Солодкий чай: як заварювати улун, щоб насолодитися його справжнім смаком
29.01.2018 0

Солодкий чай: як заварювати улун, щоб насолодитися його справжнім смаком

Корисні продукти
В закладки


kak zavarivat' />Для схуднення, очищення та оздоровлення найкраще з китайських чаїв підходить молочний улун. Вся справа в його неймовірно приємному смаку, який доводиться до душі навіть тим, хто інші китайські чаї на дух не переносить. Хто ніколи не пробував улун, той вважає, що цей чай нагадує звичайний чорний з молоком або згущеним молоком. Якщо хтось пробував даний сорт і так вважає, значить він наткнувся на підробку. Справжній молочний улун має ледь помітним молочним запахом з відтінками карамелі і квітковим смаком без будь-яких трав'яних ноток.</p><h2>Заварювання чаю - це традиція</h2><p>Китайці дуже педантично ставляться до своїх чайних церемоній, чому нам, мабуть, не зрозуміти. Оскільки для нас чай є приємним зігріваючим напоєм, що дарує сили і енергію, а не важливою церемонією, то і способи його приготування повинні бути не дуже складними. Тому забудьте про те, що для справжнього високогірного чаю потрібна очищена вода з швидкоплинних струмків - ми навчимося отримувати максимум користі з наявних підручних засобів. І при цьому збережемо всю користь чаю молочний улун.</p><h3>Купівля і зберігання</h3><p>Вибір улуна в магазині має не менше значення, ніж безпосередньо його заварювання. По-перше, варто розглянути зовнішній вигляд листя: чай молочний улун має форму кружалець. Причому, листя улуна ніколи не подрібнюються, тому будь-який порошок, гілочки, частинки листочків - це пряме свідчення про низьку якість продукту. При заварюванні кружечки повинні розкриватися, перетворюючись у великі чайне листя.</p>{ad1}
<p>Професіонали чайного справи рекомендують зберігати молочний улун в холодильнику, щоб він не втрачав своїх корисних властивостей. Що стосується посуду, то вибір повинен лягти на судини зі скла або фарфору. При цьому сировина повинна якісно закриватися, адже будь-які чаї мають тенденцію насичуватися запахами інших продуктів.</p><h3>Як заварити приголомшливий улун</h3><p>Насправді, женьшень улун, молочний або будь-який інший заварюється набагато простіше, ніж інші китайські чаї, як, наприклад, пуер. Достатньо лише дотримуватися послідовність і враховувати деякі нюанси:</p><ol><li>Використовувану для заварювання посуд потрібно розігріти за допомогою окропу або духовки, після чого насухо її витерти.</li><li>Для однієї чашки досить 1-2 ложечок сировини. Коли вода закипить, залийте чай на тридцять секунд окропом, а потім цю заварку вилийте.</li><li>На 2-3 хвилини заливається улун водою щодо невисокої температури: нізкоферментірованний (ближче до зеленого) - 70-80 градусів, сільноферментірованним (ближче до чорного) - 80-95 градусів.</li><li>Після короткого настоювання чай можна розливати по чашках, а якщо в ній він і наполягав, то необхідно витягнути листочки, щоб напій не став нудотним або гірким.</li><li>Листя улуна, якщо після кожної заварки їх повністю витягувати з води, можна заварювати до 7-8 разів. Важлива особливість: в чашці даний сорт заварюється не більш двох разів.</li></ol><p>Ви можете коригувати температуру заварювання і тривалість настоювання в залежності від бажаного смаку: чим більше насичений медово-горіховий смак ви бажаєте отримати, тим більше використовуйте сировини, високих температур і витримки. Однак при таких умовах краще не використовувати одну і ту ж заварку більше 3-4 разів.</p><p>Знаючи, як правильно заварювати улун, ви дозволяєте собі відчути той ніжний, ледь вловимий присмак, який і відрізняє даний сорт чаю від інших напоїв. Але пам'ятайте про високий вміст теїну, через якого лікарі рекомендують пити не більше 2-3 чашок ароматного напою за добу. Чи не заварюйте занадто міцний настій і в тому випадку, якщо не хочете отримати безсоння і відмінну бадьорість на всю ніч.</p>
	</div>
    <div>
        <div id=

Комментарии (0)
Додати коментар
Ріпчасту цибулю для дітей: як отримати максимум користі. З якого віку можна давати?
Сік цибулі ефективний при проблемах з кишечником, в тому числі запаленні. Лікування полягає у вживанні 1 чайної ложки соку перед кожним прийомом їжі. Якщо малюка вкусила
Брусниця при вагітності: користь і шкода. Правильно вживаємо брусничні ягоди і листя
Як заварювати? Для приготування чаю використовуйте подрібнені в кавомолці сухі брусничні листя.
Гарбуз, запечена в духовці з часником під сирною скоринкою
Ця помаранчева красуня, гарбуз, цариця осінніх страв і джерело багатьох вітамінів і корисних фитонутриентов для організму. Однак багато людей, особливо дітей, її не
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці, рецепт з фото
Як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом? Які пропорції рідини і каші? Як ароматизувати смак страви? На всі ці актуальні питання ви отримаєте відповіді в даній