Качка, тушкована шматочками з грибами: повноцінний обід для всієї родини
Качка – цариця урочистого столу. Тому загальноприйнятий найпопулярніший рецепт – це качка з яблуками. Страва, безумовно, є символом благополуччя і сімейного достатку. Але, якщо до святкового заходу ще далеко, то можна з птиці зробити й інше смачне блюдо - качка, тушкована шматочками з грибами. Кулінарна історія того, що можна приготувати з качки знає дуже багато. Цю пташку і запікають, гасять, смажать і варять.
Сьогодні Твоя Ізюминка буду ділитися одним із смачних, поживних, дієтичних страв й пропонує вашій увазі рецепт: "Качка, тушкована шматочками в грибному соусі". І якщо ви ще думаєте, як приготувати пернате створення, то зупиніть свій вибір на цьому варіанті. Качка в компанії з білими грибами і овочами розкриває нові додаткові смакові нотки і перетворює блюдо в поживний, ситний і смачний обід. Таку страву точно сподобається абсолютно всім і навіть вибагливим гурманам.
Вибирати тушку бажано відгодовану, не худу, і в той же час не особливо жирну. Тоді страва краще засвоїться і перетравиться організмом, не буде грубим і сухим. Крім того, ця страва дуже корисне, оскільки м'ясо качки відрізняється високою харчовою цінністю, містить різноманітні корисні мікроелементи і вітаміни групи В. Багато господинь помилково вважають, що качка – жирна птах, тому готують її дуже рідко. Хоча качине м'ясо пісне, а жир в основному накопичується у тушки під шкірою, яку при механічній обробці можна легко видалити. Тому дієтологи прихильні до цієї птиці і часто її грудки (без шкіри) включають в різні дієти. Сподіваюся, мені вдалося вас переконати приготувати смачну качку шматочками, з білими грибами і овочами, а тому перейдемо безпосередньо до рецептурою.
Качка, тушкована шматочками з грибами, рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Качка – 500-700 г (будь-які частини)
Морква – 1 штука
Цибулина – 1 штука
Рослинне масло – для смаження
Сушені білі гриби – 30 г
Мелений мускатний горіх, сіль, лавровий лист, запашний перець горошком, порошок імбиру, чорний перець – за смаком
Часник – 2 зубчики
1. Для того, щоб приготувати качку шматочками, спочатку потрібно птицю обробити. Для цього зріжемо ніжки, крильця, грудки і хребет. Визначте частини, які будете застосовувати для приготування страви. Відібрані шматочки помийте і обсушіть паперовим рушником, а решта — відправте в холодильник. Я вибрала для страви ніжки і крильця, які розрізала на більш дрібні шматки.
2. Сковороду поставимо на плиту, наллємо рослинне масло і добре раскалим. Покладемо шматочки тушки і будемо їх смажити на сильному вогні близько 7 хвилин, періодично перевертаючи.
3. Гриби замочимо в окропі на півгодини, холодній воді – 1,5 години.
4. Після цього гриби виймемо з розсолу, який не будемо виливати, це буде соус для страви.
5. В іншій сковороді трохи спассеруем морква, цибуля і часник, які очистимо і крупно наріжемо.
6. Додамо в сковороду до овочів вимочені білі гриби.
7. Продовжимо смажити моркву, цибулю і гриби до рум'яного кольору на середньому вогні близько 7-10 хвилин.
8. Підсмажені овочі з грибами відправимо в сковороду до качці.
9. Приправимо усіма спеціями і прянощами, наллємо грибний бульйон і доведемо до кипіння.
10. Убавим температуру, закриємо сковороду кришкою і будемо мучити продукти на повільному вогні близько години. Готовність качки можна визначити за такими ознаками: проколіть її м'якоть – якщо сік червоний і мутний, птах сира, прозорий – готова.
Готове блюдо подавайте до трапези з будь-яким гарніром і келихом вина.
Приємного апетиту!
PS: За бажанням страву можна доповнити будь-якими овочами і спеціями на ваш смак. Для ситості страви можна покласти картоплю, тоді не доведеться робити гарнір. Ще тушкована шматочками качка, добре поєднується з капустою, квасолею та іншими овочами.