Японські рибні коржі. Рибні коржі. Коржі з рибою
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати дуже смачні японські рибні коржі. Чим підкорив мене цей рецепт, тим, що він простий, швидкий і економічний, тому що готується моментально із звичайного філе минтая, а смак японських рибних коржів виходить дуже оригінальний.
До того ж вони не калорійні (1 порція становить всього 200 ккал), що дуже актуально перед наступаючим суворим постом, не кажучи вже про те, які корисні!
Вам знадобиться:
500 г філе минтая
3 столові ложки рисового борошна (рисову борошно можна замінити пшеничного або кукурудзяного)
1 яйце
1 пучок петрушки
1 пучок кропу
3 столові ложки рослинної олії
сіль, перець, цукор, соєвий соус за смаком
1 склянку томатного соку
З філе минтая видаляємо кісточки і пропускаємо його через м'ясорубку.
Петрушку і укропчик дрібно порубаємо.
В рибний фарш додаємо рисове борошно, яєчний жовток, 1 столову ложку рослинного масла і рубану зелень, все перемішати.
Яєчний білок зіб'ємо веселкою разом з дрібкою цукру і з'єднуємо з рибним фаршем, солимо, перчимо і додаємо соєвий соус – за смаком.
Соєвий соус додасть котлеткам пікантний смак, замість соєвого соусу ви можете додати 1 столову ложку десертного вина. Потім руками ліпимо плоскі коржі, товщиною приблизно в 1 см і підсмажуємо з двох боків до утворення красивою рум'яної скоринки.
Готові японські рибні коржі можна вкрасти зеленню або викласти на зелені листочки салату і подавати їх разом з томатним соком. Та не дивуйтеся, саме томатний сік добре підходить до даних коржах. З нього можна зробити чудовий соус, якщо в нього покришити дрібно посічену зелень і потім вмочати в нього коржики.
Ви можете зробити японські рибні коржі ще більш корисними, якщо візьмете замість 1 курячого яйця 5 перепелиних. Адже перепелині яйця за вмістом біологічно корисних речовин перевершують звичайні курячі: у них в 2,5 рази більше вітамінів, а кількість заліза, калію, фосфору в 4,5 рази!
Зараз, ранньої весни, коли нашому організму часом не вистачає вітамінів, особливо це важливо для запобігання авітамінозу. Тому в стравах, де серед інгредієнтів присутні яйця, замініть звичайні курячі - на перепелині. Тільки врахуйте, що замість 1 звичайного курячого яйця потрібно брати 5 перепелиних.
Приємного апетиту!