Какао з корицею. Як приготувати в домашніх умовах
Осінній прохолодний вечір, ви сидите на веранді укутавшись теплою пуховою ковдрою, поруч потріскує камін, а в руках тримаєте приголомшливо смачне какао, яке створює затишну атмосферу і піднімає настрій. Як ви здогадалися, Твоя Ізюминка хоче запропонувати чудовий рецепт приголомшливо смачного напою – какао з тонкими ароматними нотками прянощів. В міру солодке, дуже люблять дітками і любимо дорослими, пряним какао можна не тільки насолоджуватися, але лікувати їм хворе горло і кашель. Чи Не правда, як приємно поєднувати в одному напої приголомшливий смак і величезну користь!
Також не можна не відзначити сильну цінність какао для здоров'я. Воно збагачує організм багатьма вітамінами, мікроелементами, бадьорить і тонізує. Какао корисно для розумової активності і при фізичній роботі, тому його називають прекрасним антидепресантом. У ранковий час напій зарядить енергією і додасть бадьорості, а ввечері зніме втому і напругу.
Крім того, какао, зварене в домашніх умовах, є чудовим доповненням для фруктів, випічки, морозива, млинців, сирників… Окрім цього таким шоколадно-молочною сиропом також просочують бісквітні коржі для торта, пироги й кекси.
Пити напій найкраще з посуду з товстими стінками і дном. Тоді він буде довше зберігати тепло і повною мірою можна відчути його смак і аромат. Хоча пити какао можна не тільки гарячим, але і холодним в спекотні літні дні. Подавати краще за все з бісквітом, печивом, штруделем та іншої не особливо солодкою випічкою.
Головне брати за основу якісний какао-порошок, тому вибирайте в магазині його правильно. Зверніть свою увагу на склад, написаний на упаковці. Одним з найголовніших показників є відсоток жирності, він повинен бути не менше 10-12 %, але краще купувати 15-20%. Чим жирніше какао-порошок, тим смачніше з нього вийде напій!
Як приготувати какао з корицею в домашніх умовах, рецепт з фото покроково
Інгредієнти
Молоко – 1 л Какао порошок – 3 столові ложки Розчинна кава – 1 столова ложка Кориця – 1 паличка Аніс – 2 зірочки Кардамон – 4 коробочки Гвоздика – 2 бутона Запашний перець горошком – 2 горошини Сухі вершки – 1 столова ложка Цукор – за смаком Коньяк – 50 мл
Примітка: якщо напій готується для дітей, то зі списку інгредієнтів виключіть алкоголь і каву. Збагачувати смак і аромат какао можна іншими чудовими прянощами: шафраном, ваніллю, мускатним горіхом, згущеним молоком, чорним перцем, лікером, ромом і т. д. Одним словом, ви напевно зрозуміли, що зварити пряний какао можна використовуючи будь-які відповідні прянощі, але головною з них звичайно є кориця. Ви можете додати тільки її і приготувати чудового смаку какао з корицею!
Приготування
1. В невелику глибоку миску насыплем какао порошок, цукор, сухі вершки і розчинну каву. Добре перемішаємо сипучі інгредієнти.
2. Молоко перельем в каструлю і насыплем приготовану сипку суміш.
Для тих, хто не вживає розчинну каву, в цьому рецепті можна використовувати заварне. Щоб самим його зварити знадобиться турка і кавомолка для перемелювання зерен. Свежеперемолотый кави насипте в турку, залийте мінімальною кількістю води і варіть на сильному вогні до появи на стінках перших пухирців. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і потримайте його на плиті 3-5 хвилин. До кави можна також додати кардамон, гвоздику, щіпку кориці і пр. Після напій процідіть через марлю або ситечко і влийте в каструлю з молоком.
3. Опустимо в посудину всі прянощі: паличку кориці, аніс, кардамон, гвоздику, запашний перець.
4. Поставимо молоко на плиту і доводимо до кипіння. Убавим температуру до самого мінімуму і проваримо молоко 5 хвилин. Приберемо каструлю з плити, закриємо кришкою, укутаем теплою ковдрою і залишимо на півгодини настоюватися, щоб всі спеції розкрили свій запашний аромат.
5. Потім увіллємо в какао коньяк, перемішати і можна розливати пряний напій по келихах.
Приємного апетиту!
Впевнена, що байдужих до такого теплого какао з прянощами і зігріваючими спеціями просто не залишиться!
Пропоную подивитися відео рецепт приготування ще одного домашнього і дуже смачного напою - гарячого шоколаду.
Друзі, буду рада дізнатися сподобався вам рецепт пряного какао, готували ви коли небудь у себе на кухні какао з пряними травами, які спеції для нього використовували? Пишіть в коментарях, діліться своїм кулінарним досвідом і знаннями з усіма. Чекаю також ваших лайків, зоряного голосування, вступайте в групу в Контакті, підписуйтесь на розсилку сайту, обидві форма розташовані праворуч на блозі.
З повагою, Любов Федорова.