Яєчний рулет з начинкою з часнику і сиру: оригінальна закуска на стіл
Для тих, хто любить красиво сервірувати стіл Твоя Ізюминка пропонує рецепт смачного й оригінального яєчного рулети з сиром і часником. Готувати закуску можна з різноманітними начинками, оскільки ніжна структура омлету чудово поєднується з багатьма продуктами. Підійдуть гриби, крабові палички, печінкові та рибні паштети, ковбаса... Але мені більше подобається яєчний рулет з плавленим сиром і часничком. Поєднання цих двох продуктів надає закуски незвичайний смак, тому сьогодні з задоволенням поділюся даної рецептом. Готується блюдо дуже просто, не потрібно особливих кулінарних навичок і умінь. Сам процес приготування займає мінімальну кількість часу, а продукти, що входять до складу, доступні і недорогі. У підсумку виходить симпатична, оригінальна, смачна, холодна закуска на стіл. Підходить і для буденних днів на вечерю у вигляді основного блюда, і для святкового застілля, як відмінна прикраса і смачне ласощі. До того ж якщо використовувати начинку без часнику, то такий яєчний рулет буде ідеальною ідеєю для швидкого приготування сніданку. Самий звичний класичний омлет можна миттєво перетворити на смачну і ситну закуску. Виходить приготовлене страву дуже ніжним з дивним, незвичним смаком. До того ж воно ще й корисне. Про цілющі властивості часнику знають всі, це прекрасний натуральний джерело вітаміну С. Але і в яйцях міститься цілий джерело вітамінів: B, C, D, E. Використовуючи даний продукт можна чудово наситити організм фосфором, йодом, залізом та іншими цінними мікроелементами.
Яєчний рулет з начинкою з сиру та часнику, рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Яйця – 4 штуки Твердий сир – 100 г Плавлений сир – 200 г Часник – 2 зубчики Майонез – 30 г Сіль – за смаком
Приготування оригінальної закуски на святковий стіл
1. Яйця уб'ємо в глибоку ємність і приправимо їх сіллю.
2. Віночком вымешаем яєчну масу до однорідності.
3. Сир натремо на будь тертці (дрібної, середньої або великої) і додамо в яєчну суміш.
4. Перемішати яйця з сиром. Консистенція яєчної маси повинна бути рідкою.
5. Деко застелем пергаментом для випічки. Для підстраховки змастимо його рослинним маслом і виллємо яєчно-сирну масу. Духовку розігріємо до 180 градусів і поставимо омлет запікатися на 15 хвилин.
6. Коли яйця коагулюють і придбають омлетну консистенцію, дістанемо омлет з духовки. Викладемо його на рівну поверхню зворотною стороною і акуратно знімемо пергаментний папір.
7. Поки омлет печеться, займемося начинкою. Плавлений сир натремо на тертці. Щоб він легше натирався, потримайте його попередньо 15-20 хвилин в морозильній камері. Зубчики часнику очистимо і видавив через прес. Додамо майонез. З ним раджу не переборщувати, щоб начинка не витікала з рулету. За бажанням можете приправити продукти сіллю.
8. Добре перемішати начинку, щоб всі продукти рівномірно розподілилися.
9. На омлет тонким шаром рівномірно нанесемо сирну начинку.
10. Акуратно звернемо омлет рулетом.
11. Обернем рулет харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 20-30 хвилин, щоб він прийняв форму.
12. Після, знімемо поліетилен, а рулет з сиром і часником наріжемо однаковими шматочками товщиною приблизно 1 см і сервіруємо стіл.
Приємного апетиту!
PS: Також таку закуску можна готувати на плиті, в сковороді, як звичайний омлет. Але тільки яєчний шар повинен бути не занадто товстий, щоб коржі можна було загорнути рулетом. В такому випадку у вас вийде кілька невеликих яєчних рулетиків.
Пропоную подивитися ще один рецепт приготування оригінальної закуски у вигляді рулету - домашній печінковий паштет з яловичої печінки.