Нагетси курячі. Рецепти в домашніх умовах: з грибами, сиром, як в KFC. Як приготувати на сковороді і в духовці
М'ясо курки вважається дієтичним, тому підходить всім без винятку. Крім цього, воно дуже смачне, ніжне і корисне. Приготування курячого м'яса різноманітно. Нагетси, приготовані по одному з популярних рецептів, - один з чудових і смачних страв в домашній кулінарії, щоб порадувати себе і близьких.
Загальні принципи приготування наггетсів
Щоб отримати максимум задоволення, а м'ясо було соковитим, запашним і смачним, необхідно слідувати правилам приготування наггетсів:
- Для початку необхідно правильно підібрати м'ясо. В ідеальному варіанті це не морозиво, а м'ясо свіжої курки або охолоджене. Заморожене м'ясо після приготування не вийде таким м'яким і соковитим. Але при неминучості використання морозива м'яса не виключається. Як правило, для приготування береться філе курки.
- В спеціях маринується безпосередньо м'ясо, вони ж додаються в панірувальну суміш. Перець різних видів, мелені трави, мелений імбир, каррі, часник (свіжий або сухий), індійська куркума, паприка і т.д.
- Золотистий вид досягається шляхом обсмажування в глибокій ємності у фритюрі на помірному вогні.
Рецепт приготування курячих Наггетс в домашніх умовах досить простий. Півгодини і страва готова.
- М'ясо курки необхідно вимити, зняти плівку і жир.
- Нарізати шматочки невеликого розміру, близько 3х3 см, посолити і додати спеції.
- У ємності збити яйця до однорідності.
- У ємність з глибоким дном вилити масло і нагріти.
- Шматочки умочують в борошні, яйцях потім сухарях.
- На помірному вогні смажити до скоринки золотого кольору.
- Позбутися від надлишків олії за допомогою паперових рушників.
Нагетси в паніровці по-японськи
Для наггетсів по-японськи знадобиться: філе курки - 1 кг, сухарі для суміші панірувальних - 150 г, петрушка (зелень), кунжут, яйце, масло для фритюру - 100 мл, перець, сіль.
Для панірування дрібно нарізати петрушку, перемішати з кунжутом і сухарями. Приготування за схемою класичного рецепту.
Нагетси по-італійськи
Необхідні інгредієнти: філе, як основа страви - 1 кг, сухарі для панірування - 100 г, петрушка (зелень), сир (тертий «пармезан») - 100 г, яйце, перець, олія для фритюру - 100 мл, сіль.
Для підготовки панірування по-італійськи необхідно натерти сир на тертці, зелень дрібно нашаткувати, змішати з сухарями. Сіль використовувати з урахуванням, що сир в паніровці солоний. Далі за стандартною схемою.
Нагетси в паніровці з крекеру
Головна перевага приготування курячих Наггетс за цим рецептом - випікання в духовці в домашніх умовах. Продукт виходить корисніше, ніж при смаженні НЕ сковороді. При цьому витрачається менше рослинного масла. Буде потрібно: 1 кг філе курки, перець, солоний крекер (можна вибрати з іншим смаком, зміниться смак кінцевого продукту) - 200 г, паприка, яйце, сіль.
- Філе миється, очищається, висушується паперовим рушником.
- М'ясо нарізають шматочками, маринуються в спеціях.
- Крекер подрібнюється в блендері або вручну, щоб не було великих шматків.
- До паніровці додається паприка.
- Окремо збивається яйце.
- Шматки м'яса вмочити в яйці, обваляти в паніровці і викласти на змащене маслом пергамент.
- Лист для запікання ставимо в попередньо розігріту духовочние шафа, градуси виставити близько 180, на 20 хвилин.
Нагетси з часником в паніровці з кукурудзяних пластівців
Необхідно: філе, як основа страви - 1 кг, яйце, пшеничне борошно - 115 г, сухарі - 100 г, кукурудзяні пластівці (неглазуровані) - 130 г, сіль, сухий часник, перець (мелений), імбир сушений, куркума.
Послідовність дій:
- Філе готується за стандартною схемою. Сіль, імбир, часник, перець змішуються і додається в м'ясо.
- Поки м'ясо знаходиться в маринаді, готується панірування. Пластівці подрібнюються в блендері або качалкою. Перемішати з сухарями. Окремо збити яйце.
- Промаринуватися м'ясо в борошно, потім вмочити в яйці і потім в панірувальних суміші.
- У сковороду вилити масло, нагріти. Приготування до золотистої скоринки.
- Шумівкою викладати рушник з паперу, щоб прибрати залишки масла.
- Допускається приготування в духовці, менше витрата масла і менше калорійність продукту на виході.
Нагетси в пишній паніровці
Нагетси за цим рецептом готуються в духовці. Рівномірно пропікаються, а пишна панірування стає пікантною скоринкою. Необхідно: філе курки, як основа страви - 1 кг, кефіру - 220 мл, терта м'якоть хліба - 100 г, 50 г сиру, сіль, прованські трави, перець.
Послідовність дій:
- М'ясо вимити, очистити, порізати, сіль, перець, вилити кефір і дати промаринуватися.
- Терті крихти перемішати з сиром, травами.
- Лист духовки застелити змащеним пергаментом.
- Промариноване м'ясо обваляти в паніровці і викласти на деко.
- Готувати 20 хвилин, рекомендовано 180 град.
Нагетси з рубаною курки
Приготований в домашніх умовах рецепт наггетсів з рубаною курки пікантний і незвичайний. Необхідно: філе курки - 1 кг, яйце, сир - 70 г, соус сої, цибуля, перець, гірчиця, сіль. Для панірувальних суміші: молоко - 20 мл, яйце, борошно, сухарі - 150 г, паприка, каррі. Послідовність дій:
- Цибулю порізати і обсмажити. Додати соус сої.
- Філе промити, очистити, порізати на шматочки і подрібнити в комбайні. Можна дрібно нарізати вручну. Додається яйце, пасеровану цибулю, тертий сир, сіль, спеції, гірчицю.
- Збиваємо яйце і молоком в однорідну масу.
- Борошно змішується з паприкою.
- Мокрими руками, щоб не прилипало, формуємо кубики необхідного розміру, вмочити в борошні, занурити в яйце і в панірувальну суміш.
- Обсмажити в маслі, зняти з вогню і промокнути паперовим рушником.
Нагетси з курячого фаршу
Помилковою є думка, що нагетси зроблені з фаршу курки - це котлети. Це фарш, але без додавання яєць, хліба, молока. Тому вони мають інший склад і консистенцію. І вийдуть ніжніше. Для приготування необхідно: фарш - 500 г, масло для фритюру - 100 мл, сухарі для панірувальних суміші - 150 г, зелень (рубана) - 20 г, борошно, перець, два яйця, сіль.
{ad1}- Краще фарш приготувати самостійно, щоб в ньому не було жиру. Для цього м'ясо курки очистити від шкірки, плівки та жиру або використовувати філе. Подрібнити на м'ясорубці, посолити, додати дрібно шинкованную зелень, перець.
- Збити до однорідності яйця.
- Приготувати миску з борошном і окремо з панірувальну суміш.
- У ємність з бортами вилити масло і нагріти.
- Поки фритюр розігрівається, формуються нагетси з фаршу.
- Сформовані нагетси вмочити в суміш з яєць, потім в борошно, потім знову в яйця і в сухарі.
- У розпечене масло кладуться сформовані шматочки і обсмажуються.
- Промокнути готові нагетси папером, щоб прибрати надлишки масла.
Як приготувати курячі нагетси як в KFC
Нагетси з сиром
При використанні солі в цьому рецепті необхідно враховувати: сир для приготування курячих Наггетс солоний. Зроблені в умовах будинку, будуть не гірше магазинних. Необхідні інгредієнти: філе, основа страви - 1 кг, борошно, сухарі для панірування - 150 г, яйце, сир (в ідеалі «Пармезан») - 70 г, сіль, кріп, перець.
Порядок приготування:
- М'ясо готується за стандартною схемою.
- В окремій тарілці збити яйця.
- Порізати дрібно кріп, натерти сир, перемішати сухарями.
- Кожен шматочок по черзі в борошно, яйце, панірувальну суміш.
- Обсмажити в глибокій ємності, викласти на папір.
Нагетси з грибами
Знадобиться: філе курки - 1 кг, гриби - 150 г, трохи вершкового масла, рослинної для фритюру - 150 мл, цибуля, борошно, сухарі для панірувальних суміші -100 г, два яйця. Для маринаду: олія (оливкова), сіль, два зубки часнику, майонез, перець. Порядок приготування:
- Так як гриби будуть начинкою необхідно правильно підготувати філе. Нарізати квадратами по 4-5 см. Відбити кухонним молотком.
- Змастити м'ясо заздалегідь приготовленим соусом.
- Поки м'ясо знаходиться в маринаді, готується начинка. Цибулю і гриби пасерувати на вершковому маслі, за допомогою м'ясорубки подрібнити.
- На шматочки відбитого м'яса кладеться начинка, загорнути, помакать в борошні, в яєчної суміші і в панірувальних сухарях.
- Обсмажити в глибокій сковороді.
Нагетси з крохмалем
За рецептом знадобляться інгредієнти: філе курки - 1 кг, сік лимона, крохмаль, бажано картопляний - 100 г, масло для фритюру - 150 мл, спеції (перець, куркума, карі), борошно, сіль.
Лимон надає страві пікантності, тому додавати чи ні, вирішується у відповідності зі смаком. Крохмаль переважно картопляний. Послідовність приготування наступна:
- Куряча грудка миється, очищається, ріжеться на шматочки, посипається сіллю, спеціями і додається сік з лимона.
- Крохмаль змішати з борошном. Промариновані шматочки вмочити в паніровці і обсмажити в олії до золотистої скоринки.
Нагетси з содою
Вважається, що сода розм'якшує м'ясо. Нагетси за таким рецептом виходять з незвичайним і приємним смаком, при цьому соковиті і ніжні. Необхідно: філе, як основа страви - 1 кг, сік лимона, перець, сода - 1 ч. Л., Борошно, сухарі для панірувальних суміші - 100 г, сіль. Послідовність приготування:
- Філе промити, очистити від плівки, просушити серветкою, посолити, додати перець.
- У м'ясо насипати соду і видавити сік лимона. При взаємодії з лимоном сода почне пінитися.
- Дати промаринуватися 15 хвилин.
- Панірувати в борошні, змішаної з сухарями і обсмажити до скоринки золотого кольору. Шматочки трохи рівномірно роздуваються.
Нагетси на кефірі
Необхідно: кефір - 1 ст., Філе, як основа страви - 1 кг, борошно, масло для фритюру - 150 мл., Сіль, паприка, куркума, перець.
Порядок приготування:
- Вимити м'ясо, просушити, порізати стандартними шматками, насипати сіль і спеції.
- М'ясо вмочити в кефірі, потім в борошні. Повторити двічі - це подвійна паніровка.
- Смажити до необхідної готовності.
- Викласти на папір для усунення надлишків масла.
Нагетси з кунжутом
Буде потрібно: філе курки, як основа страви - 1 кг, яйце, кунжут (бажано білий, виглядає естетично) - 50 г, сухарі для панірувальних суміші - 100 г, масло для фритюру - 150 мл., Перець, кріп, сіль. Схема виготовлення:
- Приготувати філейну частину за стандартною схемою.
- Збити яйце. В окремій ємності перемішати кунжут, сухарі і дрібно нарізаний кріп.
- М'ясо посипати борошном, опустити в яйце і потім в панірувальну суміш.
- Смажити у фритюрі, зняти шумівкою і покласти на папір.
Нагетси як в Макдональдсі
Виготовлені в умовах будинку нагетси будуть корисніше курячого продукту з фаст-фуду. Необхідно за рецептом: сухарі - 100 г, філе, як основний інгредієнт - 1 кг, п'ять часточок часнику, сік 1/2 лимона, яйце, сіль, масло для фритюру - 100 мл, перець.
Схема приготування:
- Філе вимити, очистити плівку і жир.
- Просушити серветкою і підготувати шматочки необхідного розміру.
- Покласти в миску і замаринувати в солі, спеціях, соку лимона і дрібно рубаний часник.
- Збити яйце, приготувати в тарілці сухарі.
- Шматочок м'яса обваляти в яйці, потім в паніровці.
- Підготувати фритюр і смажити до появи скоринки на помірному вогні, щоб м'ясо добре присмажився всередині.
Нагетси як в KFC
Для приготування необхідно: філе (основа страви) - 1 кг, два яйця, борошно, кукурудзяні пластівці - 100 г, картопляні чіпси - 100 г, сухарі для панірувальних суміші - 100 г, масло - 150 мл, сіль, куркума, перець мелений.
приготування:
- Основа - куряче філе, готується за стандартною схемою.
- Нарізане м'ясо солити, додати перець.
- Поки м'ясо знаходиться в маринаді, приготувати панірувальну суміш: подрібнити пластівці, чіпси, перемішати з сухарями. Додати куркуму.
- Яйця збити.
- М'ясо посипати борошном, опустити в яйце, після в панірувальну суміш.
- Смажити до готовності.
Нагетси в подвійній паніровці
Секрет подвійний панірування простий - підготовлене м'ясо, умочують в яйці, суміші для панірування, знову в яйці і паніровці. Після цієї процедури приступити до обсмажування.
Нагетси в клярі
Філе курки готується за класичним рецептом. Для приготування клярі необхідно яйце, борошно, молоко збити в однорідну масу. Шматки вмочити в клярі, потім в паніровці. Готувати у фритюрі до появи скоринки.
Нагетси по-Дюканов
Філе курки нарізається маленького розміру, близько 1 см, маринується. Панірувальна суміш складається з вівсяних і пшеничних висівок. Далі за стандартною схемою: вмочити в яйці, потім в паніровці і готувати до золотистої скоринки.
Нагетси в духовці без масла
Масла витрачається набагато менше. Необхідні компоненти: філе, як основа страви - 1 кг, сухарі - 150 г, перець, чилі, сіль, масло для фритюру - 100 г, два яйця, хмелі-сунелі, каррі. Замість чилі, при необхідності можна використовувати паприку.
Порядок дій:
- Філейну частину вимити, очистити, обсушити серветкою, нарізати шматками, посолити, додати перець.
- Збити до однорідності яйця.
- В окремій ємності перемішати панірувальні сухарі, хмелі-сунелі, чилі.
- Шматки вмочити в суміш з яєць, обваляти в паніровці і викладати на лист духовки, застелене пергаментом для випічки, попередньо змазаним.
- Випікаються до утворення скоринки (20 хв), температуру вибирати 170-180.
За яким би рецептом не були б приготовані нагетси, ці шматочки курки не залишать байдужими жодного гурмана. Головна перевага - в домашніх умовах вони корисніше.