Сирна запіканка на сковороді з буряком без духовки, рецепт з фото
Сирна запіканка на сковороді – швидке в приготуванні і смачне блюдо, яке можна зробити без духовки. Її смак ні чим не відрізняється від традиційно приготованого ласощі, при цьому готується воно значно швидше, всього за 30 хвилин. Рецепт виручить тих, у кого відсутній духова камера або в жарку пору року не хочеться її включати, а поласувати солодким і смачним десертом хочеться.
Сьогодні у нас рецепт сирної запіканки з родзинкою, оскільки до її складу приготування входить не зовсім звичний для випічки інгредієнт - буряк. Твоя Ізюминка вже пропонувала вашій увазі з цим овочем рецепт дивовижного кольору бурякових млинчиків. Кому цікаво подивитися, як приготувати незвичайні, смачні, апетитні млинчики, ви можете перейшовши за посиланням тут. Запіканка з буряком виходить цікавого рожевого кольору. Після запікання буряк освітлюється, від чого виріб придбає злегка рожевий відтінок. Причому відтінок ви можете регулювати самі. Якщо хочете, щоб запіканка мала яскравий насичений бордовий колір, то при приготуванні страви додайте в тісто лимонний сік або трохи лимонної кислоти.
Буряк, крім додання страві красивого відтінку, робить його більш дієтичним і корисним, оскільки в ньому міститься багато харчових волокон. А разом з висівками, так само входять в склад рецепта, позитивно впливає на кишечник, нормалізує його роботу. Що дуже актуально для літніх людей і тих, у кого млявий кишечник. Тому сирну запіканку з буряком корисно їсти всім людям, від мала до велика.
Як приготувати сирну запіканку на сковороді
Розглянемо докладніше кулінарні секрети смачної випічки сирної запіканки на сковороді.
- Сковороду для готування треба використовувати товстостінну чи чавунну з високими бортами. Також підійде для цієї мети казан. Такий посуд забезпечить сирній масі кращий прогрів.
- Щоб страва не пригоріло, і запіканка легко відійшла від сковороди, посуд перед випічкою бажано змастити рослинним або вершковим маслом, або вистелити пергаментним папером.
- Випічка на плиті повинна бути аналогічною томління в жаровні. Тому готувати запіканку слід тільки на малому вогні з розсікачем. При великому і середньому вогні страва підгорить, а всередині не встигне пропектися і залишиться сирим.
- Верх запіканки на сковороді виходить більш блідим. Поліпшити зовнішній вигляд страви, можна подавши десерт зворотною стороною або полив його будь глазур'ю.
- Зберігається готова домашня випічка в холодильнику протягом 72 годин.
- Вибирайте в магазині для сирній запіканці тільки якісний сир, від цього буде залежати успіх страви.
Як вибрати сир для сирної запіканки
Оскільки основним, найголовнішим компонентом будь сирної запіканки є сир, важливо правильно вибрати цей продукт. Сир для запіканки використовуйте цільний. У ньому відсутні консерванти і рослинні олії, при цьому є кисломолочні бактерії, які нормалізують мікрофлору кишечника. Такий сир відповідає найвищим вимогам якості і не має в магазині продаватися дуже дешево. Сирним продуктом не спокушайтеся. Страва вийде безформним невдалим і шкідливим. Консистенція сиру повинна бути нормальною. Занадто вологий продукт зробить десерт в'язким, сухий не буде тримати форму. У першому випадку потрібно буде більше покласти манкою крупи або витягти трохи сироватки (шляхом витримування сиру під гнітом), у другому — тісто пом'якшити сметаною, молоком, кефіром.
Сирна запіканка на сковороді з буряком, рецепт з фото
Інгредієнти
Сир – 500 г Відварений буряк – 1 велика штука Манна крупа – 2 столові ложки Висівки – 1 столова ложка Мед – 2 столові ложки Сіль – щіпка Яйця – 2 штуки Кокосова стружка – 2 столові ложки Кефір – 2 столові ложки
Приготування
1. Відваримо вимитий буряк у воді 30-40 хвилин в залежності від розміру овоча. Очистимо і натремо на крупній тертці. За допомогою блендера подрібнити в однорідну пюреобразную консистенцію.
2. До буряка додамо сир.
3. Знову за допомогою блендера переб'ємо продукти до однорідності. Це необхідно, щоб десерт вийшов ніжним. Якщо немає блендера, то сир можна перетерти на дрібному ситі, а буряк перекрутити через м'ясорубку. Якщо ж хочете отримати пухку випічку, схожу на кекс, тоді змішайте всі складові виделкою.
4. У тісто насыплем манну крупу, висівки і кокосову стружку.
5. Вымешаем сухі продукти і будемо додавати рідкі: мед, кефір і яєчні жовтки. Білок потрібно буде відокремити від жовтків і налити в окрему, чисту, суху миску.
6. Всі продукти добре перемішаємо і дамо постояти 20 хвилин, щоб манна крупа набухла.
7. Поки набухає у тесті манка, займемося збиванням білків. В білок додамо щіпку солі і взобьем міксером в тугу стійку білу піну до піків. Перевірити готовність білка, можна перевернувши з ним миску – білок повинен триматися на місці.
8. Додамо білок в тісто.
9. Акуратно в одному напрямку вмешаем білки в тісто.
10. Сковороду змастимо маслом і виллємо в неї тісто.
11. Поставимо сковороду на плиту і встановимо спочатку приготування максимально великий вогонь. Як тільки на поверхні маси з'явиться перший пухирець, зменшимо нагрів до мінімуму, закриємо кришкою і залишимо готувати сирну запіканку на сковороді на повільному вогні близько 30-40 хвилин.
12. Готову випічку відразу не можна виймати з посуду, в якій вона запікалася. Дамо охолонути, оскільки гаряча сирна запіканка дуже м'яка і може зламатися. Коли вона придбає кімнатну температуру, виймемо її з сковороди, наріжемо шматочками і можна сервірувати стіл.
Приємного апетиту!
Якщо у вас є мікрохвильовка, то можна і в ній приготувати цей солодкий та смачний десерт.