Японські рибні коржі. Рибні коржі. Коржі з рибою
28.07.2017 0

Японські рибні коржі. Рибні коржі. Коржі з рибою

Кулінарні рецепти
В закладки


Японські рибні коржі

Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати дуже смачні японські рибні коржі. Чим підкорив мене цей рецепт, тим, що він простий, швидкий і економічний, тому що готується моментально із звичайного філе минтая, а смак японських рибних коржів виходить дуже оригінальний.

До того ж вони не калорійні (1 порція становить всього 200 ккал), що дуже актуально перед наступаючим суворим постом, не кажучи вже про те, які корисні!

Вам знадобиться:

500 г філе минтая

3 столові ложки рисового борошна (рисову борошно можна замінити пшеничного або кукурудзяного)

1 яйце

1 пучок петрушки

1 пучок кропу

3 столові ложки рослинної олії

сіль, перець, цукор, соєвий соус за смаком

1 склянку томатного соку

З філе минтая видаляємо кісточки і пропускаємо його через м'ясорубку.

Петрушку і укропчик дрібно порубаємо.

В рибний фарш додаємо рисове борошно, яєчний жовток, 1 столову ложку рослинного масла і рубану зелень, все перемішати.

Яєчний білок зіб'ємо веселкою разом з дрібкою цукру і з'єднуємо з рибним фаршем, солимо, перчимо і додаємо соєвий соус – за смаком.

Соєвий соус додасть котлеткам пікантний смак, замість соєвого соусу ви можете додати 1 столову ложку десертного вина. Потім руками ліпимо плоскі коржі, товщиною приблизно в 1 см і підсмажуємо з двох боків до утворення красивою рум'яної скоринки.

Готові японські рибні коржі можна вкрасти зеленню або викласти на зелені листочки салату і подавати їх разом з томатним соком. Та не дивуйтеся, саме томатний сік добре підходить до даних коржах. З нього можна зробити чудовий соус, якщо в нього покришити дрібно посічену зелень і потім вмочати в нього коржики.

Ви можете зробити японські рибні коржі ще більш корисними, якщо візьмете замість 1 курячого яйця 5 перепелиних. Адже перепелині яйця за вмістом біологічно корисних речовин перевершують звичайні курячі: у них в 2,5 рази більше вітамінів, а кількість заліза, калію, фосфору в 4,5 рази!

Зараз, ранньої весни, коли нашому організму часом не вистачає вітамінів, особливо це важливо для запобігання авітамінозу. Тому в стравах, де серед інгредієнтів присутні яйця, замініть звичайні курячі - на перепелині. Тільки врахуйте, що замість 1 звичайного курячого яйця потрібно брати 5 перепелиних.

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Філе кури з печерицями. Рецепт курячого філе з печерицями. Куряче філе з печерицями. Курка з печерицями в вершках.
Печериці – це гриби, які тепер доступні цілий рік, їх завжди можна побачити у продажу. А якщо ви їх самі збираєте в лісі, то було б несправедливо обійти їх увагою. Твоя
Теплий салат з печерицями
Теплий салат з печерицями
Теплий салат з печерицями
25.07.17 Кулінарні рецепти
Кому-то кешью можуть здатися жирними і маслянистими на смак, але це зовсім не так. Ці плоди менш калорійні, ніж інші горіхи: волоські, мигдаль, арахіс. При цьому за
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Лимонний кекс фото. Кекс низькокалорійний. Рецепти швидкого схуднення
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка вітає всіх православних християн зі Світлим Святом Різдва і пропонує спекти лимонний кекс. Лимонний кекс готується просто і досить таки
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра