Філе кури з печерицями. Рецепт курячого філе з печерицями. Куряче філе з печерицями. Курка з печерицями в вершках.
Печериці – це гриби, які тепер доступні цілий рік, їх завжди можна побачити у продажу. А якщо ви їх самі збираєте в лісі, то було б несправедливо обійти їх увагою. Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачне і ситне блюдо – філе кури з печерицями. У запропонованому рецепті печериці в хорошій компанії з курячим філе і авокадо, яке вносить не тільки деяку екзотичність, але й дарує додаткову ніжність і м'якість всьому блюду.
Вам знадобиться:
500 г печериць
300 г курячого філе
2 цибулини-шалот
рослинна рафінована олія для смаження
1 авокадо
200 мл вершків 33 % жирності
2 яйця
пучок шніт-цибулі
сіль, мелений білий перець за смаком.
Печериці добре промиємо, наріжемо пластинками і обсмажимо на сковороді разом з шинкованою цибулею-шалотом на рафінованій рослинній олії. Філе курки наріжемо смужками і обсмажимо на добре розігрітій сковороді з усіх боків до рум'янцю, але не більше 5 хвилин. Обсмажені гриби з цибулею і філе курки перекладемо в глибокий сотейник, посолити, поперчити за смаком і додамо туди 150 мл вершків, все тушкуємо ще 5 хвилин під кришкою. Візьмемо сирі яйця і відділити білки від жовтків. Жовтки веселкою змішаємо з рештою вершками і, помішуючи, акуратно їх введемо в суміш грибів та курки. Прогріваємо, не доводячи до кипіння. Авокадо очистимо від шкірки, видаліть з нього кісточку і наріжемо тонкими скибочками. Коли жульєн загусне, відразу знімемо з вогню і додайте скибочки очищеного авокадо. Акуратно перемішаємо і всю цю смакоту можна відразу ж подавати на стіл, не забувши посипати зверху нарубаним шніт-цибулею. Шніт-цибулю в цьому рецепті можна замінити пір'ям зеленого лука. А замість цибулі-шалот використовувати звичайний ріпчаста цибуля, але тоді потрібно взяти одну велику цибулину, так як цибуля-шалот менше за розміром, ніж ріпчаста цибуля. На гарнір до філе кури з печерицями і авокадо можна подати пюре з картоплі, салат із зелених овочів або будь-овочеве блюдо.
Приємного апетиту!