Як зробити гірчицю в домашніх умовах, і який рецепт приготування домашньої гірчиці з порошку вибрати
Для того, щоб перед вами була по-справжньому пекуча гірчиця з гострим запахом, її доведеться приготувати самому, в домашніх умовах з гірчичного порошку. І тут – очі розбігаються перед численними і при тому схожими рецептами. Тому ми вирішили ознайомити вас з основними рішеннями того, як приготувати гірчицю в домашніх умовах з класичного та іншим пікантним рецептами. Але, зазначимо відразу ж то головне, що вимагають всі варіанти приготування , щоб успішно зробити гірчицю в домашніх умовах потрібен чистий гірчичний порошок. А ось тепер поговоримо про класику.
Гірчиця в домашніх умовах – рецепт класичний
Для того, щоб приготування гірчиці в домашніх умовах за цим рецептом вдалося, вам потрібно: гірчичний порошок, цукор (1 ч. л), сіль (небагато), нерафіновану соняшникову олію (теж не дуже багато), скляна банка з кришкою об'ємом 200 грам. Робити треба буде наступне:
1. Перше – взяти цю невелику суху банку і покласти в неї гірчичний порошок – 6 ложок. Можна – з гіркою.
2. Другий крок – додати сюди цукор (1 ч. л.) і сіль (не більше 1/4 ч. л.).
3. Потім весь вміст банки слід перемішати. Після чого додати окропу і перемішати ще раз. Причому увага – окріп потрібно додавати поступово і потроху, а перемішувати добре і до консистенції, що нагадує сметану.
4. Коли перемішування закінчено – потрібна консистенція досягнута і суміш однорідна, її треба залишити настоюватися. Тобто покласти закриту банку з нею в тепле місце (температурою – до 60°C) на 2-3 години.
5. Після гірчичну суміш слід додати соняшникової олії – 1/4 ложки. Потрібно це для того, щоб вона якомога довше не заветривалась і залишалася, так би мовити, «злий». Далі, соус, само собою зрозуміло, потрібно знову добре перемішати. Але це ще не все – потім їй потрібно дати охолонути.
6. І ось тепер – гірчиця повністю готова. Можна ще в неї додати трохи (1 ч. л.) дрібно потертого хрону. Це, як кажуть, на любителя.
{ad1}Гірчиця в домашніх умовах – рецепт «Російська» гірчиця»
порівняно з «класичною» гірчицею, після того, як вам вдасться приготувати гірчицю в домашніх умовах за цим рецептом, вона буде не просто гостра – у неї з'явиться трохи незвичайний, гостро-терпкуватий смак.
Тут також використовуються інгредієнти попереднього рецепту, але в інших обсягах: гірчичний порошок – 100 г, вода – 125 мл, цукор – 1 ст. л. сіль – 1 ч. л., соняшникова олія – 2 ст. л. Але знадобиться і дещо ще. А саме: оцтовий розчин 3% (125 мл), лавровий лист (2 аркуша), гвоздика – (1-2 шт), кориця (на кінчику чайної ложки).
Ваші дії у випадку цього рецепта такі:
1. Перше – налити в каструлю воду.
2. Далі додати всі спеції, сіль і цукор.
3. Після чого – довести вміст каструлі до кипіння. Потім треба дати відвару охолонути, потім процідити його.
4. Потім в отриманий відвар слід додати гірчичний порошок. Утворену суміш потрібно добре перемішати – до такого стану, коли вона буде однорідною.
5. Після цього додати масло і оцет, і знову перемішати – але на цей раз вже до однорідної рідкуватий консистенції. Завершивши це перемішування суміш слід помістити в скляну ємність і залишити для настоювання на 24 години. Коли майбутня гірчиця добре настоялася, все – вам вдалося приготувати гірчицю в домашніх умовах з пряним запахом.
Гірчиця на огірковому розсолі
З назви ясно, що відповідь на питання, як зробити гірчицю в домашніх умовах криється в огірковому розсолі. Соус вийде не тільки гострий, але ще й віддає тим самим приємним огірковим смаком.
Так, відзначимо тут, що замість огіркового маринаду в цьому рецепті можна використовувати і будь-який інший, наприклад, томатний або капустяний.
Що стосується інгредієнтів, то за традицією потрібно взяти: гірчичний порошок – ½ склянки, цукор – ½ ч. л, соняшникова олія – 1 ч. л. Безпосередньо розсолу від вас буде потрібно стільки, скільки буде «брати» гірчичний порошок. Суть самого рецепта полягає в тому, щоб розведений з цукром і розсолом гірчичний порошок залишити потім настоювати в закритому банку, у теплому місці, на 8 годин, після чого усунути зайву рідину, додати соняшникову олію і перемішати. Гірчиця готова, приємного вам апетиту!