Рецепт приготування м'яса в горщиках з картоплею і з чорносливом
Напевно багато хто чув, що поєднувати м'ясо з чорносливом дуже корисно. Поцікавившись, можна знайти багато захоплених відгуків лікарів, дієтологів, кулінарів та любителів смачної їжі про подібне поєднання інгредієнтів. В нинішній час налічується сотні страв з різноманітних видів м'яса в компанії з чорносливом. Але сьогодні Твоя Ізюминка пропонує найкращий.
М'ясо в горщиках з картоплею і чорносливом по-домашньому
Виявляється, щоб ситно і смачно нагодувати сім'ю можна не проводити півдня на кухні. Досить придбати чорнослив, запастися свининою з картоплею і мати в наявності горщики. Ці глиняні помічники виручають багатьох господинь і заощаджують час. Зазвичай спекотне вже в них готове через 40-60 хвилин. Хоча навіть якщо його перетримати, то страва цим не можна зіпсувати. Для приготування страви крім картоплі, м'яса і чорносливу в них додають всілякі продукти, спеції, соуси і трави, від чого блюдо кожен раз буде з новими смаками. М'ясо використовують будь: яловичину, курятину, телятину, баранину, але найчастіше свинину. Чорнослив – прекрасний кандидат для такої страви. Він надає страві особливий і неповторний смак. Але найголовніше, він легкий для організму і зводить до мінімуму негативний вплив м'яса, а саме нейтралізує холестерин. Також потрібно відзначити, що всі продукти, запечені в духовці, максимально зберігають свої корисні властивості.
Інгредієнти до рецептом "М'ясо в горщиках з картоплею і чорносливом"
Свиняча вирізка – 800 г Картопля – 6-8 штук Чорнослив – 150 г Ріпчаста цибуля – 1 штука Часник – 1 головка Будь жир – для смаження Майонез – 100 мл Мелений перець і сіль – за смаком Будь-які улюблені спеції і трави – за смаком
Як приготувати страву покроково з фото в домашніх умовах
1. Для приготування м'яса в горщиках нам знадобляться продукти: свинина, картопля, цибуля, часник, чорнослив, майонез.
2. М'ясо ополоснем, після наріжемо шматочками середнього розміру близько 3 див.
3. Ріпчасту цибулю чистимо і нашинкуем.
4. Сковороду встановимо на плиту і розтопити жир. Або налийте олію і нагрійте. Покладемо шматочки свинини і на великому вогні обсмажимо їх до утворення золотистої скоринки. На цей процес у нас піде близько 10 хвилин.
5. Після відправимо в сковороду підготовлений цибулю.
6. Прикрутимо температуру до середнього режиму і продовжуємо смажити складові ще 10 хвилин. не потрібно накривати Кришкою, інакше м'ясо пустить сік, від чого страва вийде менш соковитим.
Примітка: смажити м'ясо з цибулею зовсім не обов'язково. В горщики можна ці продукти закладати в сирому вигляді. Страва також вийде смачним, при цьому менш калорійним. Цей варіант підійде тим, хто рахує калорії.
7. У підготовлені горщики покладемо картоплю, попередньо очищену і нарізану кубиками по 2 см.
8. Додамо в горщики обсмажене м'ясо з цибулею.
9. Приправимо страву сіллю, меленим перцем і всілякими спеціями і прянощами.
10. Наллємо трохи майонезу, який можна замінити сметаною або зовсім не використовувати. Так продукти будуть нудитися у власному соку і страва знову-таки вийде не таким калорійним.
11. Чорнослив помиємо і за необхідності вымочим у воді. Це важливо робити якщо сухофрукт жорсткий та твердий. В рідині він розмокне і стане м'яким. Потім покладемо його в горщики цілими або нарізаними шматочками.
12. Відправимо горщики в нагріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Перед подачею продукти перемішати, щоб всі соки і аромати з'єдналися.
PS: Якщо вам раптом потрібно буде терміново піти, до того, як страва буде готова, то просто вимкніть духовку і залиште в ній горщики мінімум на 30 хвилин. Продукти будуть продовжувати готуватися, навіть при вимкненій печі.
Приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео рецепт приготування м'яса в горщиках по-грузинськи.
Буду рада, якщо ви оціните статтю взявши участь у зірковому голосуванні, натиснете на кнопочки соціальних мереж. Чекаю вас в рядах групи Твоя Родзинка в Контакті, підписуйтесь на розсилку новин!
З повагою, Любов Федорова.