До весни готові або меню правильного харчування навесні
20.11.2017 0

До весни готові або меню правильного харчування навесні

Домашній розділ
В закладки


Правильне харчування навесні

Весна, це час змін, коли буквально кожна клітинка нашого організму вимагає перетворення і омолодження. А для того щоб допомогти їм у цьому необхідно дотримуватися правильного харчування.

Що являє собою правильне харчування навесні

Правильне харчування навесні

Головне правило – дотримання балансу. Не варто в цей період починати дієту, особливої користі вона не принесе, однак, знизити стійкість організму до простуд може. У той же час варто потроху скорочувати вживання жирних і важких продуктів. Самі сильні холоди вже пережиті і захисту від холоду вже не потрібна, так що варто переходити на більш легку їжу.

1. Це в першу чергу каші, причому бажано із сірих круп: перловки, гречки, вівсянки, пшеничної крупи. Вони містять велику кількість баластних речовин, допомагають нормалізувати роботу кишечника, наповнюють енергією і вітамінами групи В.

2. Доповнити меню харчування навесні потрібно овочевим супом, він досить ситний, але при цьому низькокалорійний. Зовсім не обов'язково використовувати «екзотичні» продукти. Рідні морква, картопля і кабачок стануть чудовою основою для супу. Не варто сильно но розварювати овочі, якщо вони будуть злегка похрустывать, це тільки на користь. Додати трохи поживності овочевого супу можна з допомогою сметани або вершків.

3. Важливим компонентом меню правильного харчування навесні виступає зелень. Це найдоступніший і повноцінний джерело вітамінів, які так необхідні нашому організму в цей період. Зелень можна виростити самостійно на підвіконні, процес цей складний і недорогий, зате можна додавати свіжу петрушку або цибуля безпосередньо в приготовану страву. Запасливі господині заморожують або висушують зелень на зиму, це найбільш корисні способи заготівлі, максимально зберігають цінність продукту.

На жаль, трави, що продаються в супермаркетах, не відрізняються великою користю, оскільки довго зберігаються, а перед цим ще й обробляються.

{ad1}

4. М'ясо також необхідно включати в весняне меню, тільки варто віддати перевагу менш жирним видами: курки, індички і телятини. І обов'язково їсти рибу. Це цінний продукт, що містить повноцінні білки, фосфор, йод і інші компоненти, життєво необхідні нашому організму. Вживати рибу потрібно як мінімум один раз в тиждень, але краще частіше.

Від чого варто відмовитися

Правильне харчування навесні

По-перше, від штучної їжі, упакована в красиві коробки і містить шалену кількість жирів і штучних добавок.

По-друге, від газованих напоїв, в них занадто багато цукру і всіляких «Е». Газовану воду легко замінити звареними компотами з сухофруктів або відварами трав, які заодно допоможуть вирішити проблему авітамінозу.

-третє, від консервів і копченостей. Свята закінчилися і треба дати нашій печінки перепочити без великої кількості гострої, смаженої та копченої їжі. Замість ковбаси краще з'їсти запечене м'ясо, замість солоних огірочків – гілочку селери.

Вже через пару тижнів ви відчуєте, що дотримуючись правильного харчування, до весни ви готові.

Комментарии (0)
Додати коментар
Модні жіночі сукні на весну: фото
Модні жіночі сукні на весну: фото
Модні жіночі сукні на весну: фото
07.11.17 Домашній розділ
вставки з мережива або вишивка виглядають гармонійно цієї весни; аобразные модні жіночі сукні, весна яких в простоті, але в той же час і вишуканості; тканина: молодим
Як схуднути від весняної дієти: меню ефективної дієти до весни для схуднення
Ну а ось яка дієта навесні для схуднення вам допоможе скинути зайві кілограми? Гречка, апельсин і зелений чай
Харчування під час вагітності
Ми те, що ми їмо… Якщо мова йде про вагітну жінку, то має сенс говорити не тільки про самопочуття, здоров'я самої жінки, але також і про розвиток її
Гарбуз, запечена в духовці з часником під сирною скоринкою
Ця помаранчева красуня, гарбуз, цариця осінніх страв і джерело багатьох вітамінів і корисних фитонутриентов для організму. Однак багато людей, особливо дітей, її не
Легкий фруктовий салат
Легкий фруктовий салат
Легкий фруктовий салат
18.07.17 Кулінарні рецепти
В тому, що Великий піст припадає на початок весни, є певний сенс. Після довгої зими, коли наш раціон складався, перш за все, важкої їжі, багатої жирами, крохмалем і