Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото
30.05.2018 0

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

Кулінарні рецепти
В закладки


Техніка приготування суші та ролів в Японії розцінюється як ціле мистецтво. У країнах СНД це блюдо має не меншу популярність. Не дивно, ці маленькі рулетики виглядають апетитно і естетично і не позбавлені приємного смаку.

Що знадобиться для приготування ролів в домашніх умовах

Суші барів відкривається з кожним роком все більше і більше, але щоб покуштувати японську кухню, необов'язково витрачати значні суми в спеціалізованих закладах. Все необхідне для ролів можна самостійно купити і приготувати в домашніх умовах по легенях рецептами і фото-інструкції.

Стандартний набір продуктів і інструментів, які стануть в нагоді при готуванні ролів:

  • МакІБІ (спеціальний килимок з бамбука), можна замінити харчовою плівкою;
  • Гострий ніж;
  • Рис (на упаковці має бути вказано, що це рис саме для суші);
  • Оцет для рису;
  • Нори (морські водорості);
  • Морепродукти на смак;
  • Огірок, авокадо;
  • Ікра або кунжут;
  • васабі;
  • імбир;
  • Соєвий соус;
  • Спеції (сіль, цукор).Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

Купуючи продукти, необхідні для ролів, важливо звертати увагу на дату виготовлення, особливо морепродуктів, вони повинні бути першої свіжості.

Готуємо «правильний» рис для ролів

Якщо куплений правильний рис, то питання «як правильно приготувати рис для ролів» стає не таким гострим.

Інструкція по приготуванню рису:

  • Рис необхідно висипати в ємність і залити чистою водою, ретельно промити. Воду потрібно зливати кілька разів, поки вона не буде чистою;
  • Після промивання, рис необхідно занурити в каструлю, залити водою і поставити кипіти;
  • Після закипання, вогонь зробити менше і продовжити готувати рис до тих пір, поки води в каструлі не стане зовсім;
  • Зняти каструлю з плити і залишити на 10-15 хв;

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Засипати в стакан 1 ст.л. цукру і 0,5 ст.л. солі, залити рисовий оцет і розмішати;
  • Рідина зі склянки залити в рис і добре перемішати;
  • Заправлений рис бажано пересипати в посуд, заздалегідь змочену;
  • До роботи з рисом можна приступати, якщо він досяг кімнатної температури.

Вибираємо продукти: норі, соєвий соус, васабі, рисовий оцет

Якщо заздалегідь знати, які продукти небажані до вибору, а які навпаки, то в фіналі готування ролів успіх практично неминучий.

Отже, правила вибору продуктів для рол:

  • Водорості норі. Бувають чотирьох класів: «gold», «silver», «red» і «green». Кращим вибором стануть водорості «голд», але через брак можна вибрати і «Сільвер» або «ред», а ось смак водоростей «грін» сподобається не всім.

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

Норі повинні бути однорідного темно-зеленого кольору, можливі відтінки коричневого. Краї листів не повинні бути рваними. Для безпроблемного готування, вони повинні бути гнучкими.

  • Соєвий соус. Не варто звертати увагу на занадто дешеві марки, від соєвого соусу там буде мало. Довгий процес ферментації бобів виправдовує високу вартість, тому соєвий соус хорошої якості не може коштувати дешево.

Не варто купувати соус на розлив. Перевагу краще віддати соусів в скляних тарах, щоб можна було точно розгледіти бажаний темно-коричневий відтінок і неприпустимий осад на дні. До складу повинні входити: бобові, оцет, пшоно і спеції. Категорично небажані добавки Е200 і Е220.

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Васабі. У пріоритеті васабі у вигляді порошку, в подальшому його просто потрібно буде розвести водою. Васабі обов'язково має бути щільно запечатано.
  • Рисовий оцет. На пляшці оцту обов'язково має бути присутня напис «для рису» або «рисовий оцет».

Оцет буває: чорний, червоний і білий. Білий - слабонасищенних, червоний - більш концентрований, використовується частіше в приготуванні соусів, маринадів, чорний рисовий оцет володіє найбільш густою консистенцією і має яскравий смак. Якщо досвіду роботи з оцтом для рису раніше не було, то вибрати краще білий.

Чим корисний імбир

Маринований імбир має досить великим спектром різних вітамінів і мікроелементів, в першу чергу - це вітаміни групи В, заліза і фосфору. А також до складу імбиру входять ефірні масла (2-4%), які надають пікантний аромат рослині.

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

Було відзначено гурманами в середовищі японської кухні, що маринований імбир бадьорить і тонізує. Імбир чудово виводить зайву рідину з організму, шлаки і важкі метали. Імбир сприяє зміцненню серцевого м'яза. Деякі любителі народної медицини, використовують імбир для лікування метеоризму.

Непогано імбир справляється і з бактеріями, його антибактеріальні властивості призводять до підвищення імунітету. А гингерол в складі імбиру допомагає знижувати масу тіла. При такому розмаїтті вітамінів і хімічних елементів, які так корисні для людського організму, калорійність цього продукту всього 50 ккал.

Як згорнути рол правильно

Один з важливих пунктів - це візуальне оформлення ролів. Заздалегідь потрібно буде приготувати миску з водою, щоб в процесі крутки ролів була можливість частіше зволожувати руки, так як рис дуже липкий.

Як правильно згортати рол:

  • Норі, шорсткою стороною вгору, кладеться на килимок;
  • Руки необхідно намочити водою і набрати жменю рису, скачати в кулю;
  • Розподілити рис на норі. Досить 6-7 рухів рук, при розкачування рисового кулі по листу норі, щоб рис рівномірно розподілився. Однак вгорі аркуша повинен залишатися ділянку (смуга в 2 см) без рису, для подальшої склейки ролу;

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Лист норі перевертається рисом вниз;
  • Поверх, в центр листа, викладається заздалегідь нарізана начинка;
  • Можна посипати кунжутом або ікрою летючої риби;
  • Приступити до скручування. Край бамбукового килимка з нори і начинкою, почати закручувати;
  • Продовжити згортати рол, надаючи йому прямокутні обриси. По ходу скручування, потрібно злегка тиснути рол з усіх боків, щоб в подальшому, при вживанні, він не розвалювався;
  • Роблячи останній оборот ролу, порожній край норі змочити - це послужить міцним скріпленням готового ролу.

Ролл зазвичай ріжеться на 8 частин.

Як приготувати рол «Філадельфія» в домашніх умовах

Роли - це спочатку японська кухня, але цікаво, що рецептура ролу Філадельфія була виведена в однойменному штаті в США. У ролі Філадельфія гармонійно поєднується вишуканий смак вершкового сиру і пікантною червоної риби.

Складові:

  • норі;
  • Оцет - 5-6 ч.л .;
  • Сіль - 0,5 ч.л .;
  • Цукор - 1 ч.л .;
  • Рис - 250 г;
  • Сир Філадельфія або Фета - 150 г;
  • Червона риба (зазвичай форель) - 170 м

сир філадельфія

Спосіб приготування:

  1. Поставити рис варитися на середньому вогні;
  2. Спеції та рисовий оцет змішати;
  3. Нарізати форель нетовстими пластами;
  4. Коли рис буде готовий, дати йому охолонути, а потім залити вийшла оцтової сумішшю і ретельно перемішати;
  5. Покласти на килимок половину листа норі. Відступити пару сантиметрів від верхнього краю і викласти рис на лист. Не потрібно забувати змочувати руки;
  6. Якщо зверху потрібно було залишити ділянку без рису, то з іншого кінця слід викласти рис на 2 см, виступаючи за край;
  7. Лист перевертається рисом вниз;
  8. Викладається сир Філадельфія;
  9. Скрутити ролл;
  10. Заздалегідь нарізана риба розкладається на всю довжину ролу і акуратно спресовується за допомогою килимка;
  11. Ролл нарізається на рівні 6-8 частин.

Роли Філадельфія готові!

Готуємо класичну «Каліфорнію»

Каліфорнія - один з класичних варіантів ролів, вони подобаються майже всім, за рахунок відсутності екзотики в складі.

Складові:

  • огірок;
  • Національний оператор мобільного (можна замінити крабовими паличками);
  • авокадо;
  • Ікра тобіко;
  • норі;
  • Мал;
  • оцет;
  • майонез;
  • Спеції (сіль, цукор).

крабові палички

Спосіб приготування:

  1. Рис промити до чистої води і поставити на середній вогонь на 15 хв.
  2. Авокадо і огірок очищається від шкірки і нарізають скибочками, м'ясо краба також потрібно нарізати.
  3. Змішати сіль і цукор і залити оцтом, розмішати.
  4. Коли рис буде готовий, влити в нього приготовану рідину. Все перемішати.
  5. Залишити рис охолонути на 10 хв.
  6. Підготувати миску з водою для змочування рук.
  7. На норі рівномірно розподіляється рис.
  8. Скласти аркуш навпіл, а потім налити майонез по центру горизонтальної доріжкою.
  9. Поверх кладеться м'ясо краба, а за ним і авокадо з огірком.
  10. Можна приступати до згортання. За допомогою бамбукового килимка формується квадратний рулет, його необхідно поступально згортати, при цьому рис буде виходити за краї норі, але так і повинно бути, головне в подальшому підстригати боку.
  11. Коли рол готовий, залишається лише посипати або акуратно обваляти його в ікрі тобіко.
  12. Нарізати рол на 6-8 рівних частин.

Ролл Каліфорнія готовий до вживання, смачного!

Приготування ролу «Цезар»

Складові:

  • Мал;
  • Оцет для рису;
  • Спеції (сіль, цукор);
  • норі;
  • Куряча грудка - 100 г;
  • Листок салату;
  • Сир - 75 г;
  • Кунжут.

куряча грудка

Спосіб приготування:

  1. Заготовити рис, змішавши його з оцтом і спеціями;
  2. Курячі грудки необхідно нарізати пластами;
  3. Сир натерти на середній тертці;
  4. Салатний лист порізати смужками;
  5. На килимок покласти половину листа норі;
  6. Поверх норі викласти рис, злегка спресовуючи, залишивши 2 см від краю без рису;
  7. Лист перевертається рисом вниз;
  8. У центр норі горизонтально викласти начинку: курка, сир, салатний лист;
  9. Приступити до скручування ролу;
  10. В кінці готування посипати насінням кунжуту і нарізати на 6 частин.

Ролл Цезар готовий до подачі на стіл.

Ролл з сьомгою

Роли з сьомгою готувати в домашніх умовах досить просто, тим більше за рецептом з фото.

Складові:

  • Водорості норі;
  • Мал;
  • оцет;
  • Сіль і цукор;
  • сьомга;
  • Огірок.

Послідовність приготування:

  • Рис необхідно відварити, після, оцет, розмішавши зі спеціями, влити в рис;
  • Сьомгу і очищений від шкірки огірок, нарізати смужками;
  • На килимок кладеться водорість норі і поверх викладається рис, рівномірно розподіляється по всій поверхні водорості, за винятком смуги вгорі розміром в 2 см, ця смуга повинна залишитися без рису;
{ad1}

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Викладається сьомга і огірок;
  • Можна приступати до згортання ролу, ущільнюючи його в ході прокручування;
  • Коли залишається останній оборот, край норі без рису необхідно намочити, щоб він щільно стримався;
  • Ролл нарізати на 8 частин.

Ролл з кальмаром

Неважко буде приготувати такі роли в домашніх умовах. Рецепт з фото, тому це буде зовсім легко.

Складові:

  • норі;
  • Мал;
  • Оцет рисовий;
  • Сіль і цукор;
  • Кальмар;
  • Крабові палички;
  • Огірок.

Спосіб приготування:

  • Відварити рис, дотримуючись інструкції.
  • Змішати сіль, цукор і оцет, а коли рис буде готовий, влити розведений оцет в рис і переміщати.
  • Поки рис буде остигати, можна приступити до варіння кальмара, але перш, його потрібно очистити. Занурити кальмар в каструлю і залити підсоленою водою. Варити 1,5 хв після закипання, більше не можна, так як кальмар перетвориться в гуму.

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Нарізати на тонкі скибочки кальмар, крабові палички і огірок. Розкласти на килимку лист норі і поверх викласти рис шаром в 1 см.
  • У центр горизонтально викласти кальмар і огірок.
  • Приступити до скручування ролу за допомогою макісу. Ніж можна змочити водою, щоб легше різалися роли, їх необхідно розділити на 8 рівних частин.

Роли з кальмаром готові, смачного!

Ролл з авокадо і креветками

Складові:

  • Креветки очищені - 100 г;
  • Авокадо - 150 г;
  • Рис - 100 г;
  • Оцет - 3 ч.л .;
  • норі;
  • Цукор - 1,5 ч.л.

роли з авокадо і креветками

Спосіб приготування:

  1. Поставити варитися рис.
  2. Розмішати в оцті для рису цукор.
  3. Приступити до нарізки авокадо на невеликі довгасті шматочки.
  4. Коли рис звариться, влити в нього оцет з цукром і добре перемішати.
  5. На килимок покласти лист норі і накладати поверх рис, акуратно і рівномірно розподіляючи по всьому листу, залишивши всього 2 см вгорі без рису, цю ділянку потім послужить скріпленням ролу.
  6. У центрі листа горизонтально викласти авокадо і креветки.
  7. Приступити до скручування ролу.
  8. Гострим ножем розрізати рол на 6-8 частин.

Роли готові до вживання.

Вегетаріанський рол

Складові:

  • морква;
  • огірок;
  • сир;
  • помідор;
  • авокадо;
  • кунжут;
  • Гірчиця;
  • норі;
  • Мал;
  • Оцет для рису;
  • Масло пісне.
вегетаріанський рол
Вегетаріанцям в питанні, як приготувати роли в домашніх умовах, рецепт з фото допоможе швидко зробити корисне і смачне блюдо

Спосіб приготування:

  1. Приготувати рис відповідно до інструкції, заправивши його оцтом для рису і залишити остигати.
  2. Морква і сир натерти, а огірок, помідор і авокадо нарізати тонкими смужками.
  3. Морква необхідно змішати з гірчицею, олією і кунжутом в єдину консистенцію.
  4. На бамбуковий килимок покласти норі.
  5. Зверху розподілити рис, який потрібно злегка спресувати, загальна товщина рису не повинна бути вище 1 см.
  6. Викласти морквяну суміш, огірок, помідор і авокадо горизонтально по центру.
  7. Присипати натертим сиром і приступити до закручування ролу.
  8. Такий рулетик необхідно порізати на 6-8 частин.

Ось і готовий вегетаріанський рол, смачного!

Ролл з огірком і кунжутом

Свіжий смак ролів, просте приготування в домашніх умовах - хіба не привабливий симбіоз? За фото можна переконатися, що рецепт максимально простий і підійде для першого досвіду.

Знадобляться наступні продукти:

  • норі;
  • Мал;
  • оцет;
  • огірок;
  • Кунжут.

Спосіб приготування:

  • Рис поставити варитися на середньому вогні до повного википання води, після цього залити в рис 50 г рисового оцту, ретельно перемішати.
  • Поки рис буде стить, можна порізати огірок на тонкі скибочки.

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • На килимку розмістити половину листа норі. Остиглий рис рівномірно розподілити на аркуші, залишивши край листа, який зверху, без рису.
  • У центр викласти огірок і посипати його кунжутом.

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Ролл загортати, формуючи прямокутний рулетик, а при останньому обороті, наблизившись до області, де лист норі без рису, змочити водою водорість, для міцної склейки.Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото
  • Нарізати на 8 частин.

Роли готові.

Ролл з вершковим сиром і крабовими паличками

Це нестандартний рецепт ролів, в даному рецепті використовується рисовий папір замість водоростей норі. Роли з сиром і крабовими паличками мають вишуканий і ніжний смак.

Складові:

  • Крабові палички - 200 г;
  • Сир Фета (можна будь-який інший вершковий сир) - 220 г;
  • Папір рисовий - 5 шт;
  • Зелена цибуля - 50 г;
  • Оливкова олія (можна замінити на звичайну соняшникову).

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

Спосіб приготування:

  1. Лук і крабові палички нарізати смужками;
  2. Рисовий лист занурити в воду на 30-40 сек;
  3. Розкласти лист на рівну поверхню і викласти поверх крабові палички, огірок і сир;
  4. Додати трохи цибулі і загорнути все це в конвертик з рисового аркуша. Таких конвертиків-ролів повинно вийти близько 4 шт, в залежності від того, наскільки багато начинки кладеться всередину листа;
  5. Такі роли необхідно обсмажити у фритюрі, а через брак фритюру, можна смажити на сковороді у великій кількості олії, переважно оливкового. В процесі обсмажування, роли не повинні стикатися, щоб вони не злиплися;
  6. Готовий рол матиме золотаву рисову корочку. Після того як роли приготуються, їх необхідно розмістити на паперовому рушнику, щоб зайві залишки масла стекли.
  7. Роли потрібно нарізати на 6 частин.

Роли з крабовими паличками і з вершковим сиром будуть відмінно гармоніювати як з гострим васабі, так і з імбиром і соєвим соусом.

Ролл в яєчному млинці

Це класичний рецепт яєчних ролів з рисово-огіркової начинкою з фото, які можна приготувати в домашніх умовах.

Складові:

  • Мал;
  • Яйце - 2 шт;
  • Борошно - 1,5 ст.л .;
  • Оливкова олія;
  • майонез;
  • сіль;
  • Огірок.

Спосіб приготування:

  • Рис повинен бути зварений на підсоленій воді, після чого, промитий в ситі, під проточною водою;
  • Розбити в миску 2 яйця, посолити, додати борошно і майонез, збити;

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Нагріти сковороду і налити масло, а потім вилити і яєчну суміш;
  • Випікати по обидва боки;
  • Готовий млинець зняти зі сковороди і дати йому охолонути;

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Поверх млинця потрібно буде викласти відварений рис;
  • Зверху рису розмістити огірки;
  • Загорнути млинець з начинкою в рулетик;

Як приготувати роли в домашніх умовах своїми руками. Рецепти покроково з фото

  • Нарізати на 6 рівних частин.

Ролл з омлетом

Сам по собі рол з омлетом - вже щось незвичайне. Але це буде нетрадиційний омлет, це буде японський томаго.

Складові:

  • Мал;
  • Оцет рисовий;
  • цукор;
  • борошно;
  • Оливкова олія або соняшнику;
  • яйця;
  • Соєвий соус;
  • вугор;
  • огірок;
  • Ікра тобіко.

Спосіб приготування:

  • Приготувати рис, дотримуючись інструкції, і приступити до готування томаго.
  • Змішати 5 яєць і додати 3 ч.л. соєвого соусу, інтенсивно збити.
  • Налити в сковороду 250 мл води, додавши туди 1 ст.л. цукру, поставити на вогонь більше середнього і випаровувати воду до 50 мл. Коли вода випарується, цей своєрідний сироп необхідно злегка остудити і змішати з яєчною масою. Все перемішати.
  • У сковороду налити 40-50 мл олії (бажано оливкової), а коли масло розігріється, вилити заготовлену яєчну масу тонким шаром. Так, один за іншим, поки яєчна суміш не закінчиться, готувати такі японські омлети.

рол з омлетом або томаго

Важливо відзначити, що томаго можна їсти і як окрему страву.

  • Коли приготовлені омлети, нарізати їх на тонкі скибочки.
  • Нарізати тонко вугор, продовгуватими смужками.
  • На килимок розмістити норі, а поверх норі розподіляється відварений рис, заправлений оцтом.
  • Огірок необхідно очистити від шкірки і нарізати скибочками такими ж, як омлет.
  • Вугор, огірок і омлет викласти в центр горизонтально і посипати ікрою.
  • Приступити до згортання ролу, сильно тиснути не треба.
  • Нарізати рол на 6 частин гострим ножем.

Ось і готовий незвичайний рол з омлетом.

Ролл з тунцем

Рецепт ролів з тунцем в домашніх умовах настільки простий, що фото-інструкція навіть не знадобиться.

Для приготування знадобиться:

  • Мал;
  • Оцет рисовий;
  • норі;
  • тунець;
  • Васабі.

рол з тунцем

Спосіб приготування:

  1. Приготувати рис, заправивши його оцтом і дати йому охолонути.
  2. Тунець нарізати на тонкі смужки.
  3. Норі розділити навпіл і покласти одну частину на бамбуковий килимок, потім приступити до розподілу рису по водорості, залишаючи вгорі вільну ділянку в 2 см.
  4. Горизонтально по центру намазати васабі.
  5. Слідом викласти тунець і змочити вільний від рису край норі водою.
  6. Загорнути рол і нарізати на 8 рівних шматочків.

Ролл з тунцем готовий, приємного апетиту!

Ролл з кетой

Складові:

  • Мал;
  • Оцет рисовий;
  • Спеції (сіль, цукор);
  • норі;
  • Кета.

рол з кетой

приготування:

  1. Рис приготувати відповідно до інструкції, заправити оцтом.
  2. Норі покласти на макису і поверх розподілити рис, але тільки на пів-аркуша. Рисовий шар не повинен бути вище 2 см.
  3. Слідом, викласти шматочки кети.
  4. За допомогою килимка загорнути частина норі з рисом і начинкою в водорість, формуючи прямокутний рулет.
  5. Нарізати рол на рівні частини і подавати на стіл.

Ролл з вугром

Складові:

  • Рис - 150-170 г;
  • Норі - 2 листи;
  • Вугор - 250 гр;
  • Свіжий огірок.

копчений вугор

приготування:

  1. Відварити рис, заправивши рисовим оцтом і приступити до смаження вугра. Сильно обсмажувати його не варто.
  2. Огірок нарізати соломкою, товщиною 1 см. Те ж саме виконати з вугром.
  3. Половину листа норі покласти на макису і поверх викласти рис рівним тонким шаром, залишивши лише 2 см від краю без начинки. На цей край необхідно нанести трохи васабі, в залежності від смакових уподобань.
  4. У центр викласти огірок і вугор, скрутити в рол, нарізати на рівні частини.

Роли з вугром, або як їх ще називають, унаги маки, готові.

Роли по-російськи

Рецепт російських ролів, як своєрідна відповідь Японії. Оригінальні та прості у приготуванні, так як потрібні інгредієнти є в будь-якому магазині і доступні за ціною. Такі роли будуть відмінною закускою.

Для приготування знадобиться:

  • Огірки мариновані - 2 шт;
  • Салямі - 350 г;
  • Сир Фета або Філадельфія - 250 г.

рол по-російськи

приготування:

  1. Салямі викладається технікою панцира, перекриваючи одним шматочком інший.
  2. Поверх нанести шар сиру, і з краю розподілити скибочки солоного огірка.
  3. Все загорнути і нарізати на рівні частини як звичайний рол.

Ось і готовий рол по-російськи, всього за 10 хвилин.

смажені роли

Складові:

  • Мал
  • оцет рисовий
  • цукор
  • норі
  • Вершковий сир
  • м'ясо краба
  • огірок

смажені роли

Спосіб приготування:

  1. Рис вариться згідно з інструкцією і заправляється спеціальним рисовим оцтом, змішаним з 1 ч.л. цукру.
  2. Норі розрізати на 2 частини, знадобиться тільки одна.
  3. Заздалегідь необхідно нарізати огірок і м'ясо краба нетовстими смужками.
  4. Норі покласти на килимок і почати розподіляти рівномірно рис поверх водорості, злегка пресуючи.
  5. Верхній край норі повинен залишитися вільним від начинки. Далі сир, огірок і м'ясо краба.
  6. МакІБІ виконувати поступальні рухи, скручуючи рол, а роблячи останній оборот, вільний від начинки край норі змочити водою для кращого скріплення ролу.
  7. Ролл нарізати і відправити на сковороду обсмажувати на невеликому вогні. При бажанні, ближче до кінця смаження, можна посипати роли дрібно натертим сиром твердого сорту.
  8. Зазвичай після п'ятихвилинної обсмаження рол готовий до вживання.

Запечені роли

Такий вид ролів набирає популярність в індустрії японської кулінарії, відвідувачі суші-барів все частіше вибирають запечений варіант ролів.

запечені роли

Спосіб приготування:

  1. Рис відварити за інструкцією і заправити рисовим оцтом, змішаним з 1 ч.л. цукру. Все ретельно перемішати.
  2. Сьомгу і огірок нарізати довгастими смужками.
  3. Розташувавши лист норі на макісу, приступити до розподілу рису поверх.
  4. Нанести тонкий шар сиру, при бажанні можна додати васабі для додання більш гострого смаку.
  5. Викласти сьомгу і огірок і приступити до формування ролу.
  6. Звертаючи рол, необхідно ущільнювати краю з усіх боків, щоб рол не втратила форму надалі.
  7. Нарізати на 8 частин і відправити в духовку на 10 хв.
  8. Традиційно такі роли їдять з соєвим соусом.

Запечені роли досить просто готувати в домашніх умови, важливо підібрати хороший рецепт або фото-інструкцію.

Як приготувати соус «Спайс» в домашніх умовах

Варіацій приготування соусу «Спайс» безліч, але є класичний рецепт цього соусу. 2 ст.л. майонезу, 1/3 ст.л. соусу кимчи і 1 ч.л. ікри тобіко ретельно змішується в посуді, після чого бажано соус відправити в холодильник. Можна помітити, що готується такий соус дуже швидко, зате смак непорівнянний ні з одним іншим соусом.

Відео про приготування рол в домашніх умовах

Відео, як приготувати роли в домашніх умовах + рецепт з фото:

Відео з правктіческімі радами з приготування суші вдома:

Комментарии (0)
Додати коментар
Покроковий класичний рецепт торта «Трухлявий пень» з відео і фото, пояснюючими як приготувати цей десерт
Для начинки вам знадобиться: 100 гр. кураги; 100 гр. чорносливу; 100 гр. фініків; 2 ст. ложки волоських горіхів. Для крему:
Як зробити гірчицю в домашніх умовах, і який рецепт приготування домашньої гірчиці з порошку вибрати
Для того, щоб перед вами була по-справжньому пекуча гірчиця з гострим запахом, її доведеться приготувати самому, в домашніх умовах з гірчичного порошку. І тут – очі
Японські рибні коржі. Рибні коржі. Коржі з рибою
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати дуже смачні японські рибні коржі. Чим підкорив мене цей рецепт, тим, що він простий, швидкий і економічний, тому
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Млинцеві рулетики. Млинцеві рулетики з цукіні і рікотта. Гарячі закуски.
Добрий день, друзі, попереду нас очікує 8 Березня і масляний тиждень, а тому сьогодні у нас буде незвичайний, смачне, святкове блюдо - млинцеві рулетики з рікоттою і