Знаменита рисова каша: користь і шкода продукту в раціоні
26.03.2018 0

Знаменита рисова каша: користь і шкода продукту в раціоні

Корисні продукти
В закладки


risovaja kasha pol' />Чи не замовкають дискусії про такий продукт, як рисова каша - користь і шкода її донині досліджуються, а тому не можуть прийти до однозначної думки і дієтологи, фахівці з правильного харчування. Однак бажання знати, чи корисна улюблена нами з дитинства крупа велике. На користь крупи свідчить той факт, що з давніх часів популярна і затребувана вона на Сході. А там, як усім відомо, панує краса, молодість і довголіття. Але і про шкоду цієї страви вже можна почути не мало. Розібратися, чи варто залишати в своєму раціоні рис, не складно - досить розглянути його склад і вплив на організм.</p><h2>Улюблена крупа Сходу</h2><p>Жінки завжди позитивно відгукуються про даному продукті харчування: готувати кашу легко. Причому, виходить вона не тільки ситної, але і смачною. До того ж, східна кухня практично не подає своїх страв без рису. Мабуть, у нас і не вийшло б повністю виключити крупу з раціону - вона не тільки є важливою частиною нашого звичного харчування, а й міститься в ласощах східної кухні. Побачити, ніж корисна рисова каша не так вже й складно, якщо поглянути на складові елементи крупи:</p><ul><li>ді-і моносахариди;</li><li>клітковина (харчові волокна);</li><li>вітаміни: групи В, Е, РР, Н;</li><li>залізо;</li><li>калій і магній;</li><li>йод;</li><li>крохмаль;</li><li>протеїни;</li><li>вода.</li></ul><p>Калорійність рисової каші дуже низька - всього 78 ккал з розрахунку на 100 гр крупи. При цьому вона практично не містить жирів (0,1 г) і білків (1.5 г). Рис є рекордсменом по включенню складних вуглеводів. У 100 г страви вуглеводів близько 15 г, причому всі вони проникають в м'язи, де поступово розщеплюються, виробляючи енергію. Рисова крупа надовго насичує, а тому ідеально підходить для сніданку і обіду. Низький глікемічний індекс - одна з характеристик гарніру, яка дозволяє вживати крупу страждають від цукрового діабету.</p>
<h3>Корисність рисової каші</h3><p>В першу чергу користь рисової каші на молоці або воді в тому, що злак затримується в організмі надовго. І справді подібна властивість виявляється корисно ААК тим, хто худне, так і прихильникам правильного харчування. Вживання складних вуглеводів важливо для спортсменів і активних людей. Рис стане неоціненною знахідкою для людей, які часто пропускають прийоми їжі - він подарує безліч енергії і дозволить забути про голод на довгий час.</p>{ad1}<p>Друге безцінне властивості каші - виняткова можливість вбирати в себе токсини, шлаки та інші компоненти, непотрібні для нашого організму. Вони постійно надходять до нас разом з іншою, менш корисною їжею, і сприяють порушенню роботи органів шлунково-кишкового тракту, відкладенню солей і набору зайвої ваги. Каша з злаку є одним з найбільш частих продуктів, що застосовуються для очищення організму і проведення розвантажувальних днів. Причому, в деяких випадках 3-5 днів очищення за допомогою рису можуть бути ефективніше багатьох тривалих дієт.</p><p>Лікарі зазвичай призначають включення в раціон рисової крупи тим, хто переніс важкі захворювання або втратив апетит. Вважається, що саме цей гарнір може сприяти більш швидкому відновленню організму. Також така їжа корисна годуючим мамам. Один з народних рецептів свідчить, що регулярне вживання рисової каші позбавляє від неприємного запаху з рота. Корисно їсти рис при харчових отруєннях і високих температурах - зазвичай стан хворого завжди поліпшується.</p><h3>Види рису і їх можливу шкоду</h3><p>Описані вище корисні властивості злаку вселяють впевненість у тому, що даний продукт обов'язково потрібно регулярно включати в свій раціон харчування. Однак в реальності помітити значну користь від рису рідко кому вдається. Виною тому - біле шліфоване зерно, що заповнила собою все полиці супермаркетів. В цілому злак ділиться на два види - білий і коричневий. Останній не піддається шліфуванню, а тому вміщує в себе до 80% вищеописаних корисних речовин. Білий рис проходить різні стадії очищення, а тому в кінцевому підсумку є продуктом, який не приносить ніякої користі.</p><p>Втім, білий рис теж має свої різновиди: дліннозерновой, среднезерновой і шліфований круглий. Найбільш корисна перша різновид - вона ще вміщує в себе залишки корисних компонентів. Сумний той факт, що нечесні виробники використовують хімію для збільшення врожаю і в інших цілях, а це згубно позначається на якості крупи. Порушення технології виготовлення і розфасовки крупи може привести до недугам серцево-судинної системи, хвороб нирок і посилити цукровий діабет при його наявності.</p><p>Користь рисової каші на молоці, якщо не приділити достатньо часу вибору якісної крупи, може звестися лише до отримання смакового задоволення. Однак, якщо ви хочете правильно харчуватися і отримувати користь від всього, що їсте - вибирайте якісний продукт і будете здорові!</p>
	</div>
    <div>
        <div id=

Комментарии (0)
Додати коментар