Форель малосольна рецепт. Як приготувати малосольну форель
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує сьогодні приготувати смачне і корисне блюдо - малосольну форель. З форелі можна приготувати безліч страв, ми вже з вами готували форель, фаршировану сухофруктами. У нашій родині найулюбленішою є форель малосольна. Незважаючи на те, що малосольну форель можна зараз купити в будь-якому магазині, вона буде поступатися домашній за своїм корисним властивостям, тому що при її приготуванні найчастіше використовується консерванти, барвники та підсилювачі смаку. Тому ми вважаємо за краще солити її самі, і головне, на що слід звернути при цьому увагу, це правильно вибрати рибу в магазині. Вона повинна бути свіжа, зябра повинні мати яскравий колір, м'якоть риби повинна бути пружною і краще вибирати рибку побільше.
Вдома я тут же разделываю тушку – якщо вона ціла, то потрошу, акуратно розпорюючи черевце, відрізаю голову і зрізаю спинний плавець, потім розрізаю її уздовж хребта на дві частини. З голови, плавників і хребта я готую потім смачну юшку. Шкіру я не чищу і не знімаю, так як потім готову форель ріжу на шматочки, які легко від неї відокремлюються.
Тепер риба готова до засолюванні, для якої вам знадобиться (з розрахунку на 1 кг риби):
1 столова ложка цукру
2 столові ложки солі
Отриманою сумішшю потрібно як слід натерти філе форелі з усіх боків, помістити її в скляну форму під гніт (я зазвичай накриваю перевернутої догори дном тарілкою, на яку зверху ставлю банку з водою і прибираю в холодильник. Через 2 дні делікатес буде готовий. Можна по даному простому рецептом готувати будь-яку червону рибу, але мені найбільше подобається малосольна форель. Їсти її треба якомога швидше, оскільки вона зберігається в холодильнику не більше 4-х діб.
Чудова малосольна форель на сніданок, вона хороша у вигляді бутербродів з хлібом білим або чорним, хто як любить. Слабосолона форель є прекрасною закускою, для цього її потрібно дістати з форми, промокнути паперовою серветкою, і, поклавши на обробну дошку, нарізати довгими тонкими скибочками, відокремлюючи від шкіри. Для цього знадобиться дуже гострий, тонкий ніж. Дрібненько нарізати кріп і два пір'їнки зеленого лука і посипте зверху на філе, прикрасьте блюдо часточками лимона. При бажанні, можете поперчити.
Приємного апетиту!