солодкі перці, перець чилі кубиками і смажити з цибулею. Посипати коріандром, паприкою. Загасити кілька хвилин.
- У бульйоні розвести борошно або крохмаль і вилити в соус. Посолити, посипати перцем.
- Викласти в соус фрикадельки і тушкувати півгодини.
- Прикрасити зеленню і тертим сиром.
Фрикадельки з печінки в сметанному соусі
Незвичайний вид фрикадельок, для якого печінку підійде будь-яка: яловича, свиняча, куряча. Інгредієнти необхідні наступні:
- Печінка - 1 кг,
- Сало - 200 гр,
- Часник - пару зубків,
- Цибуля,
- Борошно - чверть склянки,
- Масло для фритюру,
- сіль,
- Сметана - півсклянки,
- Перець.
Схемою приготування:
- Печінка і сало перекрутити, всипати дрібно шінкованной цибулю і часник. Перекручувати цибуля не варто, фарш вийде занадто рідкий. Посолити, посипати перцем. Висипати борошно.
- У глибоку ємність налити масло і нагріти.
- Так як фарш середньої рідини, фрикадельки не формуються руками, а ложкою викладаються в масло і обсмажуються.
- Фрикадельки скласти в посуд для гасіння.
- Змішати сметану, борошно і полити отриманим соусом фрикадельки. Гасити чверть години.
М'ясні фрикадельки в грибному соусі
Прекрасний рецепт фрикадельок, в якому гриби надають страві особливий аромат і чудовий смак. Необхідні такі продукти:
- Фарш - 1 кг,
- Зелений виноград - стакан,
- сіль,
- Сушені гриби - півсклянки (свіжі - 300 гр),
- Вино біле - півсклянки,
- Лук (зелень),
- перець,
- Вершки - стакан,
- Батон - 100 гр,
- Масло для обсмажування.
Схема приготування:
- Сухі гриби замочити на годину. Віджати. Грибний розсіл залишити.
- Фарш, хліб (вимочений і віджатий) змішати, посолити, посипати перцем.
- Вологими руками сформувати фрикадельки і обсмажити їх на олії.
- Прибрати з сковороди, в тому ж маслі обсмажити гриби (вимочені або свіжі).
- Додати вино, грибний настій (якщо гриби були сухі), вершки. Загасити чверть години.
- У ємність викласти зелений виноград, порізану зелену цибулю і фрикадельки. Залити грибним соусом.
- Випекти в духовці або тушкувати на вогні півгодини.
Фрикадельки в соусі барбекю
Дуже ніжні і при цьому пікантні на смак, завдяки поєднанню соусів і спецій. Для їх приготування необхідно:
- Фарш (можна змішаний зі свинини і телятини) - 1 кг,
- цибулина,
- Перець червоний солодкий,
- яйце,
- Сухарі для панірувальних суміші,
- сіль,
- борошно,
- перець,
- Масло для смаження.
Для соусу:
- Кетчуп - півсклянки,
- Паста томатна - третину склянки,
- Вода - стакан,
- Цукор, сіль, хмелі-сунелі,
- Соус чилі - третину склянки,
- Оцет білий - 10 мл.
Схема дій:
- Лук, перець дрібно подрібнити.
- Фарш, овочі, яйце змішати. Посолити, посипати перцем.
- Скачати фрикадельки мокрими руками, обваляти в панірувальних суміші (сухарі і борошно) і обсмажити з усіх боків.
- У ємності для гасіння змішати пасту, все соуси, воду, оцет. Додати цукор, спеції.
- Викласти в соус фрикадельки і тушкувати півгодини.
Фрикадельки під соусом Бешамель
Пікантності і незвичайності цієї страви додає не тільки назва, а й інгредієнти. Для приготування необхідні наступні продукти:
- Фарш - 1 кг,
- яйце,
- Цибуля,
- Сир (за бажанням сир тертий) - півсклянки.
Інгредієнти для соусу:
- Масло для обсмажування,
- Молоко стакан,
- борошно,
- Морква маленька,
- Сіль.
Схема приготування:
- Перемішати фарш, яйце, дрібно рубаний лук, протертий сир. Посолити, поперчити.
- Сформувати фрикадельки мокрими руками, викласти в змащену маслом ємність.
- Випікати чверть години.
- Для соусу в розтопленому маслі пасерувати терту моркву, додати борошно, швидко заважати, щоб не зав'язалися грудочки.
- Цівкою вливаємо молоко. Варимо кілька хвилин до утворення густої консистенції.
- Дістати фрикадельки, залити отриманим соусом і тримати в духовці ще чверть години.
Рибні фрикадельки з підливою в духовці
Найніжніші рибні фрикадельки - традиційне блюдо європейської кухні, різноманітність йому надають додаткові овочі і спеції. Але класичне поєднання: риба і томати - завжди чудово.
Для виготовлення інгредієнти необхідні наступні:
- Філе риби - 1 кг,
- кабачок,
- Цибуля,
- морква,
- Паста томатна - 50 мл (соус томатний стакан),
- Сіль, чебрець,
- зелень,
- перець,
- Масло для обсмажування.
Схема приготування:
- Філе риби вимити, просушити і подрібнити за допомогою м'ясорубки або комбайна.
- У фарш викласти тертий кабачок, зелень. Все вимішати, посолити, посипати перцем.
- Сформувати мокрими руками фрикадельки.
- Ємність для запікання змастити, викласти в неї фрикадельки. Поставити запікатися чверть години.
- Для приготування підливи на тертці моркву подрібнити, цибулю дрібно посікти. Пасерувати на маслі.
- Додати пасту, розведену рідиною або соус, і згасити пару хвилин.
- Покриваємо підливою фрикадельки, якщо вони не покриті до половини - додати води.
- Випікати ще чверть години.
Рибні фрикадельки під молочним соусом на сковороді
Рибні фрикадельки, погашені в молочному соусі - дуже корисне для дитини блюдо. Але і дорослих воно не залишить байдужими. Для приготування краще брати не жирні сорти риби. Будуть потрібні такі компоненти:
- Філе риби - 1 кг,
- яйце,
- Хліб (батон) - пару шматків,
- молоко,
- Сіль.
Для соусу:
- Молоко - півсклянки,
- борошно,
- Масло - пару ложок,
- Сир тертий - півсклянки.
Порядок дій:
- Хліб вимочити в молоці, після розбухання віджати.
- Рибне філе подрібнити м'ясорубкою. Вбити яйце, масло, розмочений хліб. Посолити, посипати перцем.
- Скачати вологими руками фрикадельки.
- Для приготування соусу на сухій сковороді просушити борошно до золотистого кольору. Помішуючи долити молоко, щоб не вийшли грудочки. Покласти масло. Посолити.
- У ємність для гасіння налити масло, нагріти, злегка обсмажити фрикадельки.
- Приготований соус вилити до фрикадельок і тушкувати півгодини.
- Присипати тертим сиром, вимкнути вогонь і накрити кришкою. Дочекатися, коли сир розплавиться.
Який би рецепт приготування фрикадельок з підливою не був би обраний - він заслужено стане прикрасою сімейної вечері, не залишить байдужими ні рідних ні друзів.