Салати для схуднення рецепти
Що робить більшість людей, вирішивши скинути кілька зайвих кілограмів? Сідає на дієту. Цих дієт зараз так багато, що знайти щось підходяще для себе може кожен. Але чи часто ми замислюємося, що обмеження, що накладаються дієтами на наш раціон, можуть негативно позначитися на здоров'ї та самопочутті? Недолік будь-якого з життєво важливих речовин здатний викликати збій в роботі організму, а цього допускати не можна.
Тому худнути потрібно, використовуючи правильне харчування і зменшуючи калорійність раціону. Допомогти в цьому можуть рецепти салатів, які готуються на основі свіжих овочів і фруктів. Вони містять велику кількість клітковини, яка виступає в ролі абсорбенту, який зв'язує ті жири, які надходять в організм з їжею і є головними джерелами зайвих калорій. Перешкоджаючи засвоєнню цих жирів, клітковина одночасно поліпшує травлення, очищає кишечник від шлаків, сприяючи більш простому і швидкому схудненню.
Багато людей давно переконалися в тому, що схуднути просто, якщо переглянути своє меню і включити в нього більше овочевих і фруктових страв. До того ж, це допомагає схуднути назавжди, не боячись, що пішли кілограми повернуться відразу після закінчення дієти. Якщо ви хочете дізнатися секрет простого схуднення, шукайте нові рецепти салатів, намагайтеся їсти їх якомога більше, і через деякий час ви не впізнаєте себе в дзеркалі.
Рецепти салатів для схуднення
Салат із селери
Для цього рецепта салату вам знадобляться 4 стебла селери, 3 огірка, 450 г білокачанної капусти, 2 невеликих цибулини, а також лимонний сік, оливкова олія, петрушка і сіль. Капусту тонко нашаткуйте, посоліть і перетріть руками. Наріжте соломкою селеру, кружечками - огірки і півкільцями - цибулю. Все змішайте з лимонним соком, викладіть в салатник і заправте оливковою олією. Прикрасьте салат нарубаного зеленню петрушки.
Салат «Зелений»
Поріжте листя 2-3 качанів листового салату і викладіть їх в тарілку. Зверху покладіть кілька редисок і один свіжий огірок, нарізані кружальцями. Злегка посоліть салат і змішайте зі столовою ложкою майонезу. Посипте нарубаного зеленню петрушки, кропу і зеленої цибулі. Незважаючи на присутність майонезу, цей рецепт салату містить зовсім не багато калорій.
Теплий овочевий салат
Багато рецептів салатів припускають використання термічно оброблених овочів. Такі страви цілком можна використовувати як в якості закуски, так і як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Почистіть 2 різнокольорових солодких перцю і наріжте їх довгими смужками. Три невеликих помідора розріжте навпіл і помістіть разом з перцем в жароміцний посуд. Дрібно наріжте по 2-3 пера цибулі-порею і зеленої цибулі, додайте їх до овочів, залийте все склянкою овочевого бульйону і посоліть. Накрийте посуд кришкою, помістіть в духовку і готуйте півгодини при температурі 180 градусів. Готовий салат злегка остудіть і прикрасьте зеленню петрушки.
джерело