Яйця, фаршировані печерицями, проста і смачна закуска на швидку руку
Найпопулярніша, проста і смачна не клопітка закуска, яка швидко готується з підручних продуктів – яйця, фаршировані печерицями. Вони завжди доречні при раптовій появі гостей, особливо коли порожньо в холодильнику. Фарширувати їх можна багатьма продуктами, навіть складно сказати, з чим їх не готують. Варіації начинок – величезне поле для творчості, і якщо захотіти, то не один місяць можна пригощати домочадців цією закускою і не повторюватися. Сир, риба, м'ясо, ікра, овочі, грибочки і навіть фрукти…підійде все! Самі елементарні фаршировані яйця будуть завжди виглядати святково. Загалом, у цієї страви маса достоїнств: готується швидко, виглядає ефектно, користь величезна. Адже якщо тільки задуматися, то в одному середньому яйці (44 г ваги) знаходиться 5,5 г протеїну! А це неабиякий показник, оскільки 13% продукту відразу «йде» в енергію. Та й взагалі, яйце на 98% повністю засвоюється організмом, а це: жири, вітаміни, йод, залізо, селен, фолієва кислота. Джерело амінокислот, натуральний джерело білка, «каталізатор» для роботи серцево-судинної системи – перераховувати, чим багате яйце, можна нескінченно. Ясно тільки одне, яйце — безцінний продукт харчування! Тому сьогодні Твоя Ізюминка пропонує оригінальний рецепт фаршированих яєць паштетом з печериць. Яйця для фарширування допускаються будь-які. Дуже елегантно виглядають маленькі перепелині яйця фаршировані, а курячі можна оригінально прикрасити зеленню.
Яйця, фаршировані печерицями, рецепт приготування з фото
Інгредієнти:
Яйця – 10 штук Печериці – 500 г Цибулина – 1 штука Часник – 2-3 зубчики Рослинне масло – для смаження Сіль, перець і будь-які смакові прянощі і спеції – за смаком
Процес приготування оригінальної, швидкої і смачною холодної закуски
1. Печериці помиємо під проточною водою, обсушим і наріжемо будь-якого розміру. Оскільки в подальшому продукти будуть подрібнюватися, то спосіб нарізки тут абсолютно не важливий.
2. Цибулину і часник очистимо, ополоснем і теж подрібнити ножем на шматочки, розмір не має значення.
3. У сковороду наллємо рослинного масла, нагріємо і покладемо гриби. З них буде виділятися багато рідини, тому включіть великий вогонь, щоб вона швидше випарувалася. Але її можна зливати в склянку і використовувати в подальшому, наприклад, для приготування грибного супу або гасіння овочів.
4. Коли вся рідина з грибів піде, покладемо до них в сковороду цибулю з часником. Приправимо сіллю, перцем і будь-якими відповідними прянощами за смаком. Далі готуємо гриби до повного приготування, на середньому вогні без кришки. В якості прянощів я використовую: порошок імбиру, грибну приправу і трохи солодкої паприки.
5. Готові гриби з цибулею охладим і подрібнити блендером до однорідної маси. Якщо такого електроприладу немає, то продукти пропустіть через м'ясорубку, а щоб маса була більш ніжною, перекрутіть їх двічі.
6. В рецепті нам знадобляться зварені круто яйця. Для того, щоб вони не тріснули і білок не витік з них під час варіння, потрібно дотримувати деякі прості правила:
- Яйця опустити в каструлю з холодною водою, поставимо на плиту і доводимо до кипіння.
- Убавим температуру і зваримо протягом 10 хвилин, щоб вони стали крутими.
- Води повинно бути стільки, щоб усі яйця зникли під нею, а каструля середнього розміру, щоб вони під час варіння один про одного не билися.
- Потім яйця опустимо в крижану воду, щоб після очищення вони красиво виглядали.
Знімемо шкаралупу, гострим ножем разрежем навпіл і дістанемо жовток.
7. Варений жовток додамо в грибний паштет.
8. Перемішати начинку.
9. Нафаршируємо яйця грибною начинкою, прикрасимо зеленню і охладим готову закуску в холодильнику близько 20 хвилин, під плівкою, щоб вона не заветрились. Після цього оригінальну, холодну, закуску - яйця, фаршировані печерицями, сервірують на тарілці і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Порада: рекомендую яйця відварювати із запасом, на 1-2 штуки більше. На той випадок, якщо якийсь із них трісне, лопне, витече, негарно очиститься або зламається.
Пропоную приготувати ще одну швидку, просту, оригінальну закуску з печінки тріски і яєць.