Качка, тушкована шматочками з грибами: повноцінний обід для всієї родини
26.07.2017 0

Качка, тушкована шматочками з грибами: повноцінний обід для всієї родини

Різне
В закладки


Качка, тушкована шматочками з грибами

Качка – цариця урочистого столу. Тому загальноприйнятий найпопулярніший рецепт – це качка з яблуками. Страва, безумовно, є символом благополуччя і сімейного достатку. Але, якщо до святкового заходу ще далеко, то можна з птиці зробити й інше смачне блюдо - качка, тушкована шматочками з грибами. Кулінарна історія того, що можна приготувати з качки знає дуже багато. Цю пташку і запікають, гасять, смажать і варять.

Сьогодні Твоя Ізюминка буду ділитися одним із смачних, поживних, дієтичних страв й пропонує вашій увазі рецепт: "Качка, тушкована шматочками в грибному соусі". І якщо ви ще думаєте, як приготувати пернате створення, то зупиніть свій вибір на цьому варіанті. Качка в компанії з білими грибами і овочами розкриває нові додаткові смакові нотки і перетворює блюдо в поживний, ситний і смачний обід. Таку страву точно сподобається абсолютно всім і навіть вибагливим гурманам.

Вибирати тушку бажано відгодовану, не худу, і в той же час не особливо жирну. Тоді страва краще засвоїться і перетравиться організмом, не буде грубим і сухим. Крім того, ця страва дуже корисне, оскільки м'ясо качки відрізняється високою харчовою цінністю, містить різноманітні корисні мікроелементи і вітаміни групи В. Багато господинь помилково вважають, що качка – жирна птах, тому готують її дуже рідко. Хоча качине м'ясо пісне, а жир в основному накопичується у тушки під шкірою, яку при механічній обробці можна легко видалити. Тому дієтологи прихильні до цієї птиці і часто її грудки (без шкіри) включають в різні дієти. Сподіваюся, мені вдалося вас переконати приготувати смачну качку шматочками, з білими грибами і овочами, а тому перейдемо безпосередньо до рецептурою.

Качка, тушкована шматочками з грибами, рецепт приготування з покроковим фото

Інгредієнти:Качка, тушкована з грибами інгредієнти

Качка – 500-700 г (будь-які частини)

Морква – 1 штука

Цибулина – 1 штука

Рослинне масло – для смаження

Сушені білі гриби – 30 г

Мелений мускатний горіх, сіль, лавровий лист, запашний перець горошком, порошок імбиру, чорний перець – за смаком

Часник – 2 зубчики

1. Для того, щоб приготувати качку шматочками, спочатку потрібно птицю обробити. Для цього зріжемо ніжки, крильця, грудки і хребет. Визначте частини, які будете застосовувати для приготування страви. Відібрані шматочки помийте і обсушіть паперовим рушником, а решта — відправте в холодильник. Я вибрала для страви ніжки і крильця, які розрізала на більш дрібні шматки.Качка, розібраний на шматочки

2. Сковороду поставимо на плиту, наллємо рослинне масло і добре раскалим. Покладемо шматочки тушки і будемо їх смажити на сильному вогні близько 7 хвилин, періодично перевертаючи.Обсмажування качки

3. Гриби замочимо в окропі на півгодини, холодній воді – 1,5 години.Вимочування сухих грибів

4. Після цього гриби виймемо з розсолу, який не будемо виливати, це буде соус для страви.Вимочені гриби і розсіл

5. В іншій сковороді трохи спассеруем морква, цибуля і часник, які очистимо і крупно наріжемо.Пасеровані цибулю і моркву

6. Додамо в сковороду до овочів вимочені білі гриби.Додавання грибів

7. Продовжимо смажити моркву, цибулю і гриби до рум'яного кольору на середньому вогні близько 7-10 хвилин.Обсмажування грибів з цибулею і морквою

8. Підсмажені овочі з грибами відправимо в сковороду до качці.Додавання грибів з цибулею та морквою до качці

9. Приправимо усіма спеціями і прянощами, наллємо грибний бульйон і доведемо до кипіння.Додавання прянощів і грибного соусу до качці

10. Убавим температуру, закриємо сковороду кришкою і будемо мучити продукти на повільному вогні близько години. Готовність качки можна визначити за такими ознаками: проколіть її м'якоть – якщо сік червоний і мутний, птах сира, прозорий – готова.Готова тушкована качка

Готове блюдо подавайте до трапези з будь-яким гарніром і келихом вина.Качка, тушкована з грибами

Приємного апетиту!

PS: За бажанням страву можна доповнити будь-якими овочами і спеціями на ваш смак. Для ситості страви можна покласти картоплю, тоді не доведеться робити гарнір. Ще тушкована шматочками качка, добре поєднується з капустою, квасолею та іншими овочами.

Комментарии (0)
Додати коментар
Тушкована спаржева квасоля рецепт з фото
Тушкована спаржева квасоля - це страва, спробувавши яке хоч раз, ви відразу станете його шанувальником. На відміну від найближчої родички класичної квасолі, молоденькі
Як приготувати квасоля з овочами: рецепт квасолі, тушкованої з кабачками
Оскільки кабачки практично не мають ні смаку, ні запаху, то з ними можна робити все що завгодно, поєднуючи з різними продуктами і присмачуючи будь-якими приправами.
Як приготувати рис з яблуками. Різотто з яблуками.
Різотто з яблуками, як і грибне різотто - різноманітить стіл час посту для тих хто його дотримується. Ця страва припаде до смаку тим, хто не дотримуються обмежень у
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні
Страву зі стручковою квасолею. Крокети з квасолі.
Стручкова квасоля буває різна - коротка і довга, пряма і спіралеподібна, зелена і строката. Дуже зручно мати в запасі в морозильнику пакетик замороженої стручкової