Чіпси з баклажанів. Закуска з баклажанів в духовці. Швидка закуска з баклажанів. Як приготувати закуску з баклажанів.
Ось і настала пора «синеньких», коли баклажани продаються всюди і з цілком доступними цінами. Гріх цим не скористатися і не приготувати з них що-небудь дивовижно смачне. Твоя Ізюминка пропонує вашій увазі оригінальну, незвичайну, смачну закуску – чіпси з баклажанів.
Якщо ви раніше нічого подібного не готували, то скористайтеся цим рецептом, вашим друзям і домашнім ця закуска напевно припаде до смаку. Крім того страву приготувати просто, це рецепт швидкого приготування, а виглядає на столі холодна закуска з баклажанів дуже красиво. Вам знадобиться:
2 великих баклажана 150 мл вершків 33 % жирності невеликий пучок петрушки 200 р сиру фета або будь-якого іншого м'якого сиру 2 столових ложки оливкової або рослинного масла будь-яка зелень для прикраси мелений білий перець і сіль за смаком
Баклажани ми наріжемо поперек скибочками, посиплемо сіллю і витримаємо 20 хвилин, щоб з них вийшла гіркота. Потім промиємо і ретельно промокнем серветкою для видалення зайвої вологи. Якщо у вас баклажани молоді, то не обов'язково для цього їх посипати сіллю і витримати півгодини, так як молоді баклажани зазвичай зовсім не гірчать. Викладемо скибочки нарізаних баклажанів на пергаментний папір, змащену оливковою або рослинним маслом, і помістимо подсушиваться в духовці при невеликій температурі, всього 70 °С.
Поки баклажани підсушуються, ми займемося приготуванням начинки - розітремо виделкою м'який сир фета. Відразу хочу сказати, що якщо вам складно купити грецький сир фета, то ви його можете успішно замінити на інший сорт, в нашому випадку підійдуть: вимочений у воді бринза несолона, несолоний козій або овечий сир.
Вершки, попередньо охолоджені в холодильнику, взобьем міксером, петрушку (можна замість петрушки взяти будь-яку іншу зелень) помиємо і дрібненько нашинкуем. З'єднаємо вершки з рубаною зеленню і акуратно перемішаємо, додамо мелений перець за смаком. Наші баклажани в духовці підсохли і перетворилися на чіпси і з них тепер можна приготувати «башточки».
На скибочку баклажана укладемо начинку і прикриємо її зверху іншим скибочкою. Зверху чіпси з баклажанів прикрасимо зеленню.
Приємного апетиту!