Дієтична чи ячна каша: калорійність страви на кожен день
17.03.2018 0

Дієтична чи ячна каша: калорійність страви на кожен день

Корисні продукти
В закладки


jachnevaja kasha kalorijnost' />Продукт з ячменю, одержуваний шляхом дроблення зерна, нерідко використовується в якості щоденного прийому їжі. Всім нам з дитинства відомо, що будь-яка крупа є джерелом корисних речовин, мінералів і вітамінів. При цьому ячна каша, калорійність якої дозволяє вживати продукт під час дієт, може активно сприяти схудненню. Але, якщо її готувати неправильно або їсти занадто часто, то ефект може бути зворотним - будь-яка корисна їжа в надлишку починає шкодити. Щоб уникнути неприємних результатів і стає стрункішою з кожним днем, важливо знати всі тонкощі приготування корисного ласощі.</p><h2>Кількість калорій в ячної крупі</h2><p>Чи не помилиться той, хто скаже, що ячка схожа на перловку - обидві каші виробляються з однієї злакової культури, але різними способами. Проте, поживність їх приблизно однакова. У сирої ячке вміщається приблизно 320 ккал, а калорійність ячної каші на воді становить всього 77 ккал. При варінні гарнір розварюється і стає в'язкою, збільшуючись в обсязі приблизно в 5 разів. Звідси і відмінності в калорійності сирого і готового продукту. В цілому, поживність готового блюда залежить від рецепта приготування:</p><ul><li>гарнір на воді. Готується просто: крупу потрібно обсмажити протягом 5 хвилин на сковорідці, після чого всипати в киплячу воду, варя на прикручений вогні до готовності. Такий спосіб приготування вміщує в себе мінімум калорій. Однак не можна забувати, що такі добавки, як сіль, масло і приправи збільшують калорійність страви.</li><li>калорійність ячної крупи на молоці всього близько 111 ккал. Готувати її теж не складно: продукт готується на воді і тільки в кінці заливається молоком - коли до готовності залишається кілька хвилин. Таке блюдо можна прикрасити і присмачити фруктами, що додасть їжі кілька калорій.</li><li>висококалорійне, але дуже смачна страва з ячкі. Для тих, хто не хоче думати про зайвій вазі, але бажає насолодитися справжнім смаком корисного продукту, підійде наступний рецепт. Починається приготування з варіння крупи (6-7 ст. Л.) В літрі молока. Коли гуща стане в'язкою, необхідно присмачити її 100 г масла. Далі потрібно змастити форму вершковим маслом, додати в приготовлену їжу три яйця сирих, горіхи й цукровий пісок, прикрасити зверху і висипати в форму. Готувати до утворення тонкої, рум'яної скоринки.</li></ul><p>Якщо ячка припала до смаку, виникне бажання готувати її часто. Однак ласувати блюдом за останнім рецептом часто не варто - можуть виникнути проблеми із зайвою вагою. Звичайно, ячна каша калорії в себе вміщує в дуже маленьких кількостях. Так, в 100 гр крупи близько 15 г вуглеводів, 2 г білків і менше 1 г жирів. Вуглеводи практично всі відносяться до групи складних вуглеводів. Тобто, на їх розщеплення організму потрібні значні витрати енергії і часу. Цим гарнір і сприяє схудненню.</p>{ad1}
<h3>Шкода для тих, що худнуть</h3><p>Незважаючи на свою низьку калорійність, каша може привести до появи зайвої ваги. Варто враховувати, що мало кому подобається блюдо в готовому вигляді без харчових добавок. Як мінімум, сіль і масло використовуються для посилення смакових якостей гарніру. А якщо робити блюдо солодким, тобто готувати його на молоці, а потім ще і присмачити фруктами! Про яку дієті може йти мова, коли на обід чекає такі ласощі. Але, навіть вважаючи, скільки калорій в ячної крупі, не можна бути впевненим, що всі вони підуть на користь.</p><p>Якщо їсти кашу 2-4 рази в тиждень, то потрапляючи в організм, вона буде сприяти його очищенню. Налагодитися робота шлунково-кишкового тракту, підуть проблеми з виведенням шлаків і токсинів, підвищитися стресостійкість та енергійність. Однак варто зробити крупу улюбленою їжею і вживати щодня, як крохмаль, що міститься в продукті, стане в надмірних кількостях потрапляти в організм. А в результаті - зайва глюкоза в крові і зайва вага на боках. Таким чином, занадто часте вживання гарніру з ячменю призводить не до позитивних, а негативних результатів.</p><p>І хоч калорії в ячної крупі, приготовленої на молоці і воді, розрізняються, але різноманітність - необхідний елемент будь-якого раціону. Не відмовляйте собі в задоволенні отримати користь з їжі і насолодитися їх смаком - 2-3 порції каші в тиждень ніяк не зашкодять фігурі!</p>
	</div>
    <div>
        <div id=

Комментарии (0)
Додати коментар
Чим корисна ячна каша: дієта для ефективного схуднення!
Настільки популярна в колах тих, що худнуть ячна каша, дієта на основі якої найчастіше показує позитивні результати, останнім часом все частіше затребується в силу своїх
Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою
Коли на городі дозрівають кабачки, з них можна готувати безліч страв в найрізноманітніших варіантах. Найчастіше їх смажать, проте не менш смачним блюдом літнього та
Смачна вівсяна каша на молоці з гарбузом
Вівсяна каша корисна і смачна, однак не у всіх сім'ях її люблять. Причиною цього є невміння правильно її готувати. Якщо зварити кашу з кулінарним канонам, то вона набуде