Рецепт салату з консервованим тунцем. Салат з тунцем і яйцем
Влітку багато людей проводять всі вільні дні на дачах, з радістю збираючи врожай, набираючись здоров'я і сил на чистому повітрі, подалі від міської суєти. На дачі завжди вистачає турбот, займатися за обов'язком готуванням зовсім не хочеться, та й шкода на це витрачати багато часу. Тоді і прігождаются швидкі, смачні і ситні рецепти приготування різних страв. Твоя Ізюминка пропонує приготувати в таких, майже похідних умовах, швидко, просто і смачно - рецепт салату з консервованим тунцем і базиліком. Баночку тунця у власному соку завжди легко прихопити з собою на дачу. До того ж тунець - дуже корисна рибка, яка містить незамінні Омега-3 кислоти, що позитивно впливають на роботу серця і судин. Так що салат з тунця з базиліком можна віднести до корисних, простим салатів, які можна заправляти практично будь зеленню, що росте у вас на ділянці. Це легкий, дієтичний салат, так як у 100 г тунця міститься всього 150 ккал, що зовсім трохи. До того ж салат з тунця у нас буде без майонезу, ми його заправимо олією і лимонним соком, що набагато корисніше.
Вам знадобиться:
1 банка тунця у власному соку (або баночка лосося)
1 головка зеленого цибулі
1 стручок червоного болгарського солодкого перцю
1 свіжий огірок
2 яйця, зварених круто
1 пучок кропу
1 пучок листя базиліка
100 г салатних листків
1 столова ложка лимонного соку
2 столові ложки оливкової або соняшникової олії
мелений чорний перець і сіль за смаком
Баночку тунця відкриємо і саме м'ясо риби розімніть виделкою. Невелику головку ріпчастої цибулі салатного очистимо від шкірки і наріжемо півкільцями або кубиками – кому як подобається. Солодкий перець помиємо, звільнимо від плодоніжки і насіння і наріжемо невеликими кубиками. Варені яйця дрібно порубаємо ножем. Зелень вимиємо і подрібнити (подрібненого базиліка достатньо буде 3-х столових ложок), поперчити і посолити за смаком, заправити олією. Я люблю заправляти салати, змішуючи оливкова олія з соняшниковою, беручи їх в рівних кількостях. На салатну тарілку викладемо вимиті і обсушені листя зеленого салату, на них викладемо гіркою сам салат з тунця і поллємо його лимонним соком. Залишилося прикрасити страву скибочками огірка і листочками базиліку.
Приємного апетиту!
PS: Якщо у вас немає базиліка, то замість нього можна використовувати в салатах м'яту, материнку або кинзу. І пам'ятайте, що базилік має досить таки інтенсивний аромат, тому їм потрібно заправляти салати в невеликій кількості.
рецепт салату з консервованим тунцем ви можете доповнити додавши кілька червоних помідорів, якщо ви дуже любите цей овоч, а також зубчик часнику, якщо любите їжу гостріше.