Особливі гриби шиітаке: користь і шкода продукту східного довголіття
Починаючи розбір складу, не можна не здивуватися величезній кількості білка в кожному окремому грибочки, адже його кількість складає не менше 18 відсотків! На кожні 17 г вуглеводів доводиться до 86 г вуглеводів і 8 г жирів в залежності від умов вирощування. В цілому, калорійність продукту може коливатися від 175 до 337 ккал. Такі цифри дозволяють їсти шиітаке навіть тим, хто знаходиться на дієті. Отже, на що здатні гриби:
- Особливий підхід в лікуванні онкології. У складі грибочків можна виявити дуже рідкісний компонент лентінант, який є полисахаридом і здатний підвищувати стійкість організму до розвитку пухлин і впливу інфекцій. Мало того, що полісахарид уповільнює розвиток ракових клітин, припиняючи їх зростання, так ще і надає потужний вплив на імунітет.
- "Підсилювачі імунного захисту". Полісахариди зміцнюють імунну систему, при цьому м'яко готуючи її до боротьби з вірусами, інфекціями і раком. Оскільки всі активні речовини грибів не містять отрут, вони повністю безпечні для нас. В цілому такий неординарний підхід до лікування захворювань викликає багато дискусій в традиційній медицині.
- Терапія цукрового діабету. Гриби беруть на себе роль "контролера" цукру в крові, завдяки чому при регулярному вживанні цього продукту, рівень глюкози завжди залишається в нормі.
- Допомога в здобутті здорового серця. Що головне для роботи судин і серцевого м'яза? Вірно, рівень холестерину. Японські вчені довели, що вже через тиждень після частого вживання шиітаке рівень холестерину падає на 12%. До того ж продукт стимулює зміцнення судин і нормалізує частоту пульсу.
- Активізує пам'ять і покращує роботу мозку. Вкрай корисно для школярів і літніх людей, служачи профілактикою склерозу.
Здоров'я - головна цінність людини, але жінки не менше піклуються і про свою красу. Користь грибочків очевидна і в цьому випадку. Їх включають в безліч різноманітних кремів від найдорожчих виробників на зразок Chanel. А все завдяки величезному запасу антиоксиданту койевой кислоти, стимулюючої обмінні процеси в клітинах і уповільнює шкідливі властивості меланіну.
{ad1}Правильний вибір - запорука успіху
Найбільш корисні гриби, вирощені на цій деревній корі в природних умовах. Однак для масового виробництва такої кількості недостатньо, так що підприємливі виробники примудрилися вирощувати продукт на блоках тирси. В таких умовах гриби не раз обробляються всілякими хімічними речовинами, через що їх користь значно падає. Проте, і вони можуть надавати цілющу дію.
А якщо ви хочете бути впевнені в якості продукту на всі 100%, почніть вирощувати грибочки прямо у себе на підвіконні! Зараз існує маса рекомендацій і пристосувань, що дозволяють здійснити задумане. Протипоказань продукт не має, але його небажано вживати вагітним і годуючим мамам. Здоровій людині в день слід з'їдати до 200 г свіжого продукту.