Особливі гриби шиітаке: користь і шкода продукту східного довголіття
02.02.2018 0

Особливі гриби шиітаке: користь і шкода продукту східного довголіття

Корисні продукти
В закладки


griby shiitake pol' />На сході гриби шиітаке користуються особливою пошаною: за 1 кг продукту японці з радістю віддають понад 80 доларів. І навіть ці гроші не варті всіх корисних властивостей, якими потім обдаровує продукт свого володаря. Ви і самі напевно чули щось про гриби шиітаке, користь і шкода яких давно досліджені по всьому світу, адже цей різновид грибів знаходиться на 2 місці в рейтингу найбільш вирощуваних грибів світу. Можливо, такі величезні масштаби штучного вирощування і привели до зменшення ціни, завдяки якому гриби тепер доступні в кожному будинку.</p><h2>Користь

Починаючи розбір складу, не можна не здивуватися величезній кількості білка в кожному окремому грибочки, адже його кількість складає не менше 18 відсотків! На кожні 17 г вуглеводів доводиться до 86 г вуглеводів і 8 г жирів в залежності від умов вирощування. В цілому, калорійність продукту може коливатися від 175 до 337 ккал. Такі цифри дозволяють їсти шиітаке навіть тим, хто знаходиться на дієті. Отже, на що здатні гриби:

  1. Особливий підхід в лікуванні онкології. У складі грибочків можна виявити дуже рідкісний компонент лентінант, який є полисахаридом і здатний підвищувати стійкість організму до розвитку пухлин і впливу інфекцій. Мало того, що полісахарид уповільнює розвиток ракових клітин, припиняючи їх зростання, так ще і надає потужний вплив на імунітет.
  2. "Підсилювачі імунного захисту". Полісахариди зміцнюють імунну систему, при цьому м'яко готуючи її до боротьби з вірусами, інфекціями і раком. Оскільки всі активні речовини грибів не містять отрут, вони повністю безпечні для нас. В цілому такий неординарний підхід до лікування захворювань викликає багато дискусій в традиційній медицині.
  3. Терапія цукрового діабету. Гриби беруть на себе роль "контролера" цукру в крові, завдяки чому при регулярному вживанні цього продукту, рівень глюкози завжди залишається в нормі.
  4. Допомога в здобутті здорового серця. Що головне для роботи судин і серцевого м'яза? Вірно, рівень холестерину. Японські вчені довели, що вже через тиждень після частого вживання шиітаке рівень холестерину падає на 12%. До того ж продукт стимулює зміцнення судин і нормалізує частоту пульсу.
  5. Активізує пам'ять і покращує роботу мозку. Вкрай корисно для школярів і літніх людей, служачи профілактикою склерозу.

Здоров'я - головна цінність людини, але жінки не менше піклуються і про свою красу. Користь грибочків очевидна і в цьому випадку. Їх включають в безліч різноманітних кремів від найдорожчих виробників на зразок Chanel. А все завдяки величезному запасу антиоксиданту койевой кислоти, стимулюючої обмінні процеси в клітинах і уповільнює шкідливі властивості меланіну.

{ad1}

Правильний вибір - запорука успіху

Найбільш корисні гриби, вирощені на цій деревній корі в природних умовах. Однак для масового виробництва такої кількості недостатньо, так що підприємливі виробники примудрилися вирощувати продукт на блоках тирси. В таких умовах гриби не раз обробляються всілякими хімічними речовинами, через що їх користь значно падає. Проте, і вони можуть надавати цілющу дію.

А якщо ви хочете бути впевнені в якості продукту на всі 100%, почніть вирощувати грибочки прямо у себе на підвіконні! Зараз існує маса рекомендацій і пристосувань, що дозволяють здійснити задумане. Протипоказань продукт не має, але його небажано вживати вагітним і годуючим мамам. Здоровій людині в день слід з'їдати до 200 г свіжого продукту.

Комментарии (0)
Додати коментар
Філе кури з печерицями. Рецепт курячого філе з печерицями. Куряче філе з печерицями. Курка з печерицями в вершках.
Печериці – це гриби, які тепер доступні цілий рік, їх завжди можна побачити у продажу. А якщо ви їх самі збираєте в лісі, то було б несправедливо обійти їх увагою. Твоя
Теплий салат з печерицями
Теплий салат з печерицями
Теплий салат з печерицями
25.07.17 Кулінарні рецепти
Кому-то кешью можуть здатися жирними і маслянистими на смак, але це зовсім не так. Ці плоди менш калорійні, ніж інші горіхи: волоські, мигдаль, арахіс. При цьому за
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні
Грибна закуска: смачний, ароматний паштет з печериць
Паштет – прекрасне блюдо, що підходить для сніданку, перекусів і начинок. Представляє він собою протерту пасту з різних продуктів: печінки, м'яса, риби, грибів, овочів.