Яйця, фаршировані печерицями, проста і смачна закуска на швидку руку
28.07.2017 0

Яйця, фаршировані печерицями, проста і смачна закуска на швидку руку

Різне
В закладки


Яйця, фаршировані печерицями, проста і смачна закуска на швидку руку

Найпопулярніша, проста і смачна не клопітка закуска, яка швидко готується з підручних продуктів – яйця, фаршировані печерицями. Вони завжди доречні при раптовій появі гостей, особливо коли порожньо в холодильнику. Фарширувати їх можна багатьма продуктами, навіть складно сказати, з чим їх не готують. Варіації начинок – величезне поле для творчості, і якщо захотіти, то не один місяць можна пригощати домочадців цією закускою і не повторюватися. Сир, риба, м'ясо, ікра, овочі, грибочки і навіть фрукти…підійде все! Самі елементарні фаршировані яйця будуть завжди виглядати святково. Загалом, у цієї страви маса достоїнств: готується швидко, виглядає ефектно, користь величезна. Адже якщо тільки задуматися, то в одному середньому яйці (44 г ваги) знаходиться 5,5 г протеїну! А це неабиякий показник, оскільки 13% продукту відразу «йде» в енергію. Та й взагалі, яйце на 98% повністю засвоюється організмом, а це: жири, вітаміни, йод, залізо, селен, фолієва кислота. Джерело амінокислот, натуральний джерело білка, «каталізатор» для роботи серцево-судинної системи – перераховувати, чим багате яйце, можна нескінченно. Ясно тільки одне, яйце — безцінний продукт харчування! Тому сьогодні Твоя Ізюминка пропонує оригінальний рецепт фаршированих яєць паштетом з печериць. Яйця для фарширування допускаються будь-які. Дуже елегантно виглядають маленькі перепелині яйця фаршировані, а курячі можна оригінально прикрасити зеленню.

Яйця, фаршировані печерицями, рецепт приготування з фото

Інгредієнти:Яйця, фаршировані печерицями, інгредієнти

Яйця – 10 штук Печериці – 500 г Цибулина – 1 штука Часник – 2-3 зубчики Рослинне масло – для смаження Сіль, перець і будь-які смакові прянощі і спеції – за смаком

Процес приготування оригінальної, швидкої і смачною холодної закуски

1. Печериці помиємо під проточною водою, обсушим і наріжемо будь-якого розміру. Оскільки в подальшому продукти будуть подрібнюватися, то спосіб нарізки тут абсолютно не важливий.Нарізані печериці

2. Цибулину і часник очистимо, ополоснем і теж подрібнити ножем на шматочки, розмір не має значення.Нарізані цибулю і часник

3. У сковороду наллємо рослинного масла, нагріємо і покладемо гриби. З них буде виділятися багато рідини, тому включіть великий вогонь, щоб вона швидше випарувалася. Але її можна зливати в склянку і використовувати в подальшому, наприклад, для приготування грибного супу або гасіння овочів.Обсмажування печериць

4. Коли вся рідина з грибів піде, покладемо до них в сковороду цибулю з часником. Приправимо сіллю, перцем і будь-якими відповідними прянощами за смаком. Далі готуємо гриби до повного приготування, на середньому вогні без кришки.Додати цибулі і часнику В якості прянощів я використовую: порошок імбиру, грибну приправу і трохи солодкої паприки.

5. Готові гриби з цибулею охладим і подрібнити блендером до однорідної маси. Якщо такого електроприладу немає, то продукти пропустіть через м'ясорубку, а щоб маса була більш ніжною, перекрутіть їх двічі.Подрібнення грибів блендером

6. В рецепті нам знадобляться зварені круто яйця. Для того, щоб вони не тріснули і білок не витік з них під час варіння, потрібно дотримувати деякі прості правила:

  • Яйця опустити в каструлю з холодною водою, поставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  • Убавим температуру і зваримо протягом 10 хвилин, щоб вони стали крутими.
  • Води повинно бути стільки, щоб усі яйця зникли під нею, а каструля середнього розміру, щоб вони під час варіння один про одного не билися.
  • Потім яйця опустимо в крижану воду, щоб після очищення вони красиво виглядали.

Знімемо шкаралупу, гострим ножем разрежем навпіл і дістанемо жовток.Половинки білків яєць

7. Варений жовток додамо в грибний паштет.Додавання жовтків

8. Перемішати начинку.Начинка для яєць

9. Нафаршируємо яйця грибною начинкою, прикрасимо зеленню і охладим готову закуску в холодильнику близько 20 хвилин, під плівкою, щоб вона не заветрились. Після цього оригінальну, холодну, закуску - яйця, фаршировані печерицями, сервірують на тарілці і подавайте до столу.Яйця, фаршировані печерицями

Приємного апетиту!

Порада: рекомендую яйця відварювати із запасом, на 1-2 штуки більше. На той випадок, якщо якийсь із них трісне, лопне, витече, негарно очиститься або зламається.

Пропоную приготувати ще одну швидку, просту, оригінальну закуску з печінки тріски і яєць.

Комментарии (0)
Додати коментар
Яєчний рулет з начинкою з часнику і сиру: оригінальна закуска на стіл
Для тих, хто любить красиво сервірувати стіл Твоя Ізюминка пропонує рецепт смачного й оригінального яєчного рулети з сиром і часником. Готувати закуску можна з
Філе кури з печерицями. Рецепт курячого філе з печерицями. Куряче філе з печерицями. Курка з печерицями в вершках.
Печериці – це гриби, які тепер доступні цілий рік, їх завжди можна побачити у продажу. А якщо ви їх самі збираєте в лісі, то було б несправедливо обійти їх увагою. Твоя
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Рулет мімоза (салат в лаваші), рецепт з фото
Сьогодні приготуємо класичне всім знайоме блюдо в цікавому новому вигляді – салат "Мімоза" в лаваші. Мої домашні ще його називають рулет "Мімоза". Це смачна і ситна
Закуска з помідорів черрі з сиром і часником, рецепт з фото
Помідори черрі з сиром і часником — оригінальна закуска, яка служить альтернативою знайомим салатів. Вона досить просто і легко готується, і зі столу летить за лічені