Тушкована спаржева квасоля рецепт з фото
Тушкована спаржева квасоля - це страва, спробувавши яке хоч раз, ви відразу станете його шанувальником. На відміну від найближчої родички класичної квасолі, молоденькі паростки спаржевої квасолі є сховищем клітковини, вітамінів і корисних речовин.
Вона низькокалорійна (на 100 грам продукту 47-50 ккал), як і квасоля, і прекрасно засвоюється організмом, від чого стає незамінною для людей, які контролюють свою вагу. Ще спаржа допомагає вилікувати екзему, прибрати набряки і вивести з організму шлаки. Пропоную подивитися відео про користь стручкової квасолі Готувати спаржу можна різними способами: варити, смажити, тушкувати, запікати, маринувати, консервувати, робити супи і навіть використовувати у вигляді начинки для пирогів. Але ось сиру, вживати її не можна, оскільки в ній містяться лектини, але під час термічної обробки вони відразу зникають.
спаржу можна Поєднувати з багатьма продуктами: з грибами, м'ясом, овочами, яйцями. Одним з вдалих і гармонійним поєднанням є кабачки і моркву. Дане блюдо є прекрасним гарніром: кабачок надає соковитість, часник необхідну пікантність, а морква – ніжність. Саме з таким покроковий рецепт з фото тушкованою спаржевої квасолі сьогодні з вами поділиться Твоя Ізюминка.
Вам знадобляться продукти:
Спаржева квасоля – 500 грам
Кабачки – 1 штука (маленького розміру)
Морква – 2 штуки (середнього розміру)
Ріпчаста цибуля – 1 штука
Часник – 2-3 зубчики
Кріп – пучок
Петрушка пучок
Мелена паприка – 1 чайна ложка
Сіль – за смаком
Чорний мелений перець – за смаком
Рослинна рафінована олія – для смаження
Процес приготування смачної тушкованою спаржевої квасолі з овочами:
1. Спаржеву квасолю помиємо, відріжемо кінчики, заллємо водою, посолити і поставимо варити після закипання на середньому вогні близько 15 хвилин.2. Потім виймемо її з каструлі за допомогою шумівки, або сита.3. Поки квасоля вариться, займемося підготовкою інших продуктів. Морква помиємо, очистимо і натремо на середній або великій тертці.4. Кабачок помиємо і наріжемо кубиками. Якщо ви використовуєте старий кабачок, то видаліть насіння і зріжте шкірку.5. Ріпчасту цибулю і часник очистимо й дрібно нашинкуем.6. Сковороду поставте на плиту, налийте рослинне рафінована олія і відправте смажитися морква, кабачок, цибулю і часник.7. Прожарим овочі до середньої золотавості.8. Потім додамо спаржеву квасолю. Приправимо овочі сіллю, чорним меленим перцем і паприкою.9. Зелень петрушки і кропу помиємо і дрібно подрібнити.10. Додамо їх в сковороду до всіх продуктів.11. Поділлям трохи водички і все добре перемішати. Закриємо сковороду кришкою, встановимо маленький вогонь і залишимо тушкувати овочі на 20 хвилин.
Тушкована спаржева квасоля - рецепт універсальний, так як її можна подавати самостійно, але дуже смачно зі спагеті. Спробуйте не пошкодуєте.
Приємного апетиту!