Покроковий класичний рецепт торта «Трухлявий пень» з відео і фото, пояснюючими як приготувати цей десерт
27.10.2017 0

Покроковий класичний рецепт торта «Трухлявий пень» з відео і фото, пояснюючими як приготувати цей десерт

Кулінарні рецепти
В закладки


Для начинки вам знадобиться:Фото рецепту торта Трухлявий пень

  • 100 гр. кураги;
  • 100 гр. чорносливу;
  • 100 гр. фініків;
  • 2 ст. ложки волоських горіхів.

Покроковий рецепт торта Трухлявий пеньДля крему:

  • 500 гр. нежирної сметани;
  • 150 гр. цукру;
  • 2 ч. ложки желатину;
  • 50 мл води.

Поради по приготуванню

Як приготувати торт Трухлявий пень

Приготування торта «Трухлявий пень» потребує деяких радах, враховуючи які, ви з легкістю впораєтеся з цією справою:

  • щоб чорнослив і родзинки стали більш м'якими, їх слід завчасно потримати в молоці;
  • просочувати коржі потрібно для отримання м'якого і ароматного торта;
  • борошно вводять у тісто поетапно, щоб не додати її занадто багато. Інакше тісто стане грубим і може перебити смак начинки;
  • для приготування крему краще використовувати нежирну сметану, щоб торт легше просочився;
  • якщо бажаєте отримати більш сильний ефект «трухлявою», покладіть трохи волоських горіхів (приблизно 100 г).

Процес приготування торта

Рецепт з фото торта Трухлявий пеньЗ урахуванням всіх наведених побажань і необхідних інгредієнтів, можна приступати безпосередньо до самого приготування. А покроковий рецепт торта «Трухлявий пень» представлений нижче.

1. Курагу і чорнослив попередньо заливаємо окропом. Давши їм постояти деякий час, добре промиваємо і подрібнюємо.

Покроковий рецепт торта Трухлявий пень2. 2 ч. л. желатину заливаємо приблизно 70 мл води, даємо набрякнути.

3. Починаємо приготування тіста. Просіваємо борошно, додаємо роздрібненням вершкове масло, соду з лимонною кислотою, ванільний цукор, цукор. Ретельно перемішуємо. Розбиваємо і вливаємо яйце, викладаємо сметану. Замішуємо тісто.

4. Готове тісто, загорнути харчовою плівкою або пакетом і ставимо в холодильник на годину.

Приготування торта Трухлявий пень5. Набряклий желатин виливаємо в неглибоку посуд і розігріваємо, не доводячи до кипіння, і весь час помішуючи. Желатин повинен розчинитися і стати однорідною масою. Відставляємо остуджуватися.

6. Охладившееся тісто ділимо на 6 частин.

7. У подрібнені чорнослив і курагу додаємо по 2 чайні ложки цукру, перемішуємо.

{ad1}

8. Розкачуємо почергово шматочки тіста товщиною близько 3 мм

Як приготувати торт Трухлявий пень9. На розкачане тісто наносимо начинку і звертаємо в рулетик, кладемо на змащений олією лист. Виходить 2 рулетика з чорносливом, 2 – з курагою, 2 – з фініками.

10. Лист з рулетами відправляємо в духовку, розігріту до 180-200°С, на півгодини.

11. Приступаємо до приготування крему. У сметану додаємо цукор і виливаємо остиглий желатин. Перемішуємо міксером до розчинення цукру.

Відео-рецепт торта Трухлявий пень12. Спечені рулетики дістаємо з духовки, краєчки рівняємо, нарізаємо на шматочки заввишки близько 3 см, чекаємо, поки охолонуть.

13. Обрізані шматочки подрібнюємо в крихту.

14. Остиглі шматочки рулетиків викладаємо на підготовлену посуд (наприклад, велику тарілку або круглий піднос). Складаємо по черзі: крем, шар рулетиків, крем, подрібнені горіхи, знову шар рулетиків, крем.

Приготування торта Трухлявий пень15. Йдіть торт просочуватися в холодне місце на період до 8 годин

16. Просякнуте торт обсипаємо з усіх боків крихтою для додання схожості з пнем. Присипаємо какао. Прикрашаємо виготовленими з фініків грибками (цілий фінік без кісточки буде ніжкою, капелюшок – розгорнутий фінік).

17. Також десерт можна прикрасити шоколадною глазур'ю і печивом у вигляді грибів, ягодами, цукерками або мармеладом різної форми і кольору.

Торт «Трухлявий пень»: відео-рецепт

Якщо дотримуватися всі наведені вище правила і поради, то приготувати смачний торт може і дитина. Але якщо ви все-таки сумніваєтеся або боїтеся зіпсувати майбутній десерт, то вам стане в нагоді відео-рецепт торта «Трухлявий пень», наведений в цій статті.

І так, як приготувати торт «Трухлявий пень» ви тепер знаєте. Удачі вам в кулінарних дослідах і приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Лохина в раціоні дітей. З якого віку можна давати ягоду дитині?
< Мус з голубики Продукти: 100 г чорниці, 100 г цукру, 500 мл води, 15 г желатину.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами і гранатом. Рулети з баклажанів з горіхами.
Добрий день, друзі, тривають новорічні канікули, і Твоя Ізюминка продовжує розпочату публікацію новорічних страв, які прикрасять будь-який святковий стіл і здивують
Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять,
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра
Банановий торт без випічки. Банановий торт без випічки рецепт. Торт з крекеру і бананів.
Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує дуже простий, а головне смачний рецепт бананового торт без випічки. Цей торт не представляє загрози для нашої фігури, оскільки він дуже