Форель малосольна рецепт. Як приготувати малосольну форель
27.07.2017 0

Форель малосольна рецепт. Як приготувати малосольну форель

Різне
В закладки


Форель слабосолона

Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує сьогодні приготувати смачне і корисне блюдо - малосольну форель. З форелі можна приготувати безліч страв, ми вже з вами готували форель, фаршировану сухофруктами. У нашій родині найулюбленішою є форель малосольна. Незважаючи на те, що малосольну форель можна зараз купити в будь-якому магазині, вона буде поступатися домашній за своїм корисним властивостям, тому що при її приготуванні найчастіше використовується консерванти, барвники та підсилювачі смаку. Тому ми вважаємо за краще солити її самі, і головне, на що слід звернути при цьому увагу, це правильно вибрати рибу в магазині. Вона повинна бути свіжа, зябра повинні мати яскравий колір, м'якоть риби повинна бути пружною і краще вибирати рибку побільше.

Вдома я тут же разделываю тушку – якщо вона ціла, то потрошу, акуратно розпорюючи черевце, відрізаю голову і зрізаю спинний плавець, потім розрізаю її уздовж хребта на дві частини. З голови, плавників і хребта я готую потім смачну юшку. Шкіру я не чищу і не знімаю, так як потім готову форель ріжу на шматочки, які легко від неї відокремлюються.

Тепер риба готова до засолюванні, для якої вам знадобиться (з розрахунку на 1 кг риби):

1 столова ложка цукру

2 столові ложки солі

Отриманою сумішшю потрібно як слід натерти філе форелі з усіх боків, помістити її в скляну форму під гніт (я зазвичай накриваю перевернутої догори дном тарілкою, на яку зверху ставлю банку з водою і прибираю в холодильник. Через 2 дні делікатес буде готовий. Можна по даному простому рецептом готувати будь-яку червону рибу, але мені найбільше подобається малосольна форель. Їсти її треба якомога швидше, оскільки вона зберігається в холодильнику не більше 4-х діб.

Чудова малосольна форель на сніданок, вона хороша у вигляді бутербродів з хлібом білим або чорним, хто як любить. Слабосолона форель є прекрасною закускою, для цього її потрібно дістати з форми, промокнути паперовою серветкою, і, поклавши на обробну дошку, нарізати довгими тонкими скибочками, відокремлюючи від шкіри. Для цього знадобиться дуже гострий, тонкий ніж. Дрібненько нарізати кріп і два пір'їнки зеленого лука і посипте зверху на філе, прикрасьте блюдо часточками лимона. При бажанні, можете поперчити.

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами і гранатом. Рулети з баклажанів з горіхами.
Добрий день, друзі, тривають новорічні канікули, і Твоя Ізюминка продовжує розпочату публікацію новорічних страв, які прикрасять будь-який святковий стіл і здивують
Канапе з сьомгою на шпажках. Холодні закуски для фуршету. Холодні закуски канапе. Оригінальні закуски для фуршету.
Канапе – походить від французького «canape», що означає крихітний. Дійсно, канапе це маленькі бутербродики на шпажці дуже популярний вид фуршетної закуски. Готувати їх
Запечені помідори з яйцями. Рецепти швидкого схуднення
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати один з варіантів швидкого і корисного сніданку – запечені помідори з яйцями. Вранці всі ми відчуваємо дефіцит
Страву зі стручковою квасолею. Крокети з квасолі.
Стручкова квасоля буває різна - коротка і довга, пряма і спіралеподібна, зелена і строката. Дуже зручно мати в запасі в морозильнику пакетик замороженої стручкової