Язик під соусом. Язик яловичий під соусом. Язик під соусом рецепт.
27.07.2017 0

Язик під соусом. Язик яловичий під соусом. Язик під соусом рецепт.

Різне
В закладки


Яловичий язик під кисло-солодким соусом.

Мало хто захоче субпродукти парного м'яса, однак не варто забувати, що вони (крім, мабуть, жовчного міхура) не тільки цілком їстівні, але й смачні, а деякі навіть дуже корисні.У субпродуктах концентруються необхідні нашому організму речовини, про що радянському народові в свій час мудро нагадувала знаменита «Книга про смачну і здорову їжу»:

«Багато поживних і смачних страв можна приготувати з печінки, нирок, серця, розуму, мови. По живильній цінності вони не поступаються м'ясу, а за вмістом вітамінів деякі з них перевершують м'ясо».

Втім, за 400 років до цього, ще за Івана IV, про користь субпродуктів, але більш образно, писав протопоп Сильвестр, якому приписується редакція «Домострою»:

«У дружини господарської і у хорошого кухаря задумів багато з грудинки зварить відвар, нирки - начинит, лопатки - прожарит, ніжки яєчками начинит, печінка порубає з цибулькою і, пленкою обернувши, на сковороді изжарит, легкі, також з молочком з борошном та яєчками разболтав, наллє, а рубець начинит кашкою, а нирки - зварить або, начинивши, изжарит, - і якщо так робити, від одного барана багато радості буде».

Для того, щоб приготувати яловичий язик під соусом, знадобляться наступні продукти:

1 яловичий або телячий язик 1 столова ложка соняшникової олії 0,5 склянки курячого бульйону, 2 чайної ложки оцту і цукрового піску 1 чайна ложка подрібненого свіжого імбиру 1 столова ложка томатного пюре 1 столова ложка абрикосового пюре 2 чайної ложки крохмалю 2 чайної ложки коньяку

Мова промиємо під водою, заллємо холодною водою, посолити і поставимо варити до готовності – приблизно на 2 – 2.5 години. Ви можете взяти також і свинячий язик, його знадобиться варити трохи менше. Як охолоне, з нього потрібно буде зняти товстий шар шкірки. Поки вариться мова підготуємо до нього кисло-солодкий соус. Соняшникова олія розігріємо на невеликому вогні і обсмажимо в ньому імбир. Потім додаємо цукровий пісок, оцет, абрикосове і томатне пюре, курячий бульйон. Доведемо все до кипіння. В окремому посуді розведемо крохмаль у невеликій кількості холодної води та загустим їм соус. Дамо ще прокипіти кілька хвилин і наллємо коньяк. Перед подачею на стіл мова наріжемо товщиною приблизно в 1 см і зверху поллємо кисло-солодким соусом.

Яловичий язик під кисло-солодким соусом.

На гарнір до яловичого мови під соусом можна подати картопляне пюре, відварені макарони або будь-які овочі. Така мова під кисло-солодким соусом добре подавати не тільки на обідній стіл, але і на святковий, оскільки це смачний делікатес. Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Фарширована курка - галантин. Як приготувати галантин.
Фарширована курка, галантин (слово французького походження) - блюдо, яке можна приготувати до свята. Це завжди безпрограшний варіант. Оригінальна, ніжна, холодна
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Простий і смачний салат з яловичим язиком і гранатом. Рецепт з покроковим фото
Мова – корисний субпродукт. Це джерело білка, цінних мінералів і амінокислот. Він складається виключно з м'язів, тому є абсолютною протилежністю м'яса. Це дозволяє його
Креветочний коктейль
Хто сказав, що коктейль може бути тільки освіжаючим напоєм? Якщо ви любите креветки, то можете приготувати з них смачну і оригінальну холодну закуску – креветочний
Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи