Фарширована курка - галантин. Як приготувати галантин.
Фарширована курка, галантин (слово французького походження) - блюдо, яке можна приготувати до свята. Це завжди безпрограшний варіант. Оригінальна, ніжна, холодна закуска, заради якої варто трохи повозитися на кухні, не залишить байдужим нікого. Гості і друзі по достоїнству оцінять ваші кулінарні старання, а красиве оформлення страви у вигляді квітучих троянд зробить його головним на святковому столі. Про те, як гарно прикрашати страви, щоб на них розквітали ось такі троянди, Твоя Ізюминка розповість в цій статті. А зараз, приступимо безпосередньо до приготування цієї чудової, холодної закуски.
Вам знадобиться:
1 курка
200 р свинини
100 г свинячого або яловичого мови
90 г шпику
1 яйце
120 г фісташок
150 мл молока
мускатний горіх
мелений перець
сіль за смаком
майонез
корнішони
Мова вимиємо і поставимо варити в підсоленій воді до готовності. Яловичий язик вариться довше, тому для рецепта краще брати свинячий, який потрібно варити не менше години. Тим часом займемося обробленням курки.
З обпатраною курки потрібно акуратно зняти шкірку - для цього робимо надріз вздовж хребта. З внутрішньої сторони потрібно буде видалити потовщення на крильцях і по суглобу відокремити стегно від гомілки. Зняти філе з кісток і м'якоть. Кістки ми не будемо викидати, а зваримо з них бульйон.
Тепер можна приготувати фарш. Для фаршу м'якоть птиці та свинину пропустимо (краще 2 рази) через м'ясорубку. Потім додаємо сире яйце і будемо збивати, поступово вливаючи молоко. Після цього додамо сіль, перець, тертий мускатний горіх, шпик, нарізаний дрібними кубиками, варений язик (якщо вам не хочеться відварювати мову, то можна обійтися без нього в даному рецепті), очищені фісташки і все як слід перемішати. На шкірку укладемо товстий шар фаршу. Краї шкірки потрібно з'єднати і зшити нитками.
Галантин краще загорнути в марлю і покласти в каструлю, залити охолодженим процідженим бульйоном. На швидкому вогні довести до кипіння, додати сіль, очищені моркву і цибулину, після чого зменшити вогонь і варити при ледь помітному кипінні 1-1,5 години.
Перевірити готовність страви можна так: у готового галантина при проколюванні повинен виділятися прозорий сік.
Галантин вийняти з бульйону, покласти під легкий прес для надання форми і видалення зайвої вологи з фаршу. Перед подачею на стіл охолодити, нарізати скибочками. Страву прикрасити трояндочками з овочів і зелені. Як це зробити, ви дізнаєтеся з наступної статті, якщо не хочете пропустити - підписуйтесь на оновлення сайту (форма підписки знаходиться праворуч). Окремо до фаршированої курки можна подати майонез з корнішонами.
Приємного апетиту!