Фарширована курка - галантин. Як приготувати галантин.
25.07.2017 0

Фарширована курка - галантин. Як приготувати галантин.

Різне
В закладки


Фарширована курка - галантин

Фарширована курка, галантин (слово французького походження) - блюдо, яке можна приготувати до свята. Це завжди безпрограшний варіант. Оригінальна, ніжна, холодна закуска, заради якої варто трохи повозитися на кухні, не залишить байдужим нікого. Гості і друзі по достоїнству оцінять ваші кулінарні старання, а красиве оформлення страви у вигляді квітучих троянд зробить його головним на святковому столі. Про те, як гарно прикрашати страви, щоб на них розквітали ось такі троянди, Твоя Ізюминка розповість в цій статті. А зараз, приступимо безпосередньо до приготування цієї чудової, холодної закуски.

Вам знадобиться:

1 курка

200 р свинини

100 г свинячого або яловичого мови

90 г шпику

1 яйце

120 г фісташок

150 мл молока

мускатний горіх

мелений перець

сіль за смаком

майонез

корнішони

Мова вимиємо і поставимо варити в підсоленій воді до готовності. Яловичий язик вариться довше, тому для рецепта краще брати свинячий, який потрібно варити не менше години. Тим часом займемося обробленням курки.

З обпатраною курки потрібно акуратно зняти шкірку - для цього робимо надріз вздовж хребта. З внутрішньої сторони потрібно буде видалити потовщення на крильцях і по суглобу відокремити стегно від гомілки. Зняти філе з кісток і м'якоть. Кістки ми не будемо викидати, а зваримо з них бульйон.

Тепер можна приготувати фарш. Для фаршу м'якоть птиці та свинину пропустимо (краще 2 рази) через м'ясорубку. Потім додаємо сире яйце і будемо збивати, поступово вливаючи молоко. Після цього додамо сіль, перець, тертий мускатний горіх, шпик, нарізаний дрібними кубиками, варений язик (якщо вам не хочеться відварювати мову, то можна обійтися без нього в даному рецепті), очищені фісташки і все як слід перемішати. На шкірку укладемо товстий шар фаршу. Краї шкірки потрібно з'єднати і зшити нитками.

Галантин краще загорнути в марлю і покласти в каструлю, залити охолодженим процідженим бульйоном. На швидкому вогні довести до кипіння, додати сіль, очищені моркву і цибулину, після чого зменшити вогонь і варити при ледь помітному кипінні 1-1,5 години.

Перевірити готовність страви можна так: у готового галантина при проколюванні повинен виділятися прозорий сік.

Галантин вийняти з бульйону, покласти під легкий прес для надання форми і видалення зайвої вологи з фаршу. Перед подачею на стіл охолодити, нарізати скибочками. Страву прикрасити трояндочками з овочів і зелені. Як це зробити, ви дізнаєтеся з наступної статті, якщо не хочете пропустити - підписуйтесь на оновлення сайту (форма підписки знаходиться праворуч). Окремо до фаршированої курки можна подати майонез з корнішонами.Фарширована курка - галантин

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Рулетики з огірків. Рулет з огірків рецепти. Рулети з огірків з фото.
Перед урочистим заходом господині замислюються, що приготувати незвичайного, яскравого і з оригінальним смаком. Оскільки на будь-якому святковому застіллі мають бути
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами і гранатом. Рулети з баклажанів з горіхами.
Добрий день, друзі, тривають новорічні канікули, і Твоя Ізюминка продовжує розпочату публікацію новорічних страв, які прикрасять будь-який святковий стіл і здивують
Простий і смачний салат з яловичим язиком і гранатом. Рецепт з покроковим фото
Мова – корисний субпродукт. Це джерело білка, цінних мінералів і амінокислот. Він складається виключно з м'язів, тому є абсолютною протилежністю м'яса. Це дозволяє його
Закуска з помідорів черрі з сиром і часником, рецепт з фото
Помідори черрі з сиром і часником — оригінальна закуска, яка служить альтернативою знайомим салатів. Вона досить просто і легко готується, і зі столу летить за лічені