Покроковий класичний рецепт торта «Трухлявий пень» з відео і фото, пояснюючими як приготувати цей десерт
Для начинки вам знадобиться:
- 100 гр. кураги;
- 100 гр. чорносливу;
- 100 гр. фініків;
- 2 ст. ложки волоських горіхів.
Для крему:
- 500 гр. нежирної сметани;
- 150 гр. цукру;
- 2 ч. ложки желатину;
- 50 мл води.
Поради по приготуванню
Приготування торта «Трухлявий пень» потребує деяких радах, враховуючи які, ви з легкістю впораєтеся з цією справою:
- щоб чорнослив і родзинки стали більш м'якими, їх слід завчасно потримати в молоці;
- просочувати коржі потрібно для отримання м'якого і ароматного торта;
- борошно вводять у тісто поетапно, щоб не додати її занадто багато. Інакше тісто стане грубим і може перебити смак начинки;
- для приготування крему краще використовувати нежирну сметану, щоб торт легше просочився;
- якщо бажаєте отримати більш сильний ефект «трухлявою», покладіть трохи волоських горіхів (приблизно 100 г).
Процес приготування торта
З урахуванням всіх наведених побажань і необхідних інгредієнтів, можна приступати безпосередньо до самого приготування. А покроковий рецепт торта «Трухлявий пень» представлений нижче.
1. Курагу і чорнослив попередньо заливаємо окропом. Давши їм постояти деякий час, добре промиваємо і подрібнюємо.
2. 2 ч. л. желатину заливаємо приблизно 70 мл води, даємо набрякнути.
3. Починаємо приготування тіста. Просіваємо борошно, додаємо роздрібненням вершкове масло, соду з лимонною кислотою, ванільний цукор, цукор. Ретельно перемішуємо. Розбиваємо і вливаємо яйце, викладаємо сметану. Замішуємо тісто.
4. Готове тісто, загорнути харчовою плівкою або пакетом і ставимо в холодильник на годину.
5. Набряклий желатин виливаємо в неглибоку посуд і розігріваємо, не доводячи до кипіння, і весь час помішуючи. Желатин повинен розчинитися і стати однорідною масою. Відставляємо остуджуватися.
6. Охладившееся тісто ділимо на 6 частин.
7. У подрібнені чорнослив і курагу додаємо по 2 чайні ложки цукру, перемішуємо.
{ad1}8. Розкачуємо почергово шматочки тіста товщиною близько 3 мм
9. На розкачане тісто наносимо начинку і звертаємо в рулетик, кладемо на змащений олією лист. Виходить 2 рулетика з чорносливом, 2 – з курагою, 2 – з фініками.
10. Лист з рулетами відправляємо в духовку, розігріту до 180-200°С, на півгодини.
11. Приступаємо до приготування крему. У сметану додаємо цукор і виливаємо остиглий желатин. Перемішуємо міксером до розчинення цукру.
12. Спечені рулетики дістаємо з духовки, краєчки рівняємо, нарізаємо на шматочки заввишки близько 3 см, чекаємо, поки охолонуть.
13. Обрізані шматочки подрібнюємо в крихту.
14. Остиглі шматочки рулетиків викладаємо на підготовлену посуд (наприклад, велику тарілку або круглий піднос). Складаємо по черзі: крем, шар рулетиків, крем, подрібнені горіхи, знову шар рулетиків, крем.
15. Йдіть торт просочуватися в холодне місце на період до 8 годин
16. Просякнуте торт обсипаємо з усіх боків крихтою для додання схожості з пнем. Присипаємо какао. Прикрашаємо виготовленими з фініків грибками (цілий фінік без кісточки буде ніжкою, капелюшок – розгорнутий фінік).
17. Також десерт можна прикрасити шоколадною глазур'ю і печивом у вигляді грибів, ягодами, цукерками або мармеладом різної форми і кольору.
Торт «Трухлявий пень»: відео-рецепт
Якщо дотримуватися всі наведені вище правила і поради, то приготувати смачний торт може і дитина. Але якщо ви все-таки сумніваєтеся або боїтеся зіпсувати майбутній десерт, то вам стане в нагоді відео-рецепт торта «Трухлявий пень», наведений в цій статті.
І так, як приготувати торт «Трухлявий пень» ви тепер знаєте. Удачі вам в кулінарних дослідах і приємного апетиту!