
До весни готові або меню правильного харчування навесні

Весна, це час змін, коли буквально кожна клітинка нашого організму вимагає перетворення і омолодження. А для того щоб допомогти їм у цьому необхідно дотримуватися правильного харчування.
Що являє собою правильне харчування навесні
Головне правило – дотримання балансу. Не варто в цей період починати дієту, особливої користі вона не принесе, однак, знизити стійкість організму до простуд може. У той же час варто потроху скорочувати вживання жирних і важких продуктів. Самі сильні холоди вже пережиті і захисту від холоду вже не потрібна, так що варто переходити на більш легку їжу.
1. Це в першу чергу каші, причому бажано із сірих круп: перловки, гречки, вівсянки, пшеничної крупи. Вони містять велику кількість баластних речовин, допомагають нормалізувати роботу кишечника, наповнюють енергією і вітамінами групи В.
2. Доповнити меню харчування навесні потрібно овочевим супом, він досить ситний, але при цьому низькокалорійний. Зовсім не обов'язково використовувати «екзотичні» продукти. Рідні морква, картопля і кабачок стануть чудовою основою для супу. Не варто сильно но розварювати овочі, якщо вони будуть злегка похрустывать, це тільки на користь. Додати трохи поживності овочевого супу можна з допомогою сметани або вершків.
3. Важливим компонентом меню правильного харчування навесні виступає зелень. Це найдоступніший і повноцінний джерело вітамінів, які так необхідні нашому організму в цей період. Зелень можна виростити самостійно на підвіконні, процес цей складний і недорогий, зате можна додавати свіжу петрушку або цибуля безпосередньо в приготовану страву. Запасливі господині заморожують або висушують зелень на зиму, це найбільш корисні способи заготівлі, максимально зберігають цінність продукту.
На жаль, трави, що продаються в супермаркетах, не відрізняються великою користю, оскільки довго зберігаються, а перед цим ще й обробляються.
{ad1}4. М'ясо також необхідно включати в весняне меню, тільки варто віддати перевагу менш жирним видами: курки, індички і телятини. І обов'язково їсти рибу. Це цінний продукт, що містить повноцінні білки, фосфор, йод і інші компоненти, життєво необхідні нашому організму. Вживати рибу потрібно як мінімум один раз в тиждень, але краще частіше.
Від чого варто відмовитися
По-перше, від штучної їжі, упакована в красиві коробки і містить шалену кількість жирів і штучних добавок.
По-друге, від газованих напоїв, в них занадто багато цукру і всіляких «Е». Газовану воду легко замінити звареними компотами з сухофруктів або відварами трав, які заодно допоможуть вирішити проблему авітамінозу.
-третє, від консервів і копченостей. Свята закінчилися і треба дати нашій печінки перепочити без великої кількості гострої, смаженої та копченої їжі. Замість ковбаси краще з'їсти запечене м'ясо, замість солоних огірочків – гілочку селери.
Вже через пару тижнів ви відчуєте, що дотримуючись правильного харчування, до весни ви готові.



